Laufer mi javlja



Državni sekretar u Ministarstvu za privredu Republike Srbije je u „Vranjskim“ od 04.12.2014. izjavio: „da u Simpu sprovodi politiku Vlade“; da se „Dragan Tomić neće još dugo zadržati u Simpu“; „da neki novi i mlađi treba da preuzmu odgovornost“; „da Simpu predstoji da realizuje socijalni program, konsoliduje proizvodnju, servisira obaveze, i da jednom rečju pripremi firmu za privatizaciju“.



Da bi se utvrdila verodostojnost izjava „političara“ koji je radikalski dres zamenio prelaskom u SNS 2012. godine, trebalo bi, pre svega, analizirati njegove izjave sa bedžom Vojislava Šešelja na reveru, u TV emisiji od 06.04.2012. uoči izbora održanih maja 2012. godine.

U svom televizijskom nastupu Dragan Stevanović, zakleti radikal, pre svega u jednoj rečenici daje podatke o svom obrazovanju i ističe da nije ponosan na dužinu studiranja na višoj školi. Mnogo veću pažnju posvećuje kvalifikovanju Tomislava Nikolića, predsednika novoosnovane SNS i svojoj razočaranosti, što proizilazi iz sledećeg teksta:



„Ja sam završio višu školu. Nisam ponosan na dužinu studiranja, jedino žalim za vreme kada sam verovao Tomislavu Nikoliću. Žalim za sve ono što sam uradio za njega verujući da radim ispravnu stvar. Ja sam radio ispravnu stvar, on je imao problem sa svojim političkim, profesionalnim i svakim drugim identitetom. I čovek koji tako počne u politici, okončaće, videćete i sami kako, vrlo brzo. E, dok Srbija ne rasčisti sa takvim principima, dok ne rasčisti sa prevarantima, dok ne rasčisti sa onima koji su danas jedno, sutra drugo, koji su na sve spremni ne bi li seli u fotelju, neće moći da progleda, neće moći da se podigne“.

Nakon toga ocenjuje rezultate vladajućih partija: „Uništili su sve što su mogli da unište za poslednjih 12 godina. Ali, neka se ne sekiraju. Ima gorih i od vas“. Za SNS daje prognoszu rezultata na izborima: „I oni nude promene i ako Bog da ni jedni ni drugi posle ovih izbora neće biti u prilici da upravljaju Srbijom“.

Obraćajući se mladima govori o poverenju u SNS: „I potpuno ste u pravu, njima se ništa ne može verovati! Promenili su deset ideja, promenili su petnaest pravaca. Kokardu zamenili žutom zvezdicom i očekuju da im ovi mladi ljudi veruju!“ Toplo preporučuje mladima: … „da ne budu takvi, da budu bolji od svojih šefova čije kape i majice nose.“

Naravno da ima i savete za mlade: „Ono za šta se jednom opredelite, u to verujte, zato se borite i uradite sve da snagom svojih argumenata ubedite građane da vas glasaju. A ne da od izbornog procesa do izbornog procesa menjate stranačke dresove i boje, da na kraju ne znate koliko ste ih promenili niti koju politiku, ideju i ideologiju zastupate“.

Na kraju, poentu svojih preporuka mladima stavlja na istinu ukazujući na to da je politička scena ophrvana lažima i obmanama, a nasuprot surogatima i njihovim klonovima kao primer ističe Vojislava Šešelja, kao političara koji jedini govori istinu: „Ko priča istinu? Onaj ko je promovisao Knin i Veliku Srbiju do pre dve godine, a danas vam priča o briselskoj administraciji. Jesu to vrednosti kojima vi trebate da se rukovodite? Govorim svim mladim ljudima. Naravno govorim i javnosti. Naravno da nisu. Srbija je, na žalost, ophrvana lažima i obmanama i ovi izbori su šansa da građani Republike Srbije i Vranja, naravno, podvuku jasnu crtu promotera politike poslednjih 12 godina, evropske politike, ovih surogata njihovih ili klonova koji žele očajnički da politički liče i podsećaju na njih, ili da izaberu onoga koji će jasno reći šta hoće i učiniti sve da istraje u toj ideji i da je na kraju sprovede. Primer za to vam je Vojislav Šešelj. Da, cena je visoka, ali je spreman da je plati jer u nešto veruje. To su principi kojima u životu trebate da se rukovodite“.

Iz prethodno doslovno citiranog izlaganja Dragana Stevanovića Bosketa izrečenog u TV emisiji od 06.04.2012. godine više je nego jasno da se radi o političaru koji je ozbiljno kritikovao promenu političkog dresa a sam to uradio nekoliko meseci kasnije, iste te 2012. godine. I ne samo to! Čovek – političar koji je predsednika SNS-a Tomislava Nikolića nazvao prevarantom koji je „imao problem sa svojim političkim, profesionalnim i svakim drugim identitetom, spremnim na sve ne bi li seo u fotelju“, a koji prema Bosketovom predviđanju „neće biti u prilici da upravlja Srbijom i okončaće vrlo brzo“, postao je član SNS-a. Za vodeće ljude SNS-a tvrdio je da im se ništa ne može verovati a postao je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a i prvi čovek SNS u Pčinjskom okrugu. Kakav moralni kredibilitet može da ima čovek koji je lidere i SNS predstavio i kvalifikovao na prethodni način a onda par meseci kasnije postao član SNS. I ne samo to! Koristeći svoju prirodnu slatkorečivost uspeo je da veoma brzo avanzuje pripisujući sebi ostvarene rezulatate na poslednjim izborima. Svima koji se razumeju u politiku je više nego jasno da je dolazak Aleksandra Vučića u Pčinjski okrug, a pre svega u Vranje i Simpo, u najvećoj meri doprineo da se broj glasova koje je SNS ostvario na poslednjim izborima udvostruči, odnosno sa 11.000 uveća na oko 23.000. Koliko su predstavnici SNS na lokalnom nivou, na čelu sa Draganom Stevanovićem doprineli izbornim rezultatima pokazuje činjenica da je u proseku u Srbiji SNS četvorostruko uvećaš broj glasova. Po sebi se razume da su tome doprineli pored Aleksandra Vučića predsednika SNS-a i lideri SNS-a na lokalnom nivou.

U kojoj meri Dragan Stevanović Boske doprinosi ugledu SNS-a najbolje se očitava u činjenici da ne poštuje odluke Glavnog Odbora partije o dvojnim funkcijama. U periodu kada svi članovi SNS-a koji imaju više funkcija daju ostavke i ostaju samo na jednoj funkciji, Boske imenuje Gorana Nikolića, direktora Elektrodistribucije u Vranju i Bobana Petrovića, direktora HE Vlasina iz Surdulice u novi Nadzorni odbor Simpa, što je već izazvalo burne reakcije članova SNS-a u lokalu.

Pošto je Dragan Stevanović Boske u svojoj izjavi rekao da političarima u principu ništa ne treba verovati, na osnovu svega prethodno iznetog, može se postaviti razumno pitanje zašto je Dragan Stevanović Boske, koji je u aprilu 2012. javno promovisao ideju SRS i veličao Šešelja, par meseci kasnije prešao u SNS na koji se, kao što se iz prethodnog teksta vidi, bacao drvljem i kamenjem. Neki moji prijatelji sumnjaju da je po zadatku prešao da kompromituje SNS. Sve ono što čini da diskredituje, umesto da doprinese ugledu SNS-a u Pčinjskom okrugu, govori u prilog tome. Nema sumnje da je Dragan Stevanović Boske jedan od članova SNS-a, na žalost, visoko rangiranih koji se, kako je predsednik Aleksandar Vučić izjavio, pozivaju da imaju njegovu saglasnost a da on o tome pojma nema. Da li je njegova izjava da u Simpu sprovodi politiku Vlade i da Dragan Tomić mora da ode iz Simpa tačna? Realno je predpostaviti da bi to bilo saopštenje Vlade ili nadležnog ministra. Uostalom, na prethodnoj stanici Skupštine akcionara održanoj 12.11.2014. je precizno utvrđeno da se pozivao na mandat dobijen od prvog čoveka stranke o promeni Statuta Simpa, što se ispostavilo netačnim – odnosno blefiranjem.

Svojim istupanjem da govori u ime Vlade ili Ministrastva za privredu, Dragan Stevanović kao jedini državni sekretar u Ministarstvu privrede se u Pčinjskom okrugu postavio u ulogu bivšeg sekretara komiteta, odnosno bega, koji o svemu odlučuje a naročito o privredi juga Srbije. Za funkciju u Ministarstvu privrede je naveo da je ekonomista koji je završio višu školu i da nije ponosan što je studiranje dugo trajalo. Prema nekim informacijama, prethodno je teško završio, sa dvojkama i trojkama u svedočanstvima, Srednju mašinsku školu u Travniku. Iz biografije državnog sekretara više nego jasno proizilazi činjenica da on nije kompetentan, prema svojim kvalifikacijama, za tu izuzetno važnu i odgovornu funkciju u više nego značajnom Ministarstvu vlade RS. Takođe, nije se dokazao ni kao preduzetnik ali ni kao menadžer u nekom preduzeću ili instituciji. Simptomatično je na kraju da je, iako je bio predsednik opštine Surdulica od 2004. do 2006. na poslednjim izborima u ovom gradu SNS ostvario katastrofalne rezultate. Iz čega nedvosmisleno proizilazi njegov pravi doprinos uspehu SNS-a na izborima u Pčinjskom okrugu.

Sve prethodno logično pokazuje da će lider SNS-a u Pčinjskom okrugu, Dragan Stevanović Boske, svojim neprimerenim ponašanjem i rezultatima koji će biti ostvareni pre svega u Simpu ali i u celokupnoj privredi juga Srbije, dovesti ne samo do pada rejtinga SNS-a, već se i drastično odraziti na geopolitički i strateški značaj juga Srbije. Postavlja se pitanje kako Dragan Stevanović Boske uopšte može da bude član Glavnog Odbora SNS-a, kada je par meseci pre učlanjenja u SNS javno glorifikovao Šešelja, njegovu ideologiju i zdužno se zalagao za ideju Velike Srbije. On nije bio jedan od običnih članova SRS koji se kao i svi drugi u crkvi zakleo na vernost SRS. Već je bio perjanica i glasnogovornik radikalske ideologije kao poslanik radikala u Skupštini Srbije.

Ne poštujući odluke GO partije o više funkcija i obećanje predsednika SNS-a Aleksandra Vučića na skupu u Simpu da „Simpo neće pustiti niz vodu“, državni sekretar Dragan Stevanović Boske stalnim prolongiranjem rešenja za Simpo upravo čini sve obrnuto, što će imati za posledicu da Simpo uđe u stečaj. To nedvosmisleno dokazuju nezakoniti postupci ne samo u održavanju sednice Skupštine akcionara Simpo 12.11.2014. već i ignorisanje zahteva lokalne samouprave koja poseduje 32,25% akcija da ima svoje predstavnike u NO. Tome u prilog govori činjenica da se na tzv. konstitutivnoj sednici NO održanoj 05.12.2014. u Vranju, nezakonito kooptira novi član, umesto prof.dr. Bojana Dimitrijevića koji je, pretpostavlja se, zbog prolongiranja i Bosketovih manipulacija i podneo ostavku.

Link na kome možete pogledati izjavu Dragana Stevanovića:
https://www.youtube.com/watch?v=H87wDBGpXYk

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar