Zakonito ometanje službenog lica



Škola je dugo na meti policije

U vremenu kada Visoku školu primenjenih strukovnih studija potresaju afere, a postupke bivšeg rukovodstva, ali i aktuelne direktorke Svetlane Trajković po raznim krivičnim prijavama istražuje policija, ona zapošljava suprugu kriminalističkog inspektora koji je bio angažovan baš na tim slučajevima. Čak i da je zakonito, pa i slučajno ili nehajno kako veli direktorka, da nije malo mnogo?!



 



Škola je dugo na meti policijeSvetlana Trajković, direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija (VŠPSS) zaposlila je 27. januara ove godine Suzanu Cvetanović, suprugu inspektora privrednog kriminala Policijske uprave Vranje Žike Cvetanovića na radno mesto „referent za studentska pitanja“. Lepo, međutim, ima u tom zaposlenju jedan ne mali problem. Taj je Žika, Suzanin životni saputnik, dobar deo svog profesionalnog angažmana poslednjih godina posvetio VŠPSS, kao službeno lice policije, isputujući i preispitujući na desetine „krajm storija“ i navodnih nepodopština koje zapljuskuju ovu visokoškolsku ustanovu i svakodnevno pune fascikle lokalnih tužilaca.

E, sad, neko će reći: da nisu ovde malo sukobljeni neki interesi? Kako da kriminalistički inspektor objektivno i nepristrasno isleđuje rukovodioce jedne ustanove i pomagače, da donosi profesionalne odluke ako mu tamo radi žena? Nije li se ovde neko nekome samopreporučio i šta ovo nameštenje neminovno ima za posledicu? Misli se na moguća nečinjenja, oklevanja, žmurenja, šaputanja, svirkanja sa rukama u džepovima i gledanja i nebo dok neko u školi „radi rad“? Žika Cvetanović se lično zahvalio novinaru na pozivu, uz kratko obrazloženje da kao službeno lice policije nema ovlašćenje da daje izjave medijima.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar