Ni za vodu, ni za hleb



U fabrici je pojačano obezbeđenje

Pošto su me, po povratku iz rata, iz firme uputili da svoja prava ostvarim tamo gde sam postao invalid, sada mi preostaje samo da štrajkujem glađu – kaže Saša Stojković, jedan sa liste od 33 otpuštena radnika, inače ratni vojni invalid i otac četvoro dece



 



U fabrici je pojačano obezbeđenjePriče i zle slutnje su se obistinile: u protekla tri-četiri dana, čak 33 radnika Fabrike mineralne vode i skokova „Heba“ iz Bujanovca, dobili su otkaze a u dva fabrička sindikata kažu da je u pripremi još jedan spisak na kome će biti još 35 radnika, što je kod svih zaposlenih stvorilo napetost i buru nezadovoljstva. Ovi podaci su doveli do toga da fabrika nije radila protekla dva-tri dana, a da su na kapiji pojačane mere obezbeđenja.

– Neka vlasnik na kapiju dovede obezbeđenje i policiju, da bi zaštitio fabriku od nas, a mi ćemo doći sa našom decom i članovima porodica. Mi nemamo izbora. Naš odgovor će za početak biti štrajk, a nekoliko radnika najavljuju i štrajk glađu u krugu preduzeća – kaže Stojan Trojanović predsednik Samostalnog sindikata.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar