Vlast je ljuta na ljude koji rade svoj posao



Normalno je da zaštitnik građana kritikuje bilo koju vlast, jer na koji način bi mogao da kritikuje opoziciju, kad ona ne učestvuje u vlasti i nema uticaja ni na jednu instituciju ili organ. Zaštitnici građana nisu politički obojeni i ne smeju da budu, da to nije uslov za izbor ombudsmana institucija ne bi imala smisla



 



– Mislim da nije u pitanju ime Saše Jankovića, već se radi o napadu na predstavnika jedne od malobrojnih kontrolnih institucija koje postoje u našoj državi. Ja sam skoro čula nečiji komentar da Saša Janković kao pojedinac može da izražava svoje političke stavove a to ne sme kao republički ombudsman. Pa, on nikada i nije izražavao nikakve političke stavove. Ova institucija postoji već osam godina, to nije kontrolisanje samo jedne vlasti, tako da je bilo kakav komentar na tu temu od strane političara sa aktuelne vlasti apsolutno besmislen – kaže u razgovoru za naš nedeljnik Maja Mitić, koja se na mestu zaštitnika građana Vranja nalazi pet godina.

VRANjSKE: Šta je po Vama glavni uzrok negativne kampanje nekih medija i predstavnika vlasti usmerene ka Saši Jankoviću?

– U periodu kada se Srbija svim snagama priprema za ulazak u Evropsku uniju, ne znam kako bih mogla da shvatim i objasnim hajku pojedinih predstavnika vlasti i očigledno kontrolisanih medija na instituciju koja se zalaže za pravilno funkcionisanje države. Neprihvatljivo je da se osoba koja predstavlja kontrolnu instituciju koja je obavezna i postoji u svim evropskim i demokratskim državama, napada na ovaj način. Meni je samo žao što naše društvo umesto da napreduje i da razvija demokratičnost u tom smislu da bi ovakva vrsta nezavisnih institucija trebala da postoji u većem broju, napada se čovek koji predstavlja jednu od malobrojnih.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar