U službi turizma



Sledeće godine čekamo Zvezdu i Partizan

Borac iz Čačka, vicešampion Prve makedonske lige Horizont Turnovo iz Strumice, prvoligaši Moravac Orion iz Mrštana i domaći Radnik boriće se za trofej 25. i 26. jula



 



Sledeće godine čekamo Zvezdu i PartizanDugo godina sportski radnici Surdulice razmišljali su kako da na Vlasini podignu nivo sportskog turizma, koji poslednjih godina, kako u Evropi, tako i u svetu, beleži veliki dinamizam kroz investicije i ulaganja u sportsku infrastrukturu. U Surdulici osnovu za takvo razmišljanje našli su u tvrdnjama poznatog Minhenskog instituta za bazičnu pripremu sportista, koji je pre ravno 60 godina nakon opsežnih istraživanja ustanovio da je predeo Vlasine najbolje mesto u svetu za sve sportiste koji imaju potrebu da prikupe snagu za takmičenja iz oblasti sportova poput fudbala, košarke, atletike, kik boksa, biciklizma i mnogih drugih. Na padinama Vlasine već postoji fudbalska infrastruktura, koja uz hotelski smeštaj daje dobru podlogu da ekipe ovde borave. Poznati klubovi iz naše zemlje godinama su u toku leta ovde prisutni, a od 8. jula na Vlasini je i kompletna ekspedicija Fudbalskog kluba Radnik na čelu sa šefom stručnog štaba Mladenom Milinkovićem, a Stanislav Tončev sportski direktor surduličkog prvoligaša, pred odgovorne ljude u lokalnoj samoupravi stavio je ideju da se na Vlasini održi izuzetno jak fudbalski turnir sa klubovima iz Srbije i Makedonije. Sve bi se odigralo 25. i 26. jula kada bi na teren izašli fudbaleri Borca iz Čačka, vicešampioni Prve makedonske lige Horizont Turnovo iz Strumice, te prvoligaši Moravac Orion iz Mrštana kod Leskovca i domaći Radnik. Ideja mladog Tončeva je da pobednik na ovom turniru naredne godine uživa u besplatnim desetodnevnim pripremama, to bi bilo za početak, a objašnjava dalje viđenje ovog svojevrsnog fudbalskog, nazovimo ga s opravdanjem, spektakla:

– Dugo godina sam razmišljao kako da Vlasina bude sportski prepoznatljiva. Tamo su boravile mnoge ekipe i na tome se sve završavalo. Želeo sam da tu situaciju izmenim i dam neku novu dimenziju svemu ovome. Nazvao sam ljude iz Čačka, Mrštana, Strumice i objasnio im šta mi je ideja. Oni su to sa oduševljenjem prihvatili, a na moju radost prihvatili su to i ljudi iz lokalne samouprave i mi ćemo 25. i 26. jula na Vlasini imati klubove koji će se boriti da budu pobednici i time steknu pravo da naredne godine ceo fudbalski pogon o trošku opštine deset dana boravi na Vlasinskom jezeru. S obzirom da je ovo tek početak i da turnir treba da zaživi, ja već radim projekat da već sledeće godine na ovom turniru učestvuju beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan, višestruki šampioni Bugarske CSKA i Levski iz Sofije, superligaš Radnički iz Niša, višestruki šampion Makedonije Vardar iz Skoplja i naš prvoligaš Radnik koji će na svakom turniru biti u ulozi domaćina. Time želimo da gosti koji borave ovde uživaju u fudbalu, ekipe da igraju jake mečeve sa ovako renomiranim ekipama i treće, da u te dane jula Vlasina bude srpski centar sa izuzetno jakim fudbalskim zbivanjem. Fudbalski klub Radnik ima obavezu da protiv jakih protivnika da maksimum i tako sačuva čast i ugled fudbala Pčinjskog okruga – zaključio je sportski direktor Surduličana Stanislav Tončev.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar