Kum nije dugme



U društvu prijatelja: Trajković na otvaranju klinike, Vrpca: među gostima našao se i Dragan Janjić

Na Dan ljubavi u Novom Sadu zvanično je sa radom počela ginekološka bolnica čija je specijalnost lečenje steriliteta i vantelesna oplodnja. Na fotografijama sa otvaranja u prvom planu je bivši lider URS u Vranju i, takođe bivši, direktor Zdarvstvenog centra koji demantuje glasine o svom vlasničkom udelu u klinici, ali ne isključuje mogućnost svog radnog angažovanja u njoj



 



U društvu prijatelja: Trajković na otvaranju klinike– Dobar dan, Specijalna ginekološka bolnica „Ferona“, izvolite – čuo se zvonak, prijatan glas iz Novog Sada.

– Dobar dan, da li mogu da dobijem doktora Uroša Trajkovića – odgovorio je, predstavivši se, vaš novinar.

– Samo momenat – reče sekretarica a sa druge strane žice začu se jedna od onih melodija koje prekraćuju čekanje na centrali.

Posle otprilike jednog minuta, ponovo onaj prijatan glas:

– Doktor Trajković je trenutno na sastanku, preneću mu poruku. Hvala, prijatno.

NASELjE TELEP

Sve ovo dešava se u utorak prepodne (17.februar), tri dana pošto je simbolično, na Dan ljubavi, u Novom Sadu svečano otvorena klinika „Ferona“, a 434 kilometara južno, u Vranju, dostigle vrhunac glasine da vlasničkog udela u ovoj ustanovi ima i Uroš Trajković, do pre nešto više od godinu dana direktor Zdarvstvenog centra i lider Ujedinjenih regiona Srbije.

Da sve bude još zanimljivije, u petak je redakciju pozvao čovek predstavivši se kao Novosađanin, sa onim lalinskim naglaskom, koji nam je dao detalje o lokaciji klinike (Šarplaninska 19, naselje Telep), ali i skrenuo pažnju da je upravo Trajković jedan od vlasnika. Nije želeo da se predstavi, samo je rekao kako misli da bi građane Vranja mogla da zanima ova vest.

Izveštaj sa otvaranja već je sutradan osvanuo u elektronskim izdanjima časopisa !!!!!!!!!!!!Hello! i Svet, što nije čudno obzirom da se radi o novinama koje se izdaju u Novom Sadu. Ono što je, međutim, nama zanimljivo je to da se Trajković pojavljuje gotovo na svim fotkama, i to u prvom planu, a pažljiviji posmatrač primetiće na slikama i Dragana Janjića, vernog Trajkovićevog saborca iz URS-a. Da priča bude kompletna, u pratećem tekstu spominje se i ginekolog Srboljub Arsić, kao deo stručnog tima u „Feroni“. Arsić je, da podsetimo, suprug Jasmine Arsić, bivše direktorke Apoteke Vranje koja je tu funkciju obavljala kao kadar URS dok je ova stranka bila u lokalnoj vlasti.

„Okosnicu bolnice Ferona predstavlja novosadski tim lekara specijalista za vantelesnu oplodnju, među kolegama i pacijentima poznat i po tome što ga je oformila prof. dr Vesna Kopitović. Kao pioniri u lečenju steriliteta oni već dugo uspešno primenjuju postupke vantelesne oplodnje…“ – piše između ostalog u tekstu koji citiramo iz „Sveta“.

Pomenuta dr Vesna Kopitović važi za autoritet u ovoj oblasti, ali je nevolja u tome što je ona istovremeno i pokrajinska sekretarka za zdravstvo, ali to nije naša tema.

Trajković, koga smo dobili na mobilni telefon, demantuje glasine da ima bilo kakve vlasničke veze sa klinikom:

– Na otvaranju sam bio gost svog kuma, koji je suvlasnik klinike. Nisam vlasnik, to je sad lako proverljivo – kaže Trajković.

A kum, koji nije dugme, je Miroslav Mića Radulović (to je onaj krupan čovek na slikama sa bradicom) koji je, kaže Trajković, kapital doneo radeći u Americi.

DOBRE KRITIKE

Prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre (APR), vlasnici novosadskog preduzeća „Ferona“ su izvesni Goran Todorović i firma „Darvona“ u vlasništvu Miroslava Radulovića, Uroševog kuma, registrovana inače za poslove građevine i stanogradnje. Trajkovića, dakle, nema „u papirima“, a da li ima bilo kakve vlasničke veze sa klinikom nije u ovom momentu moguće dokazati.

Vrpca: među gostima našao se i Dragan JanjićNaši vrlo pouzdani novosadski izvori navode da se čitava priča na klinici „Ferona“ vrti oko doktorke Kopitović. Na internet forumima o klinici mogu se pročitati samo pozitivne kritike o njoj, a pacijentkinje koje su već išle na konsultacije kažu da su oduševljene tretmanom, opremom, ljubaznošću osoblja i, što je najvažnije, povoljnim cenama.

Jedan od sagovornika „Vranjskih“ kaže da je klinika „Uroševa priča“ a da su ostali likovi koji se spominju u njoj samo kamuflaža vlasničkih odnosa. Prema rečima ovog sagovornika, bivšeg lokalnog funkcionera URS i partijskog direktora, pravi vlasnici klinike su „Uroš i njegov kum Radulović“.

Trajković, opet, kaže da ne bi imao ništa protiv kada bi bio vlasnik klinike, što nije slučaj sa „Feronom“.

Prema rečima Zvonimira Djorđevića, direktora vranjske Bolnice u kojoj bivši direktor Zdravstvenog centra ima radni odnos, Trajković se trenutno nalazi na bolovanju. Djorđević dodaje i da se, od kada je smenjen krajem 2013, retko pojavljivao na poslu.

Da je na bolovanju priznaje i sam Trajković, i otkriva da postoji mogućnost da se radno angažuje na klinici „Ferona“:

– Nisam vlasnik, ali postoji mogućnost da počnem da radim na klinici. Videćemo – pomalo je zagonetan Trajković.

On dodaje da se trenutno nalazi u Vranju, da se nije preselio u Novi Sad i ponavlja da postoji mogućnost rada na „Feroni“.

Sad, mala digresija i podsećanje na početak teksta. U utorak prepodne Trajković je bio na sastanku kliničkog kolegijuma, bar nam je tako rekla sekretarica, a samo 24 časa kasnije obreo se u domicilnom Vranju. To, naravno, nije čudno jer se u tom vremenskom intervalu od NS do Vranja može stići i vozom. Ali, šta bi na sastanku kolegijuma tražio kum suvlasnika i gost na otvaranju klinike, koji sa njom, Feronom, nema nikakve vlasničke odnose, već samo razmišlja da li počne da radi u njoj u nekom momentu?! Ovo uz sve uvažavanje Trajkovićeve diplome specijaliste pedijatra.

A, ako se odluči za posao u Novom Sadu, nostalgiju i borbu sa lalinskim akcentom može da mu ublaži jedan drugi Vranjanac, koji već „tezgari“ na „Feroni“.

STRUKA ISPRED SVEGA

Do podatka koliko u Novom Sadu i okolini ima ginekologa teško je doći, pa je zato možda interesantno videti otkud baš, od svih njih, da jedan od kosultanata na klinici Trajkovićevog kuma bude Srboljub Arsić. Verovatno slučajnost?! Ili, ako parafraziramo geslo Mlađana Dinkića, nekadašnjeg lidera URS i Trajkovićevog stranačkog šefa – stručnost pre svega!

Trajković objašnjava da Arsić radi na „Betaniji“, kako se u Novom Sadu popularno naziva Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine:

– On je tamo u stalnom radnom odnosu, a na Feroni radi kao konsultant, to mu je dopunski rad. A otkud baš on? Pa, on je ginekolog, stručan je, i drugi su tu na dopunskom radu – razjašnjava Trajković.

I na kraju jedna, ‘ajde da kažemo, banalnost: Novi je Sad izgleda omiljena destinacija vranjskih URS-ovaca (ranije G17) posle političkog zglajznuća: podsetimo da je tamo već godinama Dragan Gaca Petrović, od koga je Trajković svojevremeno preuzeo stranku. Sad samo čekamo hoće li još neki ekspert put Vojvodine!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar