Petarda Hančana



Silni Hančani ispratili goste

Hanska Morava ubedljiva protiv Bobišta – 5:0, poraz Bujanovčana u Dimitrovgradu od Balkanskog – 1:4 i pobeda za zelenim stolom Nebeskih anđela protiv leskovačke Dubočice od 3:0 su bilans klubova sa područja Pčinjskog okruga u minulom kolu



 



Silni Hančani ispratili goste SFK MORAVA – BOBIŠTE 5:0 (3:0)

Igrano na stadionu na Kunjaku. Gledalaca: 200. Sudija: Oliver Nikolić (Niš) 7. Strelci: Veličković u 12, N. Tasić u 25. iz jedanaesterca, M. Stanković u 35. i 81. i B. Stanković u 60. minutu. Žuti kartoni: D. Janjić i Petković (SFK Morava).

SFK MORAVA: Stamenković 7, Spasić 7, Pešić 7, Mladenović 7, Petković 7, V. Janjić 7 (B. Stanković 7), D. Janjić 7,5, N. Tasić 7,5, M. Stanković 7,5, M. Tasić 7 (Djokić 7), Veličković 7 (Pavlović 7).

BOBIŠTE: Cvetanović 5, Dimitrijević 5 (Janković 6), M. Stamenković 5,5, Mitrović 5,5, Marjanović – (Mitić 6), Stevanović 5,5, N. Cakić 6, Popović 6,5 (V. Stanković 5,5), Djurić 6, Vukojević 6, M. Cakić 6,5.

Igrač utakmice: M. Stanković (SFK Morava).

 

Nespremnost glavni uzrok poraza

BALKANSKI – BSK 4:1 (3:1)

Igrano na stadionu SC «Park» u Dimitrovgradu. Gledalaca: 300. Sudija: Borivoje Stajić (Leskovac) 7. Strelci: B. Vasov u 15, B. Ivanov u 20, S. Vasov u 42. i Nackov u 87. za Balkanski, a Karanfilović u 18. za BSK. Žuti karton: Veličković (BSK).

BALKANSKI: Lilić 7, Sokolov 7, D. Ivanovski 7 (Jovičić 7), Djorđević 7 (Nikolov 7), B. Vasović Markov 7,5, Nackov 7,5, Petrov 7, B. Ivanov 7, S. Vasov 7,5 (Kocev 7), Zdravković 7,5.

BSK: Mitrović 7, Karanfilović 6, Milić 7, Dimitrijević 5,5, Tasić 5,5, Bogdanović 6, M. Tasić 5,5, Veličković 5,5, Dimić 6,5, Milošević 5,5, Petrović 5,5.

Igrač utakmice: S. Vasov (Balkanski).

 

Neviđena bruka Leskovčana

Neviđena lakrdija sa Fudbalskim klubom Dubočica 1923 iz Leskovca se nastavlja. Iako su na samo petnaest dana pre početka prvenstva odgovornim ljudima u FS RIS-u tvrdili da je sve u redu, u praksi se pokazalo da su ih debelo slagali i da je ovaj klub u potpunom raspadanju. Posle neigranja meča prvog kola, Leskovčani nisu odigrali ni meč sa timom Vojske Srbije Nebeskim anđelima. Jednostavno, na stadionu u Leskovcu bio je prisutan nekadašnji sportski direktor Jovan Nikolić. Od igrača i trenera ni traga ni glasa! Delegat susreta Miodrag Golubović iz Vlasotinca zajedno sa sudijama je konstatovao da domaćina nigde nema. Po pravilima tim Vojske Srbije ovaj susret će dobiti službenim rezultatom od 3:0, ali po svemu sudeći, to će se vrlo brzo brisati, jer će zonaš iz Leskovca tokom ove nedelje biti izbačen iz ovog ranga takmičenja.

Neverovatna aljkavost i neodgovornost klubova u novoformiranoj fudbalskoj zoni «Jug». Kao nigde u Srbiji, u ovoj zoni prisutni su veliki problemi. Leskovačka Dubočica 1923 očigledno ne može da nastavi takmičenje, jer za to nema uslove, a sa druge strane, Jedinstvo iz Bele Palanke u svojim redovima nema mlade do 21 godine, pa i oni kao i Leskovčani gube susrete za zelenim stolom, umesto na terenu. Kakav će biti konačan sastav ove lige do kraja jeseni, to samo Bog sveti zna, a s obzirom na činjenicu da se problemi nedostatka para javljaju i kod drugih klubova. To se moglo i očekivati, jer FS RIS, odnosno njegovi čelni ljudi umesto da sabijaju kvalitet u zonskom takmičenju, oni su dve vrlo dobro organizovane zone (Nišku i Pomoravsko-timočku) razbili i formirali tri zone koje evo vidimo kako se takmiče i pod kojim uslovima igraju. Obična fudbalska lakrdija u režiji čelnika FS RIS koji su postali poznati u svetu fudbala po činjenici da su iz Niške zone izbacili Zaplanjac iz Gadžinog hana sa 36 bodova, a u ligi ostavili Pustu reku iz Bojnika sa 33, odnosno, bujanovački BSK sa 34 boda!?

Rezultati drugog kola: Pusta reka – Jablanica 2:1, Balkanski – BSK 4:1, SFK Morava – Bobište 5:0, Jedinstvo (Bošnjace) – Jedinstvo (Bela Palanka) nije igrana, Dubočica 1923 – Nebeski anđeli nije igrana, Ropotovo – Sloga Leskovac 0:1, Vlasina – Sloboda 1:1, odloženo Lužnica – Mladost.
U trećem kolu (30. avgusta) sastaju se: Sloboda – Lužnica, Nebeski anđeli – Vlasina, Bobište – Dubočica 1923, Sloga – SFK Morava, Jablanica – Ropotovo, Jedinstvo (BP) – Pusta reka, BSK – Jedinstvo (B), Mladost – Balkanski.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar