Hirurški blok na vodi



Kako obezbediti tri miliona

Političko mešetarenje u vezi sa izgradnjom novog Hirurškog bloka nametnulo je sledeće pitanje: da li je završetak „bolnice pod jednim krovom“, čija izgradnja traje već desetak godina, politički uslovljen; ili, da li zaista država neće dati tri miliona evra za završetak kapitalne investicije ako se naprednjacima odmah ne preda vlast u vranjskom zdravstvu



 



Kako obezbediti tri milionaDragan Stevanović Boske, najuticajniji naprednjak juga Srbije procenio je da će pred dolazeće lokalne izbore lake, ali vrlo bitne političke poene za SNS sakupiti ako obezbedi tri miliona evra za svršetak izgradnje novog Hirurškog bloka u Vranju. Sve bi pratio uobičajeni dekor, uz „donje lage“ lokalnog naprednjačkog hora u stilu – državni sekretar u Ministarstvu privrede se „lično založio“, te „da nije bilo njega, ne bi bilo para“ ili „to može samo Boske“ i slična „ljubi-ih-vučić“ preterivanja, u konkretnom slučaju s namerom osvajanja lokalne vlasti u Vranju. Ma koliko ovo bolelo njegove regionalne neprijatelje, ono što radi Boske spada u domen politički legitimnog, finansijski realnog, iz ugla pacijenata sasvim opravdanog i jedvačekajućeg. Ostaje jedino nejasno – da li Boske zaista ima novac u rukama? I čiji je njegov novac? 

LAKI POENI

Bosketov plan za završetak kapitalne investicije ima svoju predigru. Po smišljenom scenariju, priča se u ovdašnim političkim krugovima, trebalo je ubiti dve muve jednim udarcem. Najpre, oljagati lokalnu vlast oličenu (uglavnom) u SPS, prikazati je kao nesposobnu, nekooperativnu i nezainteresovanu za sudbinu 280.000 pacijenata sa juga Srbije i Kosovskog pomoravlja koji koriste usluge regionalne bolnice. Potom poentirati pred narodom spasonosno mašući sa tri miliona državnih (čitaj: naprednjačkih) evra koje, zapravo, u budžet uplaćujemo svi mi, poreski obveznici.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar