Borba za vrh prioritet



Favoriti iz senke: Stanimirović (tamni dres), Među odabranima: vranjski sterlci

Favoriti iz senke: Stanimirović (tamni dres)Nebeski Anđeli, tim Garnizona Vranje, najmlađi član novoformirane lige FS RIS – grupa Jug, ima velike ambicije u nastupajučem prvenstvu.



Rukovodstvo kluba, na čelu sa predsednikom Milosavom Simovićem donelo je strategiju za što bolji plasman. Trener Branimir Stošić zakazao je prozivku kojoj se odazvalo svih dvadeset devet fudbalera. Svi oni svakodnevno treniraju na vlastitom terenu u krugu kasarne ,,1300 Kaplara“. Klub je odigrao i jedan prijateljski meč a o daljem toku priprema trener Stošić kaže :

– Imamo izuzetno veliki broj kvalitetnih fudbalera i neće mi biti teško da sastavim tim koji će braniti boje Vojske Srbije garnizona u Vranju. No, iskusni timovi poput Vlasine iz Vlasotinca, Balkaskog iz Dimitrovgrada, Sloge iz Leskovca, Puste reke iz Bojnika su favoriti, a na nama je da ostvarimo rezultat koji će nam omogućiti da po okončanju jesenje sezone budemo među pet najboljih ekipa u ligi. Pored Vojske Srbije, koja nam nesebično pomaže, zahvalnost dugujemo i Gradu Vranju, odnosno FK Dinamo, koji nam je omogućio da sve svoje mečeve kod kuće igramo na Gradskom stadionu. Sem toga, Dinamo će nam pomoći da iz njihovih redova dobijemo tri mlada igrača kako bismo imali bonus fudbalera. Do početka prvenstva planiramo da odigramo još dve utakmice sa vranjskim Dinamom, po jedan susret sa Moravom iz Vladičinog Hana, Bujanovačkim BSK-om, prvoligašem Radnikom iz Surdulice, Čelikom iz Belog Polja i drugim klubovima sa našeg područja sa kojima pregovaramo – kažeStošić.



OTKUD NEBESKI ANDjELI
Pre ravno četiri godine brigadni general Milosav Simović došao je na ideju da Garnizon u Vranju ima fudbalski klub koji će se zvati Nebeski Anđeli a u čast jedanaest poginulih pripadnika Vosjke Srbije koji su za vreme Nato kampanje 1999. godine izgubili svoje živote braneći otadžbinu.

IGRAČI
Igrački fond tima čini dvadeset devet fudbalera. To su: golmani – Viktor Popović i Vladan Gačić i igrači : Igor Aleksov, Dalibor Mladenović, Bojan Ristić, Ivica Trajković, Igor Nešić, Nenad Jovanović, Dragoslav Trajković, Dragan Ilić, Aleksandar Stojković, Lazar Mitić, Marjan Stanimirović, Marko Savić, Ivan Vukomanović, Marko Stošić, Boban Pavlović, Saša Nikolić, Siniša Nacković, Milan Veljković, Bojan Stojanović, Miloš Marković, Vladimir Djokić, Stevan Božović, Iva Janković, Marjan Stojanović i Saša Aritonović. S’obzirom da iz Vranjskog Dinama dolaze tri bonus igrača fudbalski pogon Nebeskih Anđela ukupno će brojati trideset dva fudbalera.

 

STRELjAŠTVO: LETNjI KAMP U KARATAŠU

Zlatna petorka kraj Dunava

Među odabranima: vranjski sterlciTradicionalni letnji kamp koji svake godine organizuje Streljački savez Srbije zajedno sa Ministartsvom omladine i sporta, ni ove godine nije mogao da prođe bez članova Streljačkog kluba Vranje. U predivnom ambijentu u Karatašu kraj Kladov,a pod nadzorom vrhunskih trenera, iz vranjskog kluba su Milica Tasić, vicešampionka Srbije, Nikola Ristić, najbolji kadet države u minuloj godini, kao i bronzani momci sa kadetskog prvenstva države Djorđe Stošić, Djorđe Filipović i Zlatan Petrov. Tu je i trener Vranjanaca Davor Mitrev, koji je angažovan u stručnom štabu i koji zajedno sa svojim kolegama radi na složnoj realizaciji programa rada kapma u Karatašu. Boravak vranjskih strelaca kao i trenera Mitreva klub iz Vranja ne košta ništa, jer troškove boravka i usavršavanja strelaca snose nacionalni savez i Ministarstvo omladine i sporta.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar