Dobio si sina, Filipoviću



Srećni roditelji: Nenad i Branislava

Gospodo novinari, sada hoću da vam kažem nešto što niko ovde ne zna – reče Vučić, a onda se onako hladno okrenuo prema Nenadu



 



Srećni roditelji: Nenad i BranislavaNenad Filipović je pripadnik niškog odreda Žandarmerije. Pored njega na slici je supruga Branislava, policajac. Ona se ne libi da muškarcima izađe na crtu. Nenad u rukama drži sina o čijem rođenju mu je, prošle nedelje na prelazu Merdare, muštuluk doneo niko drugi do Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije.

Međutim, i premijer Vučić, i mediji koji su u nedelju izvestili o tome, ostali su bez odgovora na pitanje  ko je žandarm Filipović – otac tek rođenog muškog deteta i gde se njegova supruga porodila. A, odgovor glasi: žandarm Nenad Filipović je iz Vranja, iz Ulice Stevana Mokranjca, a njegova supruga Branislava porodila se u nedelju na Ginekološkom odeljenju vranjske Bolnice.

Zbog sina koga je dobio toga dana, a posebno zbog načina na koji mu je to saopšteno, Filipović nikada neće zaboraviti Merdare, gde je Vučić boravio u poseti u nedelju, 31 avgusta.

– Oko 10,15 časova, čim su stigli u Merdare, gosti se nešto uskomešaše. Onda me premijer, iznenad,a imenom i prezimenom prozva. Ne znam ni kako sam izašao ni kako smo se rukovali. Noge su mi sebile oduzele – zašto li me premijer poziva! Bože dragi, šta mi je sve prošlo kroz glavu u tom trenutku za samo dve sekunde – priseća se Nenad

„Gospodo novinari, sada hoću da vam kažem nešto što niko ovde ne zna“ – reče Vučić, a onda se onako hladno okrenuo prema žandarmu.

– Ja ostadoh bez daha. Zaledih se. Pa, ljudi, nisam ništa zgrešio ni u službi ni van nje. Bog mi je svedok, rekoh u sebi. Onda u deliću sekunde pomislih čak da mu nisu svi sa premijerom, namestili skrivenu kameru.

– Gospodine predsedniče, ne razumem šta znate – odgovorih onako neodređeno i zbunjeno.

– Dobio si sina Filipoviću! Čestitam ti. Da je živ i zdrav – reče premijer Vučić.

– Onda me zgrabi, čestita i dalje ništa ne znam šta se dešavalo. Onda su novinari, koji su tog trenutka dobili ekskluzivu, Filipovića spopali sa svih strana. Takva je gužva nastala da srećni otac nije ni čuo onu Vučićevu rečenicu da skine opremu i ide kući da vidi suprugu i dete.

Nenad Filipović (1973) je član Žandarmerije od njenog osnivanja 2001. godine. Kaže da mu nije naporno što svaki dan, putujući na relaciji Vranje-Niš-Vranje, prelazi dnevno 220 kilometara na točkovima.

Supruga Branislava je rođena 1978. godine u selu Rataje kod Vranja. Od 2002. godine  radi u Policijskoj upravi u Vanju. Hrabra je i otresita žena. Na fotografisanje za novine pristala tek kada je stigla saglasnost iz njene pretpostavljene komande.

Filipovići imaju sina Dušan kome je 10 godina. Kuma Branka je u ponedeljak odlučila – ovaj drugi zvaće se Nemanja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar