Najveći promet u Surdulici i Vranju



Nekadašnji fudbaleri Dinama - glavni u FK Vranjska Banja

Surdulički prvoligaš, vođen ambicijom da se plasira u Jelen Super ligu u svoje redove doveo dvanaest fudbalera, a iz kluba otišao jedan ceo tim. Vranjski srpskoligaš Dinamo doveo četrnaest proverenih fudbalera, plus trenera Vladimira Pantelića, trenera golmana Tomislava Gligorijevića, Milana Smiljanića kao saradnika u stručnom štabu, dok je iz kluba otišlo dvanaest igrača. Svoje redove pojačali su i zonaši BSK iz Bujanovca, Morava iz Vladičinog Hana kao i Nebeski anđeli. Od timova Pčinjske okružne lige najviše se pojačao fudbalski klub Vranjska Banja



 



Nekadašnji fudbaleri Dinama - glavni u FK Vranjska BanjaZimski prelazni rok, koji je trajao od 20. januara do 14. februara u ponoć, fudbalski klubovi u Pčinjskom okrugu iskoristili su  maksimalno, a shodno ambicijama, kao i parama koje su bile na raspolaganju. Najkvalitetnija pojačanja stigla su u Radnik iz Surdulice. Od ukupno dvanaest igrača, njim sedmorica igralo je u Super ligi, a zvezda prelaznog roka je svakako mladi reprezentativac Srbije Rade Veljović koji je pristigao u Surdulicu iz beogradskog Voždovca. Sada trener Mladen Milinković na raspolaganju ima 22 kvalitetna fudbalera na koje može da računa u prolećnom delu šampionata, koji počinje 7. marta kada u Surdulicu dolazi novosadski Proleter. Ambicije kluba su da se bar zadrži druga pozicija na tabeli koja vodi u superligaško društvo, što je i osnovni cilj uprave kluba iz Surdulice.

Kada je u pitanju vranjski Dinamo, stav ljudi iz kluba kao i čelnika lokalne samouprave je da se tim po okončanju prolećnog dela prvenstva preseli u prvoligaško društvo. Shodno tome u klub je pristiglo ukupno četrnaest igrača sa prvoligaškim i srpskoligaškim iskustvom. Sem fudbalera umnogome je pojačan i stručni štab. Iz Kragujevca je doveden trener Vladimir Pantelić, iz Beograda je pristigao stručni saradnik Milan Smiljanić, a iz Leskovca trener golmana Tomislav Gligorijević. Iako je smenjen sa mesta stručnog štaba, u klubu je ostao niški stručnjak Milan Dimoski koji sada obalja funkciju tim – menadžera. Sa ovako jakim stručnim štabom i još jačim igračkim kadrom, u kome dominiraju golman Nikola Vujanac te prekaljeni i iskusni fudbaleri Asmir Misini, Nemanja Milosavljević, Nemanja Advigov, Srđan Ristić, Nikola Petrović, Darko Boričić, Nenad Djurđević i mladi Boran Andrić, Dinamo je na odličnom putu da se domogne Prve fudbalske lige, gde je bio u periodu od 2006 – 2011. godine.

BSK

Fudbalski klubovi koji se takmiče u novoformiranoj fudbalskoj zoni Jug – BSK iz Bujanovca, Morava iz Vladičinom Hana i tim Vojske Srbije Nebeski anđeli pojačali su se u skromnijem obimu, što je i logično obzirom da je u pitanju četvrti stepen takmičenja. Bujanovčani, koji se nalaze u opasnoj zoni ispadanja iz lige, pojačali su se sa nekadašnjim fudbalerima Dinama iz Vranja. Sa odličnim Aleksandrom Krstićem u odbrani, Milošem Savićem u napadu, Stefanom Stamenkovićem golgeterom, Aleksandrom Stojkovićem defanzivcem i mladim golmanom Dušanom Stankovićem, popularni romantičari su sada duplo jači sastav nego što su bili jesenas, pa je realno očekivati da novi trener Predrag Ristić ekipu dovede u sredinu tabele.

Kada su u pitanju Nebeski anđeli, napustio ih je samo bek Nikola Filipović, ali su zato u klub došli golman Radić i fudbaleri Petrović, Stojanović i Cvetanović, pa sada ovaj tim izgleda mnogo kvalitetnije nego minule jeseni.

Najskromniji sa budžetom bila je Morava iz Vladičinom Hana iz koje niko nije otišao, ali su zato u klub došla dva vredna pojačanja – golman Vidosavljević i golgeter Milić. Sasvim sigurno da će Morava i na proleće biti u samom vrhu tabele.

Najveće iznenađenje u prelaznom roku priredila je uprava FK Vranjska Banja, koja je u svoje redove dovela nekadašnje iskusne prvotimce Dinama

RADNIK
VELjOVIĆ, ZVEZDA PRELAZNOG ROKA
Došli: Miroslav Grujičić (Teleoptik, Zemun), Dejan Živković (Borac, Čačak), Zoran Belošević i Predrag Lazić (obojica Napredak, Kruševac), Stefan Nedović (Radnički 1923, Kragujevac), Stefan Vukmirović (Sloboda, Užice), Vladan Dinić (Leotar, Bosna i Hercegovina), Marko Memedović (Petrovac, Crna Gora), Nikola Mojsilović (Vojvodina, Novi Sad), Rade Veljović (Voždovac, Beograd), Miljan Stanković (Mladost, Lučani), Nikola Anđelković (vraćen sa pozajmice iz vranjskog Dinama).
Otišli: Nikola Perić, Danijel Ilić, Marko Rajović, Slobodan Jakovljević, Predrag Jeremić, Srđan Simović, Srđan Ristić, Aleksandar Stojković, Milan Milutinović, Nikola Petrović, Mišel Miljević.

DINAMO (VRANjE)
VUJANAC CENTRALNA FIGURA
Vranjanski srpskoligaš Dinamo najviše se pojačao od svih klubova u zimskom prelaznom roku. U klub su došli: golman Nikola Vujanac (Sloga, Despotovac), Bojan Andrić (Sloboda, Užice), Nenad Djurđević (Kolubara, Lazarevac), Darko Boričić (BSK, Borča), Mladen Jezdić (Bukovik, Ražanj), Dušan Marković i Asmir Misini (obojica iz beogradskog Hajduka sa Liona), Ivan Stojanović i Nikola Arsić (obojica iz Djerdapa, Kladovo), Nikola Petrović i Srđan Ristić (obojica iz surduličkog Radnika), Vladimir Advigov (Dolina iz Padine), Nemanja Milosavljević (Vasalund, Švedska), Milan Tasić (Car Konstantin, Niš).
Trener: Vladimir Pantelić (Kragujevac). Saradnik u stručnom štabu: Milan Smiljanić (Beograd). Trener golmana: Tomislav Gligorijević (Leskovac).
Otišli: golman Vladan Vidosavljević i igrač Nikola Milić (obojica u Moravi iz Vladičinog Hana), Bujamin Džemaili (Crvena zvezda Gnjilane), Zvonimir Stanković (Bregalnica, Štip, Makedonija), Miloš Kostić (Austrija), Stefan Nikolić (Švajcarska), Stefan Simonović (Nemačka), Aleksandar Krstić (BSK, Bujanovac), Miloš Ž. Tasić (FK Vranjska Banja), Milan Lazarević (Sinđelić, Niš), Nikola Anđelković (Radnik, Surdulica), Stefan Stoiljković (slobodan).

BSK 
SAVKE, NAJVEĆE POJAČANjE
Došli: golman Dušan Stanković i igrači Aleksandar Krstić, Miloš Savić, Stefan Stamenković, Aleksandar Stojković (svi nekadašnji fudbaleri vranjskog Dinama).
Trener: Predrag Ristić (OFK Vranje).
Otišli: Dejan Milanović, Nenad Ristić, Stefan Zafirović, Blagoje Stamenković, Aleksandar V. Stojanović, Slobodan Bogdanović (svi prešli u fudbalski klub Levosoje Talenat), Slavoljub Dimić i Stevan Stojković (prešli u FK Ropotovo iz Raniluga).

MORAVA (VLADIČIN HAN)
VOKRI NA GOLU HANČANA
Došli: golman Vladan Vidosavljević i fudbaler Nikola Milić (obojica iz vranjskog Dinama).
Otišao: niko.

NEBESKI ANDjELI
PETROVIĆ U PRVOM PLANU
Došli: golman Milan Radić (fudbalski klub Drina, Mali Zvornik), Marjan Petrović, Miloš Stojanović i Nebojša Cvetanović (svi iz fudbalskog kluba Dinamo, Vranje).
Otišli: Nikola Filipović (fudbalski klub Vranjska Banja).

FK VRANjSKA BANjA
Došli: Miloš Ž. Tasić, Dejan Pandić, Miloš J. Tasić, Ivan Stojković, Stefan Jović, Nikola Filipović, golman Radomir Petrović. Za trenera je postavljen Dragan Pavlović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar