Fuzija sa Levosojem



Neizvesna budućnost,

Neizvesna budućnostZbog izuzetno teške finansijske situacije, delegati su na Skupštini održanoj u ponedeljak 14. jula doneli odluku da se član Okružne lige, FK Levosoje, fuzioniše sa BSK-om, dajući igračku potporu Bujanovčanima za takmičenje u zoni «jug».



Vrlo složena situacija u bujanovačkom zonašu uslovila je da se sednica Skupštine kluba praktično odvija u dve faze. U prvoj delegati Skupštine su doneli odluku da zbog teškoća u načinu finansiranja, gde lokalna samouprava ne može da odvoji dovoljno para za takmičenje, sebi pripoji FK Levosoje. To je predlog osnivača i vlasnika kluba Tomislava Stojanovića, koji je, slušajući poraznu priču o teškoćama, predložio fuzionisanje u cilju da se BSK spase od gašenja, što su svi delegati jednodušno podržali i pozdravili. Problem na sednici Skupštine javio se u trenutku kad se razmatrao izveštaj o finansijskom poslovanju kluba, kao i rezultatima prvog tima u već sada ugašenoj Niškoj zoni. Većina delegata nije zadovoljna učinkom fudbalera, jer su po okončanju sezone zauzeli minorno 13. mesto sa 34 boda. Najviše zamerki upućeno je treneru Radoju Aleksiću, koji je dozvolio da u poslednjih osam kola šampionata njegov tim, uz dva remija, doživi zaredom šest poraza. Kad su u pitanju finansije, osnovna zamerka delegata svela se na kritiku da se iz izveštaja ne može jasno i precizno videti na šta su pare trošene, pa je na kraju donet zaključak da se to ispravi i kompletira i da kao takav bude predmet dnevnog reda večerašnje sednice izborne skupštine koja je zakazana za 18 časova. Ono što je delovalo pomalo čudno i što je malo ko razumeo jeste činjenica da se ispred lokalne samouprave, odakle se klub finansira, pojavio samo gospodin Božidar Anđelković, potpredsednik SO Bujanovac. Ko će biti predsednik a ko članovi Upravnog odbora u ovom trenutku se ne zna, jer sasvim nova situacija sigurno će doneti i neke nove ljude koji će morati da urade mnogo toga kako bi klub u vrlo kratkom vremenskom roku, s obzirom da šampionat počinje za mesec dana, obezbedio neophodne uslove za pripreme igrača, a potom i normalno funkcionisanje u novoformiranoj ligi.

 



MALI FUDBAL

TURNIR «ZLATOKOP 2014»

Tradicionalni, osmi po redu turnir u malom fudbalu «Zlatokop 2014» počeo je u ponedeljak, 14. jula. Organizatoru, Mesnoj zajednici, prijavile su se 22 ekipe, koje su nakon žrebanja podeljene u šest grupa. Prethodno, svaka ekipa morala je na ime kotizacije da uplati po 5.000 dinara. To omogućava organizatoru ovog tradicionalnog turnira da po okončanju trke za titulu, 3. avgusta, dodeli velike pehare, medalje i novčane nagrade za prve tri plasirane ekipe. Specijalni žiri proglasiće i najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg golmana turnira kojima je organizator obezbedio besplatnu večeru u poznatom vranjskom restoranu «Točak». Kao i prethodnih godina, MZ Zlatokop pomogli su Skupština Grada i Sportski savez Vranja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar