BOŠKO BUHA I SAVA SIROGOJNO



Kakvi smo?

Vranjska kafana, koja radi celu noć, vlasnika koji ima bar dva zanata, i u oba je dobar, ali se odlučio za noćno ugostiteljstvo. Zašto?



– Ne da pečalim, još i će izgubim. Ali brate, zapijemo se, u 11-12 sati, ajde fajront. Mi onako pijani, a nedopijeni, idi po selske kafane, tamo se doradimo, i kad se vraćamo, ili nas zaustavi policija, pa duvamo i plaćamo, ili zajazimo neki jendek, pa opet plaćaj kod automehaničara. Ilala ti i to pijenje. E, ovo sam otvorio zbog sebe – sad mogu celu noć da si sedim i pijem, a i sevap je, za noćne ptice kao i ja što sam.

Elem, u tu kafanu u sred noći uđe gost, ona puna k’o oko.



– Nema, brate, igla de da se baci, ovamo puno, onamo sportisti nešto slave, samo jedno mesto za stolom gde sede tri rezervista, samo što su došli sa vojne vežbe, pijani, lepak. Jel’ slobodno? Od čet’respete!

– Sednem, naručim piće. Kad, jedan mi ga rasipa. Dobro, mislim slučajno, naručim drugo. On opet, kao slučajno ga zakači, rasipa. Prekipe mi, izvedem ga napolje, i oderem ga kao krivu krastavicu.

– I oni odoše, ja sam sedim, kad za neki minut, eto ti ih opet, onaj tepani drži nešto u džep. I vadi bombu „kragujevku“, i odvrće poklopac, ostade gol detonator. Majku li vi jebem, sa’ću da vas bacim sve u vazduh! Cela kafana poripa, da ga drži, ali ne smeju grubo, nemoj ono da zakači negde, pa samo čuješ šššš, a onda posle ništa ne čuješ.

– Oni sportisti, ovoliki bandzovi, jedan ga ufatio za ruku, drugi za grudi, treći za ruku, ali sve nežno, da ne aktivira onu bombu, i polako ga guraju ka izlazu, dok on urla, kao da ga kolju.

– I, tu se nađe i naš drugar, ne baš onako visok kao sportisti, ali onako zdepast, jak kao i oni, gura bombaša u stomak, i sve ga moli – nemoj be, molim te, zbog jednoga li budalu mi desetina da najebemo, nemoj, živ ti sve, ama znamo se, ti si dobar čovek…

– Dok ga doguraše do praga, odje’mput ti se naš šebekasti drugar stvori bombašu iza leđa, spolja, i poče da ga gura nazad, unutra, i vika mu:

– S’d! S’d! Sd’ gi baci bombu! Hahahaha! S’d be, s’d, slobodno! Baci gi bombu!!! Hahahaha!!!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar