Radnik na dobrom putu



Ubedljivo u Užicu: radost

Golovima Jovanovića u 11. i Milovanovića u 73. minutu, Radnik slavio pobedu u Užicu nad domaćim Jedinstvo putevima. U subotu Radnik dočekuje još jednog užičkog prvoligaša, Slobodu



 



Ubedljivo u Užicu: radostJEDINSTVO PUTEVI (Užice) – RADNIK 0:2 (0:1)

Igrano na stadionu Jedinstva Putevi u Krčagovu. Gledalaca: 300. Sudija: Slaviša Radovanović (Laćarak) 7. Pomoćnici: Vladanko Panić, Vladimir šegrt (obojica iz Beograda). Strelci: Jovanović u 11. i Milovanović u 73. minutu. Žuti kartoni: Božović, Ajković (Jedinstvo Putevi), Ilić (Radnik).

JEDINSTVO PUTEVI: Marinković 5, Božović 6, Joksimović 5 (od 40. R. Glišović 5), Djurić 5,5 (od 78. Gajić -), Gojković 5,5, Orahovac 5,5, Arsić 5, Čančarević 6, Ajković 5, Tutnjević 5 (od 60. Janković 5), Isidorović 6.

RADNIK: Šejić 7, Ilić 6,5, Milovanović 7, Krstić 6,5, Baranin 7,5, Ogusu 6,5 (od 55. Petrović 6,5), N. Stojanović 7, Ristić 6,5, Jovanović 7 (od 79. Stojković -), F. Stojanović 8, Jeremić 7 (od 90. Simović )

Igrač utakmice: Filip Stojanović (Radnik).

JOVAN JOVANOVIĆ, STRELAC PRVOG GOLA
ZASLUŽENA POBEDA
– Jedinstvo Putevi su iskusan tim. Međutim, mi ove sezone jurišamo na sam vrh tabele, jer nam je cilj da se domognemo Jelen super lige. U takvom stilu igramo. U Užicu smo demonstrirali kvalitetan fudbal, bili bolji od domaćina i sasvim zasluženo slavili pobedu. Sada nam u goste dolazi još jedan prvoligaš iz Užica, to je Sloboda. Učinićemo sve da zabeležimo još jednu pobedu i učvrstimo se na drugoj poziciji na tabeli, a možda i preteknemo vodeću Bačku.

Posle remija sa Proleterom u Novom Sadu (0:0), zatim pobede kod kuće nad Kolubarom iz Lazarevca (4:0), surdulički prvoligaš Radnik uspešno je prešaoi treću prepreku u prvoligaškom karavanu, savladavši domaće Jedinstvo Puteve iz Užica sa 2:0. Da se «putarima» loše piše bilo je jasno na samom početku susreta, tačnije u 11. minutu, kada je na scenu stupila uigrana kombinacija Surduličana: Baranin je ubacio loptu iz auta mnogo bolje nego da je šutirao korner, lopta je u niskom letu preletela preko glava mnogih igrača, čak i istrčalog golmana Marinkovića, a u visini druge stative čekao je iskusni Jovan Jovanović koji je bez ikakvog problema glavom sproveo loptu u mrežu.

Surduličani su u 73. minutu overili pobedu. Orahovac je nesmotreno igrao rukom na oko 20 metara od svog gola. Snažni Milovanović izveo je slobodan udarac i milimetarskom preciznošću, pored živog zida, poslao loptu u donji desni ugao za 2:0. Do kraja susreta Jovan Jovanović je mogao još jedanput da se upiše u listu strelaca, a sjajnu priliku propustio je i Predrag Jeremić. Domaćin je mogao preko Isidorovića i Čančarevića da dođe do izjednačenja, ali nije se dao iznenaditi čuvar mreže Radnika Bojan Šejić koji je iz obe situacije izašao kao pobednik.

Rezultati trećeg kola: Jedinstvo Putevi – Radnik 0:2, Sinđelić – Proleter (NS) 1:0, Mačva – Sloga (PM) 0:1, Javor – Bežanija 3:0, Bačka – BSK 1:0, Inđija – Sloga (K) 3:0, Metalac – Moravac (M) 3:1, Kolubara – Sloboda (U) 1:0.
U četvrtom kolu (6. septembra)  od 16,30 časova sastaju se: Radnik – Sloboda (Užice), Moravac (Mrštane kod Leskovca) – Kolubara, Sloga (K) – Metalac, BSK – Inđija, Bežanija – Bačka, Sloga (PM) – Javor, Proleter (NS) – Mačva, Jedinstvo Putevi – Sinđelić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar