Leteća princeza sa reketom u ruci



Ana Zdravković sa svojim trenerom, Danilo Dodić

Ana Zdravković sa svojim trenerom



PROFIL
Ime i prezime: Ana Zdravković
Rođena: 10.02. 2003. Vranje
Visina: 165
Težina: 48 kg
Klub: TK Lav

Pune tri godine mlada Vranjanka Ana Zdravković druži se sa reketom. Zavolela je beli sport gledajući preko televizije Anu Ivanović, Jelenu Janković, Novaka Djokovića, sestre Vilijams, Mariju Šarapovu… Počela samostalno da se bavi belim sportom, a od 2011. je zvanično postala član jedinog teniskog kluba u gradu «Lav». Ulazak u tajne tenisa polako, ali sigurno, uvodi je trener Igor Stoiljković. Među dvadesetak devojčica, Ana Zdravković pokazuje izvanredan talenat i neće proći mnogo vremena kada će zablistati na nekom od mnogobrojnih teniskih turnira u našoj zemlji. Upornost, ogromna želja da se uđe u samu srž tenisa, kao i želja za znanjem, dali su joj mogućnost da iako ima tek jedanaest godina, da poput velikih igračica izvodi i najteže elemente ovog sporta. Odlična sa linije servisa, sa jakim udarcima sa osnovne linije i dobra igra na mreži, stavljaju je u sam vrh srpskog teniskog podmlatka. Ona sama pomalo stidljivo vraća film i objašnjava razloge zaljubljenosti u ovaj u svetu vrlo popularan sport:



«Mnoge moje drugarice imaju druga interesovanja, a ja sam se opredelila za tenis, jer je on individualan sport koji svakom igraču daje mogućnost da iskaže sve svoje osobine. Moj trener Igor Stoiljković je zaslužan za moj ogroman napredak i ja jedva čekam da svane dan i da se prepustim treninzima na terenima našeg kluba. Želja mi je da već sledeće godine učestvujem na turnirima za najmlađe širom Srbije. To mi je veoma bitno, jer želim da svoj život posvetim tenisu i da poput naših slavnih teniserki zabeležim rezultate kojima ću biti ponosna.

TRENER IGOR STOILjKOVIĆ
MALA ANA JE ČUDO
«Mnogo devojčica sam do sada trenirao, međutim, Ana Zdravković po svom shvatanju daleko prevazilazi sve prethodne vršnjakinje. Vrlo je uporna i nimalo joj nije teško da desetinama puta ponovi servis kako bi ovladala udarcem sa osnovne linije. Ono što je krasi leži u činjenici da je vrlo pokretljiva i da vrlo brzo sa osnovne linije dolazi u poziciju da se brani ili da poentira na samoj mreži. Od 2011. je u klubu i čvrsto verujem da će naredne godine kada bude uključena u turnirski ritam igre, postići zavidne rezultate. Njena rešenost da se svim bićem podari tenisu, a i pomoć njenih roditelja koji je podržavaju u potpunosti, daju mi za pravo da kažem da je Ana veliki talenat pred kojom stoji sasvim lepa teniska budućnost».

 

Danilo DodićTALENTI: DANILO DODIĆ, PRVOTIMAC PIONIRSKE SELEKCIJE OFK VRANjE

Sjajni defanzivac razornog udarca

Svoju fudbalsku karijeru Danilo Dodić je započeo 2005. godine postajući član FK Prestiž koju je trenirao legenda vranjskog fudbala Nenad Jakšić. U ovom klubu sve do 2011. kada prelazi u OFK Vranje, iskazivao je raskošan talenat igrajući na gotovo svim pozicijama u timu. Međutim, njegova čvrstina u duelu, odličan skok i igra glavom i snažni razorni udarci levom i desnom nogom kod trenera Lazara Paunovića postavili su ga na poziciju desnog beka ili kako se to kaže modernim rečnikom, desnog spoljnog igrača. Od samog početka bavljenja fudbalom uvek se nalazio u startnoj postavi. Svoj veliki doprinos daje u pionirskoj selekciji OFK Vranja, gde je nezamenljiv na svojoj poziciji i gde po pravilu pruža odlične partije. Skauti poznatih superligaških klubova iz Srbije zapazili su ga pre dve godine kada je branio boje pionirske selekcije FS RIS. Od tada je pod stalnom prismotrom skauta, a konkretan poziv ovog leta stigao je iz superligaša Spartaka iz Subotice. Međutim, mladi Dodić doživljava peh, jer na jednom od mečeva imao je ozbiljniju povredu ruke. Sa druge strane, bio je sedmi razred osnovne škole i njegovo preseljenje u Suboticu zahtevalo je da i roditelji budu sa njim. Danilo je sada učenik osmog razreda i kada sledeće godine okonča osnovnu školu, sasvim sigurno se seli u grad na severu Bačke. Ali nije Spartak jedini klub koji se zanima za mladog Dodića, tu su i drugi, poput beogradskih klubova Rad i Čukarički, a pod prismotrom je i srpskoligaša Jagodine. On sam nam sa skromnošću govori:

PROFIL
Ime i prezime: Danilo Dodić
Rođen: 02.03.2000.
Visina: 168
Težina: 52 kg
Mesto u timu: desni spoljni
Klubovi: FK Prestiž, OFK Vranje

«Volim fudbal i jednostavno ja bez njega ne mogu. Divno mi je u OFK Vranju da sa mojim drugarima treniramo i igramo mečeve. Trener Lazar Paunović koji me trenira sve vreme, rekao mi je da moram u fudbalu biti uporan, vredan i radan, Poslušao sam njegov savet i bez obzira što nam treninzi počinju ujutro u osam, uvek sam prvi na stadionu. Daću sve od sebe da jednog dana postanem igrač koji će braniti boje nekog od velikih klubova u Srbiji.

LAZAR PAUNOVIĆ, TRENER
DANILO JE VELIKI POTENCIJAL
«Mladi Dodić predstavlja jednog od najdarovitijih u našoj pionirskoj selekciji. Odgovoran je u svim fazama igre i u defanzivi, ali i u napadu. Uz to, on ima vrlo dobar pregled igre, brzo razmišlja i u najkraćem vremenskom roku donosi najbolja rešenja. Odličan je u skoku, igra dobro glavom, ima snažan šut i pritom koristi i levu i desnu nogu. Odličan periferni vid mu omogućava da u svakom trenutku ima pregled igre, što je osobina modernog fudbala. Pročao je kampove, postao stalni član pionirske selekcije FS RIS, traže ga klubovi i da nije imao peh sa povredom ruke, sasvim sigurno da bi već bio član mlađih selekcija nekog velikog kluba. Njegovo vreme tek dolazi i uskoro će završiti osnovnu školu, a to će mu omogućiti da u novoj sredini nastavi da se fudbalski razvija i da uporedo upiše neku od srednjih škola».

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar