Hvala na komplimentima



Savršeno dobro radim

Gospodin Stevanović je u intervjuu bio veoma iskren rekavši da ja opštinu vodim kao da je moja privatna firma. To je apsolutno tačno, zbog čega mu se od srca zahvaljujem – kaže Tončev u odgovoru sugrađaninu, državnom sekretaru u Ministarstvu privrede



 



Savršeno dobro radimOčekivano veliku pažnju čitalaca u prošlom broju  „Vranjskih“ privukao je  intervju sa Draganom Stevanovićem, državni sekretarom u Ministarstvu privrede, pod naslovom „Tončev mora da ode sa vlasti“. U ovom broju narodni poslanik Novica Tončev prihvatio je ponudu da prokomentariše Stevanovićeve odgovore na dva pitanja.

VRANjSKE: Državni sekretar Stevanović, koji je i visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) konstatuje da opštinu Surdulica vodite kao da je vaša privatna firma. Jeste li očekivali takav odgovor?

TONČEV: Moram biti krajnje iskren i priznati da nisam očekivao pohvale od državnog sekretara u Ministarstvu privrede Dragana Stevanovića, inače visokog funkcionera Srpske napredne stranke. U intervjuu za novine „Vranjske“, odgovarajući na pitanje novinara, „kako Tončev vodi Surdulicu“, gospodin Stevanović je bio veoma iskren rekavši da ja opštinu vodim kao da je moja privatna firma. To je apsolutno tačno. On to i kao sugrađanin vrlo dobro oseća, jer kada nešto čuvate kao svoje, kada o nečemu brinete kao o svome, a drugi to vide i cene, kao što to konstatuje i sam gospodin Stevanović, onda je to najbolja potvrda do to što radim, savršeno dobro radim.

Poštujući ovakav njegov stav, ja želim gospodinu Stevanoviću da uzvratim istom merom. Bez obzira na činjenicu što je on visoki funkcioner SNS, želim da respektabilnu i odgovornu funkciju državnog sekretara u Ministarstvu privrede obavlja na način kao da je to njegovo privatna firma. Samo tako će njegov rad biti u funkciji i na dobrobit svih građana Srbije, bez obzira na njihovo političko opredeljenje.

Međutim, u odgovoru na sledeće pitanje državni sekretar konstatuje da bi vaš odlazak s vlasti, bio „spas za Surdulicu“. Kaže takođe da vas čeka takav scenario?

– U odgovoru na sledeće pitanje novinara, čudi me da je  gospodin Stevanović pogrešio, imajući u vidu činjenicu da se dugo bavi politikom. Žao mi je što moram da ga ispravim, ali on, kao potpredsednik Izvršnog odbora najjače političke stranke u zemlji i kao poverenik SNS za Pčinjski okrug, zna kako se i dolazi i odlazi sa vlasti. O dolasku na vlast odlučuju građani svojim glasovima. Podsetiću mog dragog sugrađanina da su građani Surdulice, na poslednjim izborima, mojoj listi dali 67, a njegovoj samo tri (!) procenta glasova.

ISPRAVKA
U prošlom broju, u nadnaslovu intervjua sa Draganom Stevanovićem (“Tončev mora da ode sa vlasti“), uredničkom greškom stoji da je gospodin Stevanović predsednik Izvršnog odbora SNS, iako je Stevanović potpredsednik tog stranačkog organa. Izvinjavamo se gospodinu Stevanoviću i čitaocima.
Redakcija

Čudi me takođe da je i na drugi deo odgovora Stevanović napravio grešku. Koristim priliku da ga i o tome obavestim. Dakle, i o odlasku sa vlasti odlučuju građani – birači svojim glasovima na izborima. To je svetska demokratska tekovina. A, šta ko na izborima očekuje, to je drugo pitanje. Ja lično očekujem da na sledećim lokalnim izborima u Surdulici SNS dobije mnogo više glasova, jer ova tri odsto ne priliče ni njemu ni njegovoj stranci.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar