U novo prvenstvo sa igračima iz seoskih klubova



Kolaps vidljiv na svakom koraku: teren, tribine i svlačionice, Dosta demagogije: Slađan Tašković, , ,

Okosnicu tima činiće fudbaleri iz seoskih klubova Trešnjevka iz Lopardinca, Levosoja i Velikog Trnovca i svi će igrati bez dinara nadoknade. Problem trener, kao i neplaćen porez u poslednjih pet godina od 1,5. miliona dinara zbog čega su protiv predsednika Slađana Taškovića i Slađana Tasića podnete krivične prijave



 



Kolaps vidljiv na svakom koraku: teren, tribine i svlačioniceNa sednici Skupštine kluba prošlog četvrtka, posle gotovo tročasovne dramatične rasprave, doneta je odluka da klub nastavi sa takmičenje u novoformiranoj ligi Regiona Istočne Srbije – grupa Jug. Okosnicu tima će činiti igrači iz seoskih klubova Levosoje, Trešnjevke iz Lopardinca i Velikog Trnovca, koji se takmiče u Pčinjskoj okružnoj ligi. Svi oni igraće bez dinara nadoknade. Iz budžeta opštine do kraja godine bujanovački klub ima pravo na još 600.000 dinara, što je nedovoljno za takičenje jer troškovi putovanja i suđenja za jesenju sezonu premašuju pomenutu cifru. Ako se tome doda i dug za struju, kao i 1, 5 miliona duga državi na ime poreza koji nije plaćen u poslednjih pet godina, onda se zaista postavlja pitanje kako će klub uopšte moći da funkcioniše. Ti nagomilani problemi bili su i povod žestoke rasprave koja je u određenim trenucima poprimila i dramatičan tok. Povišen ton, bes, ljutnja i upadanje u reč bili su samo odraz agonije koja vlada u BSK-u.

Života Matić, delegat, predložio je imena trinaestorice članova koji bi imali obavezu da u razgovorima sa lokalnom samoupravom pronađu rešenje za izlazak kluba iz krize. Međutim, pobunio se Slađan Tašković, prvi čovek kluba rekavši Matiću da je to čista demagogija i počeo je verbalni obračun u kome je Tašković povišenim tonom rekao :

Dosta demagogije: Slađan Tašković– Dosta mi je ovih praznih priča. To je čista demagogija Matiću. Nekoliko godina govorim o teškoj situaciji u klubu a niko me nije slušao. Moj rođeni brat ovde dve godine radi džabe kao ekonom, a Vi govorite da ste uz klub i da mu želite najbolje. Ja podnosim ostavku na mesto predsednika, a Vi mi to ne dozvoljavate. Ja napuštam sednicu skupštine, radite šta hoćete, a pismenim putem ću Vam proslediti da neću više da budem predesdnik.

Potom je napustio prostorije ne rekavši ni zbogom. Sednicom je predsedavao Tomislav Stojanović, koji je rekao da će iz FK Levosoje u klub doći najmanje šestorica fudbalera, uz obećanje da će još deset do petnaest igrača dovesti iz fudbalskih klubova Trešnjevka i Velikog Trnovca, kao i da će nekoliko igrača iz Bujanovca privoleti da igraju za klub. Stojanović je predložio da se formiraju tri komisije, jedna za formiranje ekipe, druga za razgovore sa predstavnicima lokalne samouprave, a treća za razgovor sa čelnim ljudima Fudbalskog Saveza Srbije u Beogradu, kao i Kordinacionim telu za Jug Srbije, a sve sa ciljem da se od pomenutih institucija zatraži finansijska pomoć u cilju nesmetanog nastavka takmičenja. Pojedini delegati nisu bili zadovoljni minulom sezonom, kada je klub zauzeo začelje tabele sa 34. osvojena boda. Izražena je sumnja da su se više igrale neke druge igre a da je najmanje bilo fudbalskih. Pojedini delegati nisu bili zadovoljni što se generalnom sekretaru Miletu Prkiću plaća 15.000 dinara mesečno, pa su ga smenili postavljajući na ovo mesto Nebojšu Trajkovića, koji će funkciju genseka kluba obavljati besplatno. Ovaj do juče uzoran fudbalski kolektiv, trebao bi da naredne godine, 17. marta proslavi redak jubilej – sedam decenija postojanja.

KOSTA LAKTOVIĆ, LEGENDA BSK
NIJE SRAMOTA ISPASTI,SRAMOTA JE KRASTI
– Mnogi su diskutovali sa namerom da kažu da nastavak takmičenja nema smisla jer će klub oslabljen igrački sigurno ispasti iz lige. Pa šta ako ispadnemo. Nije sramota ispasti, sramota je krasti. Nastavićemo da se takmičimo časno i pošteno, pa ako ispadnemo u Okružnu ligu neće biti smak sveta, učinićemo sve da se ponovo vratimo u zonu.

BOŠKO ANDjELKOVIĆ, ZAMENIK PREDESDNIKA OPŠTINE
DOSTA JE RASPARVE
– Skoro tri sata slušam nadmudrivanje i jalove diskusije, i teško mi je što mnogi ne shavtaju da je klub u tragičnoj situaciji. Dajte da radimo konkretno kako bismo mogli da se takmičimo. Ja lično sa još jednim predstavnikom kluba idem za Beograd da molim za pomoć koju ću zatražiti i od lokalne samouprave.

TOMISLAV STOJANOVIĆ, ČLAN SKUPŠTINE
DAJEM PARE
– Ja nisam neki bogataš, ali volim fudbal kome sam posvetio ceo svoj život. Dajem reč da ću isfinansirati prva tri susreta koje će BSK igrati u jesenjem šampionatu zone jug. Dobar sam prijatelj sa vlasnikom Motela u Predejanu pa ću za povratak sa gostovanja obezbediti tamo večeru.

OTIŠLI SVI IGRAČI
DžEMAILI I MILIĆ U DINAMU
Po okončanju šamionata u Niškoj zoni redove Bujanovčana napustili su svi fudbaleri. Golman Vladan Milosavljević i igrači Vladimir Stojanović, Aleksandar Krstić i Stefan Ristić vratili su se kući u Vranje, a fudbaleri iz Bujanovca, Bujadin Džemaili i Nikola Milić potpisali su ugovore za Dinamo. Bujanovčane je napustio i trener iz Vranja Radoje Aleksić. Ostali su digli ruke od kluba u potrazi za novim fudbalskim sredinama, tako da na stadionu nema žive duše.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar