Klikni na diskriminaciju!



Tema je bila delikatna, ali kako i priliči mladim ljudima, trening je zahvaljujući i predavačima protekao u izuzetno vedroj i optimističkoj atmosferi, kao i detaljnoj edukaciji o diskriminaciji, koja i na globalnom i naročito na lokalnom planu predstavlja sve veći problem, kao da nam toga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno, i kao da nije donelo i previše  nevolja. No, ovo uliva nadu da će se stvari polako ali sigurno popravljati



 



Nevladina organizacija Omladinski forum za edukaciju Roma (OFER) u subotu i nedelju 16. i 17. maja 2015. godine održala je dvodnevni trening o diskriminaciji koji je finansijski podržao „Civil Rights Defenders“ Trening je bio prilika da se mladi Romi iz regiona, ali i šire, upoznaju sa fenomenom diskriminacije kao društvene pojave i problema. Treningu je prisustvovalo preko 30 devojaka i mladića romske nacionalnosti, iz Vranja, Bujanovca, Surdulice, Vladičinog Hana, Vranjske Banje, ali i iz Niša i Zaječara.

PET KOMPONENTI

Tema je bila delikatna, ali kako i priliči mladim ljudima, trening je zahvaljujući i predavačima protekao u izuzetno vedroj i optimističkoj atmosferi, kao i detaljnoj edukaciji o diskriminaciji, koja i na globalnom i naročito na lokalnom planu predstavlja sve veći problem, kao da nam toga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno, i kao da nije donelo i previše  nevolja. No, ovo uliva nadu da će se stvari polako ali sigurno popravljati.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar