Novi rekord – som od 21,5 kilograma



Pobednici iz Niša, Pobednici iz Leskovca

Pobednici iz NišaPobednici treće sportsko rekreativne manifestacije „Vlasinska somovijada“ su Leskovčani Igor i Vladica Arsić i Srboljub Tošić. Oni su za dva dana iz Vlasinskog jezera izvukli četiri soma teška 37,4 kg.



Njima je pripala i nagrada „Naj ulov“ jer su drugoga dana upecali soma teškog 21,5 kg i dugog 151 sm.

Drugo mesto za ulovljena četiri soma ukupne težine 23,4 kilograma, pripalo ekipi iz Crne Trave u sastavu: Aleksandar Ivić, Bratislav Marinković i Slađan Trajkov, a treće ekipi iz Vlasotinca koju su činili ribolovci Jovan Stojanović, Goran Vasiljević i Ljubiša Milojević.



Pobednici iz LeskovcaNajukusniju riblju čorbu u takmičarskom delu „Vlasinske somovijade“ pripremila je ekipa iz Niša u sastavu Srđan Lazarević i Jovica Milosavljević. Drugo i treće mesto pripalo je ekipama iz Vladičinog Hana.

Van konkurencije učestvovali su najmlađi takmičari. U toj grupi nagradu za najveći ulov dobio je Ivan Djorđević iz Vranja, a najmlađi takmičar bila je Natalija Cakić iz Leskovca.

Organizator manifestacije bila je Direkcija za građevinsko zemljište – upravljač Predela izuzetnih odlika (PIO) „Vlasina“, a njen direktor  Saša Petrović kaže da je „Somovijada“ u potpunosti uspela.

-Mi smo na prvoj manifestaciji 2012. godine imali 16 prijavljenih ekipa. Prošle godine ih je bilo 25, a ove čak 40. To na najbolji način pokazuje da je ova manifestacija naišla da odličan odziv kod ribolovaca ne samo juga Srbije.

Petrović kaže da su ove godine učestvovale ekipe iz Surdulice, Vladičinog Hana, Vranja, Vlasotinca, Crne Trave, Leskovca, Niša, Beograda i dve iz susedne Bugarske, sa ukupno 120 takmičara.

Treća „Vlasinska somovijada“ na platou vidikovca „Hadži Zamfir“ završena je tradicionalnim druženjem ribolovaca uz vojnički pasulj.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar