Rat ili pakt



Dani ljubavi: Antić, Stanković, Dačić i Tončev

Posle saopštenja koje su potpisali „socijalisti Pčinjskog okruga“, prozvanim se nisu osetili naprednjaci već Negovan Stanković koji je, iz udobne beogradske fotelje poručio jugu da ne talasa previše



 



Dani ljubavi: Antić, Stanković, Dačić i TončevNaizgled nevino saopštenje potpisano sa „socijalisti Pčinjskog okruga“ uzburkalo je duhove među vranjskim socijalistima i pokazalo, kao možda nikada dosada u istoriji ove stranke, duboke doline unutarpartijskog raskola. Požar koji gori na političkoj sceni juga Srbije konačno je stigao i do tabora socijalista. Nije bilo za očekivati da će svi učesnici aktuelnog rata za osvajanje vlasti izgoreti prste, a da će samo SPS uspeti da se izvuče neoprljen. Pomenuti „socijalisti Pčinjskog okruga“ izdali su saopštenje u kome gađaju svoju omiljenu metu, predsednika SNS-a Surdulica i šefa Nadzorng odbora „Simpa“ Bobana Petrovića, usput ne dajući mira ni prvom pčinjskom naprednjaku, Draganu Stevanoviću Bosketu. Petrović je, kaže saopštenje, u sred štednje i u vreme kada pola radnika „Simpa“ ne prima plate jer para nema, išao za uskršnje praznike u Veneciju, pokazujući valjda kako on zamišlja štednju. Mogao je i do Tajlanda, ali, štedelo se. Krajnje neuobičajeno,  na saopštenje „pčinjana“ nije odgovorio prozvani SNS, nego SPS(!), i to preko svog predsednika Okružnog odbora Negovana Stankovića, inače državnog sekretara u Ministarstvu rada. I tu je počeo direktan sukob zainteresovanih strana u SPS-u, u kome su na jednoj strani lokalci, a na drugoj oni koji su daleko odavde.

PITANjE OPSTANKA

„Beograđanima“ je koalicija sa SNS pitanje opstanka, a lokalcima glavna smetnja da uspeju u životu, i ove dve koncepcije neminovno se moraju sudarati. Ima tu, naravno, još začkoljica, ali je zla godina, izgleda, udružila i ljute neprijatelje, prve ljude Vranja i Surdulice, Zorana Antića i Novicu Tončeva, uz pripadajuću podršku, dok je na drugoj strani prilično od javnosti skrajnut, ali ništa manje moćan Negovan Stanković, uz podršku centrale koja se ne dovodi u pitanje. I eto belaja, za sada samo po medijima, uz oštre naznake da se na tome neće i ne može zadržati.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar