Zona je naša



FK Vranjska Banja,

FK Vranjska BanjaVeć punih nedelju dana sve pršti na stadionu Fudbalskog kluba Vranjska Banja. Svakodnevno preko 20 fudbalera redovno trenira pod dirigentskom palicom učitelja Dragana Pavlovića, a  na svakom treningu je i predsednik kluba Goran Tasić, koji od svojih para finansira klub. I ne samo prvi tim, već i mlađe selekcije koji imaju odlične uslove za rad. Pre početka priprema, klupske prostorije su potpuno renovirane, svlačionice izgledaju kao da je reč o prvoligašu, a ne članu Okružne fudbalske lige. Potpuno novi bojleri, kupatila obložena pločicama, toaleti sređeni kao da je u pitanju hotel visoke kategorije, službene prostorije  sa obezbeđenim internet protokom i kablovskom televizijom. U prostorije gde je oprema za fudbalere, uredno naslagano po nekoliko garnitura dresova, trenerki, markera, potpuno nove mreže i oko pedesetak lopti. Kao šlag na tortu, zahvaljujući parama predsednika Tasića, pored celog terena u dužini od 350 metara podignuta je sasvim nova ograda, sređene su tribine i urađen put. U četiri postojeća reflektora ubačene su nove sijalice, a još je dodato sedam novih, pa sada ceo stadion sa jedanaest reflektora svaku noć osvetljen. Sve deluje vrlo lepo i funkcionalno, a predsednik kluba Goran Tasić sa zadovoljstvom ističe:



DRAGAN PAVLOVIĆ, TRENER
ALAKINCE NIJE NEDOSTIŽNO
U jesenjem delu šampionata tim iz Vranjske Banje zauzeo je drugu poziciju na tabeli sa sedam bodova zaostatka za vodećim Alakincem iz istoimenog sela u opštini Surdulica.
– Međutim, mora se priznati da u svojim redovima nismo imali kvalitetne igrače i normalno da je rezultat izostao. Sada je sasvim druga priča. Zahvaljujući ličnim sredstvima predsednika kluba Gorana Tasića, mi smo već doveli desetoricu fudbalera koji iza sebe imaju zavidno iskustvo. Tu, pre svih, mislim na sjajnog štopera Miloša J. Tasića, vezistu Miloša Ž. Tasića, defanzivnog beka Nikolu Filipovića, odličnog golmana Radomira Petrovića, kao i napadača Dejana Pandića. Tu su i Ivan Stojković, Miloš Mitić, Stefan Jović i Stefan Marjanović, koji su mlađi fudbaleri, ali talentovani. Svi oni sa postojećim igračima iz našeg kluba predstavljaće snažan tim i ja sam optimista da ćemo mi po okončanju prolećne trke za bodove zauzeti prvo mesto i da će se klub plasirati u zonu grupa «Jug», što nam je i osnovni cilj.

– Nije ovo prvi put da vlastiti novac ulažem u fudbalski klub. Činio sam to i pre nekoliko godina, kada smo tim iz Vranjske Banje od Okružne doveli do Srpske lige. Zatim je došlo do zastoja 2007. godine u jesen, kada smo morali da se fuzionišemo sa Radnikom iz Surdulice. U Vranjskoj Banji nije se fudbal razvijao i ja jednostavno, kao čovek koji voli ovaj sport, nisam mogao više da gledam da naša gradska opština nema razvijen fudbalski kolektiv. Sve je bilo zapušteno, i klub i prostorije. Uložio sam do sada tri miliona dinara. Niko nije pomagao sa strane i glavna razlika između ovog kluba i ostalih u Pčinjskom okrugu leži u činjenici da se svi oni izdržavaju koristeći sredstva iz budžeta, a FK Vranjska Banja živi i radi sa parama iz mog džepa. Danima su ljudi iz Gradske uprave Vranja obećavali pomoć, ali ostalo je sve na obećanju. Sada navodno žele da nam uplate novac. Ja sam kategoričan, taj novac nam nije potreban, sam ću da finansiram klub sa ciljem da se on u leto plasira u zonu, a potom i u Srpsku ligu – zaključuje Tasić.



ŽESTOKA KONKURENCIJA
U odnosu na jesenju sezonu, FK Vranjska Banja je mnogo jači. Pristiglo je deset novih fudbalera koji su svojevremeno gradili karijeru u FK Dinamo iz Vranja. Trener Dragan Pavlović ima na raspolaganju 23 igrača. Trebalo bi da pristignu još dvojica koji će konkurisati za prolećni deo prvenstva u Okružnoj ligi koja počinje 15. marta. Igrački pogon sa kojim trener Pavlović radi svakodnevno, čine: Radomir Petrović, Aleksandar Stanković, Danijel Trajković, Nikola Filipović, Dejan Stamenković, Vladimir Stanković, Danijel Stošić, Miloš Stanković, Miljan Mikić, Marko Stanisavljević, Miloš Andrejević, Stefan Stoiljković, Aleksandar Andrejević, Stefan Stamenković, Boban Ristić, Miloš Mitić, Stefan Jović, Ivan Stojković, Stefan Gavrilović, Dejan Pandić, Miloš J. Tasić, Stefan Marjanović i Miloš Ž. Tasić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar