Koncert grupe Kultur Shock u Vranju



Bend Kultur Shock iz Sijetla  održaće 30. jula u 2o sati na  na parking prostoru ispred Galerije Narodnog muzeja koncert.Bend koji će se po prvi put predstaviti vranjskoj publici poznat je kao „živi bend radničkih emigranata“. Postoje od  1996. godine a poznat je kao  kao “gipsy” pank bend koji je meša muzike kao što su rok i metal  sa tradicionalnom muzikom Balkana.



Članovi benda su iz Bosne, Bugarske i SAD. Bend svira u SAD-u i Evropi, i nastupao je u preko 700 koncerata u poslednjih nekoliko godina.

 



REVIJA FRANCUSKOG FILMA

Tokom četiri dana u Američkom kutku Biblioteke „Bora Stanković“ biće prikazana četiri francuska filma sa prevodom na srpski. Filmovi se prikazuju u saradnji sa Francuskim institutom. Ulaz na sve projekcije je besplatan. U okviru ciklusa filmova “Horizont”  u ponedeljak je prikazan film “Venčanje u Mendozi”, (Francuska, 2013, 94’, režija Eduar Delik. Uloge: Nikola Divošel, Filip Rebo, Benžamen Biole).

U utorak ljubitelji filmske umetnosti u Vranju biće u prilici da pogledaju ostvarenje, “Gadžo Dilo” (Rumunija, Francuska, 1998, 100′, režija Toni Gatlif. Uloge  Romen Diris, Rona Hartner, Izidor Šerban).

Iz francuske filmske produkcije u sredu je na repertoaru “!!!!!Mobile Home” (Francuska, Belgija, 2012, 95’. Režija Fransoa Piro, uloge Artir Dipon, Gijom Gui, Žan-Pol Boner).

Poslednjeg dana gostovanja francuskog filmskog karavana u četvrtak biće prikazan film “Amerikano” (Francuska, 2011, 105’, režija Matje Demi. Uloge Matje Demi, Selma Hajek, Žeraldina Čaplin).

Biljana Dodić, urednik bibliotekar u Američkom kutku za poslednju nedelju avgusta najavila je novi ciklus filmova koji će biti prikazani u Vranju.

– Biće prikazana četiri filma sa prevodom na srpski, ciklus se zove “Iz ženskog ugla”. U Kutku svakog petka prikazujemo i po jedan američki film u organizaciji ambasade SAD u Srbiji. Oni idu sa engleskim titlom tako da je potrebno znanje engleskog jezika, mi zato imamo besplatne časove kako bi zainteresovani mogli da uče engleski – kaže Dodićeva. Početak svih projekcija Francuskog filmskog karavana u Američkom kutku  je u 17 sati.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar