Surdulička brucošijada



Kad sam bio mlađan student ja: dopis fakulteta o Stevanovićevim ispitima

Socijalisti optužuju državnog sekretara Stevanovića da je na sumnjiv način došao do menadžerske diplome. Naprednjaci uzvraćaju da je čak i političkim laicima jasno iz koje političke kuhinje je skuvan ovaj medijsko – politički bućkuriš lažnih optužbi i insinuacija protiv čoveka koji čini sve kako bi ekonomski pomogao jug Srbije



 



Kad sam bio mlađan student ja: dopis fakulteta o Stevanovićevim ispitimaSurdulička bitka socijalista i naprednjaka, ili poglavito njihovih lidera Novice Tončeva i Dragana Stevanovića, potresa ovih dana čitavu Srbiju. Kako su „Vranjske“ i najavile, prošlonedeljna artiljerijska priprema pretvorila se u granatiranje, i to na najvišim nivoima. Najpre je tabloid „Alo!“ obelodanio detalje oko Stevanovićeve fakultetske diplome, da bi odmah naprednjaci odgovorili iz svih raspoloživih oružja ne bi li skrenuli pažnju sa ove zaista neprijatne teme. Umešalo se još medija, a neki od njih izbrukali su se kod čitalaca donoseći istovremeno i optužnicu i presudu i određujući kaznu. Sramna poglavlja lokalne istorije, opet, samo su uvod u ono što će, očigledno, uslediti. Vladajuća ekipa u Srbiji sprema se da preuzme vlast na svim nivoima, i u tu svrhu ima nameru da raspiše izbore pola godine pre roka, i to na pokrajinskom i lokalnom nivou, do kraja godine. E tek onda sledi pravi fajt, a kada se u politiku umešaju i lične emocije dobija se pakleni koktel od koga je svakom dobronamernom muka. Ali, malo je ovde dobronamernih i nema nevinih.

AKADEMSKA JAVNOST

Sve je počelo kada je Alo otkrio da je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović Boske, inače koordinator SNS za jug Srbije, završio fakultet za samo pet dana! Istina, tabloid koji ga je proglasio naprednjačkim Ajnštajnom poigrao se terminima, pa je prevideo da je Stevanović fakultet (višu?) završavao dve godine. Uvid u dokumentaciju vezanu sa njegovo studiranje ostavlja mnoge sumnje u regularnost tog procesa, ali da je baš za pet dana završio fakultet jednostavno nije istina. I to pokazuje da se neko „otvorio“ prema tabloidima, još jednom osvetljavajući kaljugu u kojoj se nalazi medijska scena u Srbiji.

Kompletan tekst možete pročitati pretplatom na elektronsko izdanje „Vranjskih“ preko www.novinarnica.net

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar