Dinamo je odličan klub za moju dalju karijeru



U Vranju kao u Kumanovu

U Vranju kao u KumanovuU samom finišu šampionata Srpske fudbalske lige grupa «Istok» Dinamo se pojačao sa mladim omladinskim reprezentativcem Makedonije Milanom Aleksićem koji igra na poziciji štopera. Trener omladinaca Davor Tasić, pošto mlađani Aleksić ima 17 godina, stavio ga je u sastav protiv niškog Car Konstantina. Trener Tasić zadovoljan je učinkom mladog Aleksića, a ovaj daroviti momak rođen u Kumanovu stavio se na raspolaganje šefu stručnog štaba Dinama Milanu Dimoskom. Dolazak u Dinamo mnoge je zbunio, međutim, treba reći da je to bila ogromna želja samog Aleksića:



PROFIL
Ime i prezime: Milan Aleksić
Rođen: 24.3.1997. Kumanovo
Visina: 190
Težina: 75
Mesto u timu: štoper
Dosadašnja karijera: Škola fudbala «Karpoš» (Kumanovo), Sileks (Kratovo), Cementarnica i Vardar (Skoplje)
Status: omladinski reprezentativac Makedonije
Broj mečeva: 20. Od 15. novembra 2014. član FK Dinamo Vranje.

«Moji roditelji dugo su bili u kontaktu sa ljudima iz Uprave Dinama, a potom sam se i ja uključio i posle svih potrebnih informacija koje sam dobio, čvrsto sam odlučio da karijeru nastavim u klubu koji ima bogatu tradiciju i koji želi da se nađe u višem rangu takmičenja, Prvoj ligi. Moja želja za napredovanjem u karijeri praktično me je dovela u Vranje. Za ove dve nedelje koliko sam u Dinamu, shvatio sam da je reč o velikom klubu, da ima odličnu organizaciju i da ima potencijal da se plasira u viši nivo takmičenja. Svi su me ovde prihvatili i ja se ovde, to iskreno govorim, osećam kao da sam u Kumanovu. Najviše provodim vremena sa Stefanom Simonovićem, kome sam cimer u sobi – kaže na početku razgovora Milan Aleksić. Fudbalski savez Makedonije puna tri meseca odugovlačio je sa papirima koji omogućuju da Aleksić bez ikakvih problema potpiše za FK Dinamo. Najzad, kada su prošle sve te muke, njegov otac Mile i majka biljana i mlađi brat Mladen bili su najsrećniji:



«Velika radost bila je u našem domu kada sam konačno posle tri meseca imao papire u rukama. Seo sam sa ocem, majkom i bratom u kola i došao odmah u klub. Tu sam vrlo brzo obavio sve formalnosti i sada sam član FK Dinamo, što sve nas raduje u porodici, a meni čini izuzetnu čast. Gorim od želje za dokazivanjem i mislim da je ovaj klub i grad Vranje odlična sredina za moje fudbalsko napredovanje. U Makedoniji fudbal je na nižem nivou od srpskog i to je bio jedini razlog zašto sam došao u Srbiju. Želim da napredujem, da jednog dana postanem veliki fudbaler i to mogu ovde, a mnogo teže u mojoj zemlji, jer mali broj klubova koji se takmiče zbog nemanja para ne obraća pažnju na mlade i darovite igrače. Nadam se da ću vrlo brzo opravdati poverenje svih u Dinamu i da ću na proleće obući dres prvog tima, kojeg željno očekujem, zaključuje na kraju razgovora daroviti Milan Aleksić.

 

FUDBAL: PČINjSKA OKRUŽNA LIGA

Surdulički derbi Alakincu

Poslednje trinaesto kolo Pčinjske okružne lige proteklo je u znaku OFK Alakince koje je u komšijskom derbiju sa 3:0 savladalo Čelik iz Belog Polja, osvojivši titulu prvaka. Sa četiri boda zaostatka na drugom mestu nalazi se Pčinja, dok je jesenje iznenađenje Vranjska Banja sa 30 bodova treća

Rezultati 13. kola: Mladost (B) – Bukuroca 3:0, OFK Alakince – Čelik 3:0, Roma – Pavlovac 0:3, Trešnjevka – Pčinja 2:5, Mladost (S) – Vranjska Banja 2:3, Levosoje talenat – Ternoci 0:10, Biljača – Vihor 1:3.
U narednom 14. kolu (na proleće 22. i 23. marta 2015.) sastaju se: Bukuroca – Vihor, Biljača – Ternoci, Levosoje talenat – Vranjska Banja, Mladost (S) – Pčinja, Trešnjevka – Pavlovac, Roma – Čelik, OFK Alakince – Mladost (B).

 

KOŠARKA: PRVA MUŠKA REGIONALNA LIGA

Antić doneo pobedu

JUG – KURŠUMLIJA  78:76 (18:21, 21:14, 16:19, 23:22)

Igrano u velikoj dvorani Sportske hale. Gledalaca: 300. Sudije: Petrović i Marković.

JUG: Stevanović 17, Savić 3, Rajković, Popović 7, Jovanović 4, Petrović 8, Radisavljević, Jović, Stošić 11, Nikolić 2, Krstić, Antić 26.

KURŠUMLIJA: Obradović, Matić 11, Mijajlović, Milijanović 9, Mrkajić, Dragojević 27, Mrkajić 6, Milenković, Radosavljević, Vištica 23

Igrač utakmice: Dušan Antić (Jug).

Svoju treću pobedu košarkaši Juga ostvarili su teškom mukom. Iskusna ekipa Kuršumlije nije dozvoljavala domaćinu da se razmahne, pa je sve vreme bila prisutna rezultatska neizvesnost. Najbolji u redovima Juga Dušan Antić, četiri sekunde pre kraja, pri rezultatu 76:76 postiže koš i donosi pobedu svom timu.

Rezultati osmog kola: Rtanj – Sokobanja 82:68, Mladost Vesna – Knjaževac 73:78, Jablanica – Jastrebac 93:78, Radnik – Dimitrovgrad 78:54, Junior – Niš fer plej 67:80, Jug – Kuršumlija 78:76, Bor RTB – Prokuplje 99:105.
U narednom devetom kolu (29. i 30. novembra) sastaju se: Sokobanja – Jug, Jastrebac – Rtanj, Prokuplje – Jablanica, Dimitrovgrad – Bor RTB, Knjaževac – Radnik, Niš fer plej – Mladost Vesna, Kuršumlija – OKK Junior.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar