Surduličani na čelu tabele



Super liga na vidiku, Aut kao slobodnjak: Baranin

Super liga na vidikuSINDjELIĆ (Beograd) – RADNIK 2:4 (0:3)



Igrano na stadionu Sinđelića na Dušanovcu. Gledalaca: 300. Sudija: Slaviša Radovanović (Laćarak) 7. Pomoćnici: radomir Ranković (Smederevo), Žarko Obradović (Valjevo). Strelci: Čikić u 78. i Kalačević iz jedanaesterca u 82. za Sinđelić, a Jakovljević u 5, Jovanović u 13, Simović u 39. i Filip Stojanović u 73. minutu za Radnik.

SINDjELIĆ: Živković 6, Petrušić 6,5, Teofanov 6, Pešić 6, Marinković 6, Stamatović 6, Gemović – (od 32. Čikić 7), Šakić 6, Rajić 6, Mirković 6,5 (od 62. Kalačević 7), Zvrko 6 (od 53. Karaklajić 6,5.



RADNIK: Šejić 7, Milovanović 7, Krstić 7, Filip Stojanović 8, Prodanović 7, Simović 7,5 (od 80. Rajović -), Jovanović 7,5, Nikola Stojanović 7, Jeremić 7 (od 66. Petrović -), Jakovljević 7,5 (od 75. Ilić -), Baranin 8.

Igrač utakmice: Ljubo Baranin (Radnik).

Malo je ko u ekspediciji Radnika očekivao da će se stvari vrlo povoljno odvijati na stadionu Sinđelića u beogradskom naselju Dušanovac. Ali, tim Radnika u svojim redovima ima jednog Ljubu Baranina! Taj čovek baca sa 50 metara udaljenosti rukom iz auta neverovatno precizno. U 5. minutu gađao je Jakovljevića i ovaj postigao gol. U 13. minutu gađao je Jovanovića i ovaj postiže gol. Simović je u 39. minutu povisio voćstvo svog tima na 3:0, a Filip Stojanović na 4:0. Bilo je logično da se igrači malo opuste posle velikog voćstva i usledila je kazna: Čikić u 78. smanjuje na 1:4, a Kalačević u 82. sa bele tačke ublažuje na 2:4. Ovom pobedom Surduličani su napravili najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj istoriji koju ispisuju od daleke 1926. godine, jer su posle pet odigranih mečeva uz tri pobede, dva remija i bez izgubljenog susreta nalaze na prvom mestu sa 11 bodova, uz gol razliku 11:3. Ambicije Uprave kluba da se Radnik nađe narednog leta u prestižnoj Jelen super ligi se polako ostvaruju.

LjUBO BARANIN, TVORAC POBEDE NAD BEOGRADjANIMA
NIJE BILO TEŠKO SA MLADjARIJOM SINDjELIĆA
Aut kao slobodnjak: Baranin«Beogradski prvoligaš ima izuzetno mlad tim i nama igračima koji iza sebe imamo ogromno iskustvo, nije bilo teško da ostvarimo ubedljivu pobedu. Malo smo se opustili u samom finišu i bili smo kažnjeni – primili smo dva gola. To ne smemo da radimo u subotnjem meču pred našim navijačima sa takođe mladim timom Moravcem Orion iz Mrštana. Moramo igrati našu prepoznatljivu igru u kojoj gledaoci uživaju. Siguran sam u pobedu, jer nam je cilj da sačuvamo prvu poziciju na tabeli. Sve ostalo je katastrofa!

TRI UTAKMICE ZA NEDELjU DANA
Fudbaleri Radnika u subotu, u redovnom 6. kolu, na svom terenu ugostiće prvoligaša iz Mrštana kod Leskovca Moravac Orion. Tri dana kasnije u utorak krenuće rano ujutru put Subotice gde ih u sredu, 24. septembra, očekuje meč u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije sa superligašem Spartakom. Sledi potom povratak za Beograd, gde će boraviti i trenirati sve do petka, a zatim putuju za Šabac gde će u osmom kolu u subotu 27. septembra odigrati meč sa Mačvom.

Rezultati petog kola: Sinđelić – Radnik 2:4, Mačva – Jedinstvo Putevi 1:1, Javor Matis – Proleter 1:0, Bačka (BP) – Sloga (PM) 0:1, Inđija – Bežanija 1:0, Metalac (GM) – BSK (Borča) 1:1, Kolubara – Sloga (K) 2:1, Sloboda – Moravac Orion 0:2.
U narednom šestom kolu (subota 20. septembar) od 15,30 časova sastaju se: Radnik – Moravac Orion, Sloga (K) – Sloboda, BSK – Kolubara, Bežanija – Metalac, Sloga (PM) – Inđija, Proleter – Bačka, Jedinstvo Putevi – Javor Matis, Sinđelić – Mačva.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar