Stvaranje radničke industrijske klase



Nagoveštaj razvoja: Simpo

Obzirom da je to bio za opštinu ozbiljan problem koji je pretio da izgubimo poverenje Republike, svi faktori su se uključivali da pomognu Fabrici (Simpo) ali nije išlo. Počele su priče da kolaju u Vranju da je to promašaj, da je to politička fabrika i da nema perspektivu. Pa čak je kružila priče da je Raša tamo namerno postavljen kako bi se kompromitovao jer je on kadar iz Devedžićeve grupe a skinula se odgovornost sa rukovodstva koje je napravilo promašaj i tako dokaže svoju sposobnost. Ovakva klima odgovarala je poraženoj grupi političara u sukobu između Josifa Trajkovića i Dušana Devedžića Žike



 



Nagoveštaj razvoja: SimpoU svim tim problemima i odlukama smo učestvovali i snalazili se kako smo znali i umeli a nismo imali nikakvo iskustvo. Moram da priznam da smo u svemu tome imali političku podršku rukovodstva Vranja, a i oni su sami učestvovali u svemu tome.

Sve je to doprinelo da smo uspešno pustili sve fabrike u probnu i redovnu proizvodnju. Koskaru, DIV i Koštanu do 1960. godine, a od kraja 1963.godine do januara 1965. godine Fabrika nameštaja, Pamučni kombinat i Alfa puštene su u probnu i redovnu proizvodnju.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar