Nisam više član SPS



Dr Dušan Aleksić, specijalista-ortoped Zdravstvenog centra u Vranju, jedan od dugogodišnjih istaknutih socijalista, odbornik Skupštine grada, napustio je SPS. Čovek koji je skoro 20 godina bio u vrhu stranke i učesnik ključnih događanja u Vranju i Vranjskoj Banji, sam se isčlanio iz partije.



Šta se to tako iznenada dogodilo?

-Ja sam to uradio zvanično u ponedeljak 7. jula, tako što sam službi GO SPS predao zahtev da me brišu iz evidencije. U tom dopisu sam obavestio SPS da dajem ostavke na sve funkcije na kojima sam bio.



Šta je razlog?

– Pa, kod mene je presudilo uverenje da SPS nije više ona stranka u koju sam se ja davno učlanio. Dosta toga se u socijalističkom Vranju dogodilo  poslednjih nekoliko godina.

Neka kap je ipak prelila čašu?

– Glavni razlog je funkcionisanje SPS u Vranjskoj Banji. Tamo je formiran odbor koji ne funkcioniše. Tamo se ne drže sastanci, nema akcija, nema okupljanja, nema inicijativa, a mene su sklonili u stranu i isključili iz svih događaja.

Dakle, Vranjska Banja je kamen spoticanja?

-Vranjska Banja je prepuna intelektualaca, divnih, pametnih i preduzimljivih ljudi različitih profila, a mi smo se tamo tako ponizili jer smo na mesto predsednik Opštinskog odbora doveli „srednjoškolca“. Ja sam u Vranju, na sednicama Gradskog odbora na to ukazivao, ali u SPS nije bilo sluha da se to rešava.

Reč je Predragu Milenkoviću?

– Ne želim ničije ime da pomenem, ali moram reći da smo takvom srednjoškolskom kadrovskom kombinatorikom sami sebi postali smešni. Čak smo došli do apsurda da nam srednjoškolac bude predsednik opštine. Ti naši neozbiljni postupci naravno išli su opoziciji na ruku.

Rekoste da ste na sastancima ukazivali na to?

-Jesam, ali se Gradski odbor u Vanju i njegov predsednik bave kombinatorikom koja se zove kako da on i oni ostanu na funkcijama. Njega i vrh SPS ne zanimaju druga pitanja u partiji.

Zadržaćete odbornički mandat?

– Da, mandat odbornika Skupštine grada je moj. Videću šta će biti kasnije, ali za sada ću ostati nazavistan. Glasaću po sopstvenom ubeđenju.

Ukupno gledano, nezadovoljni ste vašom dojučerašnjom partijom?

– Ja sam u vrhu SPS od 1996. godine, kada sam se učlanio. Dugo godina sam tu i smatram da dobro poznajem rad i problematiku. Zbog toga jednostavno danas ne vidim sebe u politici koju SPS vodi u Vranju i Vranjskoj Banji.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar