Dragana Sretenović vicešampionka



Zlato izmaklo na poene, Slede Skoplje i Ljubljana

Zlato izmaklo na poeneVranjanka Dragana Sretenović, članica Kik boks kluba Vranje, osvojila je srebrnu medalju na juniorskom Prvenstvu sveta u Riminiju. Sretenovićeva je sa 3:0 – prekidom u drugoj rundi u polufinalu, savladala hrvatsku reprezentativku Doris Lucinger, ali je u velikom finalu poražena je sa 1:2 takođe od hrvatske reprezentativke Tene Lončarić  u disciplini lou kik, kategorija do 70 kilograma. Odmah po povratku iz Italije, ekskluzivno za Vranjske, Sretenovićeva nije krila zadovoljstvo:



– Za dlaku mi je izmakla titula juniorske prvakinje sveta. Bila sam nešto slabija u prvoj rundi i hrvatska reprezentativka Tena Lončarević sa nekoliko čistih udaraca došla je u bodovnu prednost. U drugoj rundi sam to anulirala, jer sam sve vreme diktirala tempo i apsolutno bila bolja. U trećoj, odlučujućoj rundi, u samom finišu, izgubila sam dah u ogromnoj želji da pobedim, Lončarić je isparirala nekoliko mojih udaraca u samoj završnici i četvoro bodovnih sudija odlučilo je u njenu korist. Taj poraz na poene je zapravo stvar nijansi i dojma svakog sudije. Ne tugujem, jer sam ispunila svoj san, a i san selektora naše reprezentacije Nece Miloševića da našoj zemlji, gradu Vranju, klubu čije boje branim, pa i lično sebi, donesem visoko odličje sa ovog svetskog prvenstva – kaže sa osmehom Sretenovićeva.

Drugi vranjski predstavnik na ovom svetskom prvenstvu, među 33 reprezentativca Srbije, Fazlija Redžepi ostao je bez medalje, jer je nakon eliminacionih borbi izgubio meč u četvrtfinalu od reprezentativca iz Irana.



PROFIL
Ime i prezime: Dragana Sretenović
Rođena: 30.10.1995. Vranje
Obrazovanje: student prve godine Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu
Klub: Kik boks klub Vranje
Discipline: lou kik, K – 1 stil, ful kontakt
Najveći uspesi na domaćem planu: sportiskinja grada vranja za 2011. 2012. i 2013. godinu, višestruki šampion države u lou kiku, ful kontaktu i K – 1 stilu u juniorskoj konkurenciji. Aktuelna juniorska reprezentativka od 2011. godine
Najveći uspesi na međunarodnom planu: juniorska prvakinja Evrope za 2011. u lou kiku(Lignjano Sabijatore Italija), juniorska prvakinja sveta za 2012. u lou kiku (Bratislava Slovačka), juniorska prvakinja Evrope u lou kiku za 2013. (Krnica Zdroj Poljska), juniorski vicešampion Balkana u lou kiku za 2014.(Tešanj Bosna i Hercegovina), juniorska vicešampionka sveta u lou kiku za 2014.(Rimini Italija)

 

Slede Skoplje i LjubljanaVRANjSKI MARATONCI NA POLUMARATONU U MADjARSKOJ

Uživanje u Budimpešti

Prošle nedelje u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti, održan je 29. polumaraton na kome je učestvovalo 9.117 takmičara iz cele Evrope, a među njima i četvorica najiskusnijih atletičara ovdašnjeg Atletskog kluba Vranjski maratonci  -Mile Ristić, Ivan Stanković, Goran Jović i Miloš Antić. S obzirom da su atletičari iz našeg grada otišli potpuno spremni u Mađarsku, staza polumaratona im nije predstavljala problem, ali ono što ih je oduševilo jeste ambijent jer je staza prolazila kroz najlepše delove grada, pa je po rečima Mileta Ristića, trčanje predstavljalo pravo uživanje. U narednom periodu aktivnost vranjskih dugoprugaša biće usmerena na učešće u maratonima u Skoplju i Ljubljani.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar