Hristić, Jovanović i Arsić u niškom Radničkom



Talentovani kadeti fudbalskog kluba Dinamo – Marko Hristić, Aleksa Jovanović i Aleksandar Arsić, novi su članovi kadetske selekcije niškog superligaša Radnički. Nišlije su htele i mladog kadeta Miljana Stajića, kao i omladince Vladimira Stojiljkovića i Bojana Mitića, ali u konačnim pregovorima sa upravom Nišlija ostali su u Vranju. Sva trojica talentovanih fudbalera u ponedeljak 16. marta otputovali su za Niš, gde su se odmah priključili treninzima kadetske selekcije niškog Radničkog koja se takmiči u Kadetskoj ligi Srbije. Nišlije su dale prednost Hristiću, Jovanoviću i Arsiću, jer su im to deficitarna mesta u timu. Inače, ovi fudbaleri su rođeni 1998. godine i prošli su sve selekcije Omladinske škole FK Dinamo. Aleksa Jovanović je jedno vreme igrao za OFK Vranje, dok je Marko Hristić ,,ponikao“ u Vranjskoj Banji. Afirmaciju su stekli braneći boje mlađih selekcija Dinama, gde su ih Nišlije i zapazile. Fudbalski biser Marko Hristić je klasičan napadač, Aleksandar Arsić je sjajan vezista, dok je Aleksa Jovanović odličan štoper. Predstavnici niškog Radničkog sa klubom iz Vranja sklopili su ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, a o uslovima odlaska u klub iz Niša govori Darko Filipović, član upravnog odbora FK Dinamo:
– Obezbeđeni su im je smeštaj, hrana i stipendije. Prilikom prodaje ove trojice fudbalera, superligaš iz Niša se obavezuje da od transfera Dinamu uplati petnaest procenata. Sa druge strane to je veliko priznanje za sve nas u klubu – ističe Filipović.



Radi podsećanja, pored ovih fudbalera, ne tako davno članovi velikih srpskih klubova postali su: Marko Stošić koji brani boje omladinskog pogona Spartaka iz Subotice, Jezdimir Nedeljković, koji je član Omladinske selekcije superligaša Voždovac iz Beograda, Nikola Savić, koji je u kadetskoj selekcije superligaša Jagodine, a tu je i mladi Petar Ristić koji  je u redovima pionirske selekcije Reala iz Niša.

 



FUDBAL: PČINjSKA OKRUŽNA LIGA

Banjčani jure vrh tabele

U subotu i nedelju susretima 14. kola kreće šampionat u Pčinjskoj okružnoj ligi. Vodeća Alakince dočekuje Mladost iz Bosilegrada, drugoplasirana Pčinja iz Trgovišta gost je Mladosti iz Suvojnice, a trećeplasirana Vranjska Banja gostuje poslednjeplasiranom na tabeli Levosoje Talentu.

U 14. kolu (21 i 22. marta) sastaju se: Bukuroca – Vihor, Biljača – Ternoci, Levosoje Talenat – Vranjska banja, Mladost (S) – Pčinja, Trešnjevka – Pavlovac, OFK Alakince – Mladost (B), Roma – Čelik.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar