Vranjski naprednjaci mi nisu uzor



Cvetanović

Nema preseljenja institucija. Sa Zoranom Antićem u dobrim odnosima. Jug Srbije treba da se ujedini. Neka vranjski naprednjaci razmisle zašto nemaju uticaj u Vranju



 



CvetanovićPre nekoliko meseci u Leskovcu se oglasio izvesni Grujica Ivković, u ime Udruženja Pokret pravda i razvoj, lamentirajući nad sudbinom svog grada kome preti sudbina da postane vranjsko predgrađe jer se, navodno, sve važne državne institucije sele sedamdesetak kilometara južnije. Ova vest zatim je pokrenula i političku debatu u kojoj Vranjanci nisu krili da žele da na neki način preuzmu primat od Leskovčana. U tome se posebno ističu gradonačelnik Zoran Antić i Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga. Zanimljivo, ma koliko njihove stranke, SPS i SNS, u Vranju bile sukobljene, njihovi čelnici ujedinjeni su oko ovog pitanja. „Prošle nedelje sam u Ministarstvu prosvete tražio da Pčinjski okrug dobije školsku upravu, uskoro će biti zahtev za dobijanje sedišta Privredne komore, a zahtev za preseljenje Privrednog suda je odranije“ – rekao je Bulatović za Blic prošle nedelje, dok je Antić dodao da „osim Pančeva, Vranje je jedini grad u Srbiji koji nema sedište Školske uprave, što je neshvatljio. Potrebni su nam i privredna komora i privredni sud i uprava carina, jer je naš cilj decentralizacija“.

PRVI PUT ČUJEM

Naš sagovornik, Goran Cvetanović, leskovački gradonačelnik i član Predsedništva SNS, sa kojim smo na ovu i još neke teme razgovarali u njegovom kabinetu, kaže da ovakve namere neće uspeti, ali naglašava da nema ni govora o nekakvom rivalitetu Vranja i Leskovca. Iz razgovora koji sledi stiče se utisak da je Cvetanović u mnogo boljim odnosima sa vranjskim kolegom iz SPS, Antićem, nego sa ljudima koji u Vranju vode SNS. Nažalost, imali smo veoma malo vremena za razgovor zbog sednice gradskog parlamenta za koju se Cvetanović pripremao, ali i ovo što sledi je svakako zanimljivo.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar