Dinamo ipak u Srpskoj ligi



Borivoje Antić, predsednik kluba i gradonačelnik, Antanasijević, gensek Dinama, Uzbudljivo: detalj sa Skupštine

Izborna skupština kluba na kojoj je izabrano novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Borivojem Antićem, u senci odluke FS RIS da Dinamo bude srpskoligaš umesto Moravca iz Predejana koji je istupio iz takmičenja



IZVEŠTAJ I FINANSIJE
Kad je u pitanju finansijski izveštaj, Fudbalski klub Dinamo u 2013. imao je ukupan prihod iz gradske kase od 9.960.551,83 dinara, a rashod 11.134.724,70 dinara. Pošto je potrošnja bila veća od prihoda, Dinamo je u 2014. ušao sa dubiozom od 1.174.172,87 dinara. U strukturi rashoda za račune iz prethodnih perioda je utrošeno blizu 2 miliona dinara, troškovi sudskih sporova i prinudnih naplata iznosili su blizu 940 hiljada, na pripreme na Besnoj Kobili otišlo je 265 hiljada, dok je za takse i kotizacije fudbalskim savezima utrošeno blizu 800 hiljada dinara. Tačno 617 hiljada potrošeno je na službena lica, a 568 hiljada isplaćeno je trenerima. Na isplatu prema fudbalerima otišlo je ravno 4.390.749 dinara. Interesantno je da je na ugostiteljske usluge za igrače i trenera otišlo 660 hiljada plus za njihov smeštaj još 434 hiljade.
Kad je u pitanju 2014. prihod kluba je bio 4.306.373 dinara, a isti toliki bio je i rashod. Komentarišući ovaj finansijski izveštaj, predsedavajući Skupštine Zoran Antiće je rekao:
– Ovako nešto nisam video u životu da prihod i rashod budu isti do poslednje pare. Taj koji je uradio ovaj izveštaj, zaslužuje da odmah bude proglašen za doktora ekonomskih nauka.
Miloš Antanasijević, obrazlažući stavke iz finansijskog izveštaja, rekao je da su svi podaci relevantni, jer su skinuti sa APR-a kroz koji su prošli.
Najlakše je usvojen izveštaj o takmičenju mlađih kategorija, a reč je o omladincima, kadetima, pionirima, petlićima, koji se takmiče u ligama FS RIS, ali i aktivnostima fudbalske škole kluba. Dobri rezultati svih selekcija ocenjeni su najvišom ocenom i gotovo da niko nije imao primedbu. Zauzet je stav da se stvore još bolji uslovi za rad mlađih kategorija. Potpuno suprotan bio je stav delegata prema izveštaju prvog tima koga je sastavio trener Ivan Jovanović. Gradonačelnik Antić nije ga prihvatio iz razloga što je kucan latiničnim pismom, drugi su zamerali što ne sadrži nikakvu suštinu, pa su pitali kako je bilo moguće da on uopšte sastavi takav izveštaj i prosledi ljudima iz radne grupe. Čulo se da je on poslao svoj izveštaj na imejl Darka Filipovića i da je on kao takav u celosti i odštampan. Većina delegata je tražila da trener Ivan Jovanović ponovo uradi izveštaj. Međutim, nedoumicu je presekao Zoran Antić, rekavši:
– Neće on raditi nikakav izveštaj više, jer on više nije trener Dinama!
Na kraju, zaključujući raspravu po svim pitanjima, novoizabrani predsednik Skupštine Zoran Antić je istakao da će novo rukovodstvo raditi po sasvim novim pravilima igre, koji uveliko postoje u ozbiljnim fudbalskim klubovima, bacajući akcenat na rad komisija za fudbalsku struku, personalni deo, logistiku, sponzorstvo, sektor koji će komunicirati sa sudijama i delegatima, komisija koja će voditi računa o odnosima sa FS RIS-om i FS Srbije, komisiji za razvoj omladinske škole, a još je dodao da će biti formirane komisije za adaptaciju stadiona u Kosovskoj ulici, zaključivši da će svako od 61 delegata biti zadužen za neku od pomenutih oblasti. Gradonačelnik Antić još jedanput je ponovio da će istrajati na poslu da se pronađu direktni krivci oko žutih kartona, zauzimajući jasan stav da kada se oni otkriju da tim ljudima ne bude nikad dozvoljeno da budu u klubu.



 

Borivoje Antić, predsednik kluba i gradonačelnikNeverovatan obrt u slučaju Fudbalskog kluba Dinamo! Vranjanci će umesto Moravca od naredne sezone igrati u Srpskoj ligi, čime je pod tepih gurnuta blamaža s kraja sezone. Podsetimo se, fudbaleri Stefan Nikolić i Petar Veličković su sa parnim kartonima igrali mečeve 27. kola u Vlasotincu protiv Vlasine i 29. kola u Ražnju protiv Bukovika, posle čega je Dinamo kažnjen oduzimanjem šest bodova, i na tabeli pao na treće mesto a u baraž  otišao Svrljig. U sveopštoj trci za traženjem krivca koji se očigledno nalazi u klubu, najpre je 20. juna zakazana vanredna sednica Skupštine kojom je predsedavao gradonačelnik Zoran Antić, dajući tako slučaju veliki značaj. Moralo se nešto preduzeti, međutim, vanredna sednica Skupštine nije dala odgovor na pitanje ko je kriv. Umesto toga, suspendovana je Uprava kluba i imenovana petočlana privremena uprava na čelu sa zamenikom gradonačelnika Borivojem Antićem. Njihov zadatak je bio da pripreme materijale koji se odnose na finansijsko poslovanje kluba u periodu 2013. i prva polovina ove godine, kao i izveštaj o takmičenju svih selekcija za minulu godinu i prvu polovinu ove, uz formiranje nove proširene skupštine i izbora ljudi za najodgovornije funkcije u klubu.

Antanasijević, gensek DinamaOdlukom Izvršnog odbora FS RIS Dinamo je postao član Srpske lige grupa «istok», zamenjujući Srpski fudbalski klub Moravac iz Predejana koji je odustao od takmičenja zbog veoma teške finansijske situacije. Ovom odlukom profitirao je i klub Vojske Srbije granizona u Vranju FK Nebeski anđeli, koji su pored Morave iz Vladičinog Hana, BSK iz Bujanovca, treći član novoformirane lige Regiona Istočne Srbije grupa «jug» sa područja Pčinjskog okruga. O ovim novim i iznenadnim detaljima, za Vranjske komentariše Dejan Ivanović, predsednik Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga i podpredsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije:

Uzbudljivo: detalj sa Skupštine– Trebalo je da u utorak 8. jula imamo sednicu Izvršnog odbora FS RIS. Međutim, na predlog predsednika Gorana Milanovića mi smo se sastali u ponedeljak 7. jula u popodnevnim satima. Pomeranje je došlo zato što je stigao dopis iz Srpskog fudbalskog kluba Moravac iz Predejana da ne mogu da nastave takmičenje u Srpskoj ligi «istok», jer se nalaze u teškoj finansijskoj krizi. Svih 11 članova Izvršnog odbora jednoglasno je donelo odluku da srpskoligaša iz Predejana od jeseni zameni Dinamo iz Vranja. Pri tom, poštovan je princip fudbalskih interesa gde je Vranje dobilo prioritet kao centar razvoja fudbala u Pčinjskom okrugu, odnosno, jugu Srbije. Sve van toga su čiste spekulacije da je po navodno ne znam kom članu neko drugi morao, a ne Dinamo, da bude član Srpske lige. Korišćen je model koji su svojevremeno iskoristili upravo na bazi tog fudbalskog interesa Napredak iz Kruševca, Smederevo i drugi klubovi. Ovo je veliki uspeh za fudbal u Pčinjskom okrugu, pogotovo Vranju, i ja moram da istaknem da ogromna zasluga u ovako lepom razvoju događaja pripada gradonačelniku Zoranu Antiću.

SASTAV SRPSKE LIGE GRUPA «ISTOK»
Ligu čini 16 klubova: Timok (Zaječar), Sloga (Despotovac), Trstenik PPT, Kopaonik (Brus), Car Konstantin (Niš), Sinđelić (Niš), Tabane trgovački (Jagodina), Timočanin (Knjaževac), Radan (Lebane), Bor, Ozren (Sokobanja), Radnički (Svilajinac), Hajduk Veljko (Negotin), Djerdap (Kladovo), Radnički (Pirot), Dinamo (Vranje)

SASTAV LIGE REGIONA ISTOČNE SRBIJE – GRUPA «JUG»
Po odluci Izvršnog odbora FS RIS novoformiranu ligu grupa «jug» čini 16 klubova: Dubočica 1923 (Leskovac), Balkanski (Dimitrovgrad), Lužnica (Babušnica), Vlasina (Vlasotince), Sloga (Leskovac), Pusta reka (Bojnik), BSK (Bujanovac), Morava (Vladičin Han), Nebeski anđeli (Vranje), Jablanica (Medveđa), Jedinstvo (Bošnjace), Bobište, Jedinstvo (Bela Palanka), Sloboda (Gornja Vrežina), Mladost (Medoševac) i FK Ropotovo

ANTIĆ NA ČELU KLUBA
Jednoglasnom odlukom 44 delegata Skupštine od ukupno 61, koliko broji, za predsednika Upravnog odbora i predsednika kluba izabra je Borivoje Antić, pomoćnika gradonačelnika za privatni biznis koga šira javnost zna kao vlasnika kafane «Dvor». Pored Antića u Upravnom odboru sedeće članovi Gradskog veća Nemanja Nuhijević i Darko Filipović, legenda vranjskog fudbala Nenad Jakšić, predsednik Sportskog saveza Igor Mladenović, Miroslav Kostić, privatni ugostitelj, Srđan Dekić, zamenik direktora JP «Vodovod» i Ljubiša Petković, predstavnik Kompanije «Kavim Jedinstvo». Ostalo je još da se pronađu još trojica članova Upravnog odbora iz sfere biznisa, čime će biti kompletiran UO od 11 članova.
Takođe jednoglasno delegati su za predsednika Skupštine izabrali gradonačelnika Vranja Zorana Antića, a za sekretara Nenada Stošića, bivšeg predsednika Skupštine Grada, a sada radnika JP «Komrad». Nadzorni odbor od pet članova čine Nenad Stajić, Andra Jovanović, Miodrag Antić, Vladimir Vasiljević i Miodrag Dimčić.
Član Gradskog veća za lokalnu samoupravu diplomirani pravnik Miloš Antanasijević uz podršku svih prisutnih delegata, izabran je za generalnog sekretara Fudbalskog kluba Dinamo. U minuloj Upravi Antanasijević je takođe obavljao funkciju generalnog sekretara i ovo mu je drugi mandat na ovoj funkciji u klubu.
Po dosadašnjem Statutu, Skupštinu Fudbalskog kluba Dinamo činio je 31 delegat. Međutim, promenom člana 39. taj broj se povećao na 61. Takođe, promenjen je i član 40. koji razdvaja funkciju predsednika i sekretara Skupštine na način da predsednik rukovodi radom a sekretar ima obavezu operativnog funkcionisanja. Takođe, izmenjen je i član 77. po kojem Upravni odbor umesto devet sada broji 11 članova, kao i član 60. koji omogućava da Nadzorni odbor umesto tri ima pet članova.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar