Baranin za čelo tabele



Sa oko 30 metara Ljubo Baranin izveo je aut, poslao loptu na glavu Miloša Krstića, a ovaj u 9. minutu lako savladao Milana Mitrovića. Ovo je šesti put zaredom da Surduličani preko Baranina postižu golove ubacivanjem lopte s aut linije. U subotu Radnik gost šabačkoj Mačvi



 



RADNIK – MORAVAC ORION  (Mrštane) 1:0 (1:0)

Stadion gradski u Surdulici. Gledalaca: 1000. Sudija: Jovan Grujić (Niš) 8. Pomoćnici: Miloš Popović (Niš), Miloš Jovanović (Zaječar). Strelac: Miloš Krstić u 9. minutu. Žuti kartoni: Prodanocić, Milovanović, Stojković, Filip Stojanović (Radnik), Vukosavljević, Ćirić (Moravac Orion).

RADNIK: Perić 7, Milovanović 7, Krstić 8, Filip Stojanović 7,5, Prodanović 7,5, Simović 7, Jovanović 7 (od 58. Stojković 7), Nikola Stojanović 7 (od 79. Milutinović -), Jeremić 7 (od 90. Petrović -), Jakovljević 7,5, Baranin 8.

MORAVAC ORION: Mitrović 7, Lamperski 6, Regojević 6, Radenović 6 (od 55. Milić 6), Ćirić 6, Marković 6, Cekić 6,5 (od 55. Nikolić 6), Cvetković 6 (od 85. Rajković -), Vukosavljević 6, Stefanović 6, Stanković 6,5.

Igrač utakmice: Ljubo Baranin (Radnik).

Uhodana varijanta Surduličana da preko Ljube Baranina dođu do pogotka, urodila je plodom i u meču sa prvoligašem iz Mrštana. Posle dva neuspela ubacivanja, lukavi defanzivac Radnika u 9. minutu sa desne strane iz auta gađa kapitena Miloša Krstića, ovaj loptu samo češe glavom, što je bilo dovoljno da prevari golmana Moravca Milana Mitrovića i lopta završava u gornjem desnom uglu za 1:0. Mogli su Surduličani da daju još bar tri gola, pošto je Aleksandar Stojković prokockao sjajne prilike u 70, 74. i 80. minutu. Mogao je i Jeremić da se upiše u listu strelaca, ali je klizav teren omeo ovog kao vetar brzog igrača da udvostruči pobedu svog tima. Mrštančani su napadali u drugom poluvremenu, ali bila je to neka vrsta «bengalske vatre», pošto je prvi ozbiljan šut izveden u 84. minutu, kada je Miloš Stanković snažno šutirao, ali je ispod same prečke otklonio opasnost golman Miloš Perić. Surduličani su se sada osamili na vrhu tabele Prve lige. Imaju 14 osvojenih bodova, i pratiocima Javor Matisu iz Ivanjice, Metalcu iz Gornjeg Milanovca i timu Inđije beži dva boda. S obzirom da je Radnik gost šabačkoj Mačvi koja ima svega tri osvojena boda, moguće je da tim Mladena Milinkovića uspešno arhivira i prvoligaša iz Šapca.

MLADEN MILINKOVIĆ, TRENER RADNIKA
U ŠABAC PREKO SUBOTICE
– Nijednog trenutka nismo hteli da se iscrpljujemo u meču sa komšijama iz Mrštana. Moji igrači igrali su da zabeleže minimalnu pobedu. To su i ostvarili. Sada nas čekaju još dva susreta. Prvi je u sredu 24. septembra u Subotici, gde u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije imamo okršaj sa superligašem Spartakom. Taj susret nam je takođe važan i prosto smo morali da racionalizujemo ovaj meč sa Moravcem. Iz Subotice se vraćamo za Beograd gde ćemo biti sve do petka, treniraćemo na stadionu BASK-a, u petak popodne krećemo za Bogatić gde ćemo prenoćiti u hotelu Cer i u subotu 27. septembra spremni izaći na megdan Mačvi. Taj meč je vrlo bitan za nas. Moj tim je u usponu forme i sve ćemo učiniti da ostanemo neporaženi.

Rezultati šestog kola: Radnik – Moravac 1:0, Sloga (K) – Sloboda 0:1, BSK – Kolubara 3:1, Bežanija – Metalac 0:2, Sloga (PM) – Inđija 1:1, Proleter (NS) – Bačka 1:0, Jedinstvo Putevi – Javor 0:0, Sinđelić – Mačva 1:1.
U narednom sedmom kolu (27. septembra) sastaju se: Mačva – Radnik, Javor – Sinđelić, Bačka – Jedinstvo Putevi, Inđija – Proleter (NS), Metalac – Sloga (PM), Kolubara – Bežanija, Sloboda (U) – BSK, Moravac (M) – Sloga (K).

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar