Milinković na klupi Radnika



Profesionalac: Stanislav Tončev, Još jedan uspeh

Profesionalac: Stanislav Tončev– Sasvim je sigurno da će doći do promene igračkog kadra, ali ne i velikih rezova. Na sportskom direktoru stoji obaveza da pojedinačno razgovara sa svakim fudbalerom i da im kaže šta se od njih očekuje, a u isto vreme da stupi u kontakt sa potencijalnim pojačanjima. Želimo na vreme da obavimo taj posao kako bi ekipa Radnika mogla da odgovori obavezama koje joj predstoje – kratak je bio novi šef struke Surduličana.



On najavljuje da će pripreme krenuti sedmog jula i da će ekipa biti osvežena, naglašavajući da je jedino Ožegović otišao, i to u Donji Srem iz Pećinaca.

PROFIL
Mladen Milinković ima iza sebe bogatu igračku karijeru koju je gradio na Kipru, Finskoj i Grčkoj. Trenerski zanat pekao je punih pet sezona u Drini iz Malog Zvornika, Loznici, Borči, Igalu, a pri kraju ove sezone zbog nedostatka licence trenera Neška Milovanovića, vodio je i tim Radnika.



Stanislav Tončev, sportski direktor surduličkog prvoligaša, komentariše postavljanje Milinkovića:

– Reč je o velikom profesionalcu i svi smo ubeđeni da će Radik sa njim moći da napravi napredak u drugoj prvoligaškoj sezoni – zaključuje direktor Tončev.

Radi podsećanja, debitantsku sezonu u Prvoj ligi Radnik je završio na desetom mestu sa 38 bodova, sa deset pobeda, osam remija i dvanaest poraza. Napredak je ostvaren u prolećnoj sezoni kada su Surduličani od davljenika ipak uspeli da se domognu opstanka u prvoligaškom društvu. Novi šef struke ne krije da su potrebna pojačanja na skoro svim pozicijama, ali da to u ovom trenutku nije i najpresudnije:

– Problem je što Radnik nema omladinski pogon iz koga bi se crpli igrači za prvi tim i to je u ovom trenutku najveća briga u klubu. U razgovoru sa ljudima iz uprave dogovorili smo se da glavni akcenat u narednom periodu bude upravo rad na stvaranju kvalitetnog podmlatka, odnosno, bolje organizacije celokupne omladinske škole koja bi za dve do tri godine postala prava baza fudbalera za prvi tim.

NEŠKO MILOVANOVIĆ POSLE NAPUŠTANjA KLUPE RADNIKA
VEŽU ME SAMO LEPE USPOMENE
Mladi stručnjak iz Čačka Neško Milovanović završio je svoj boravak na klupi Radnika:
– Nismo se dogovorili o nastavku saradnje, jer nije bilo obostrane saglasnosti oko detalja vezanih za finansijski deo ugovora. U Surdulici sam upoznao sjajne fudbalske zaljubljenike Novicu i Stanislava Tončeva, predsednika i sportskog direktora, kao i moje saradnike u stručnom štabu, u prvom redu, mog kolegu Mladena Milinkovića. U međuvremenu, ja sam diplomirao u Sarajevu. Vodio sam na devet mečeva Radnik, ostvario sa fudbalerima po tri pobede, remija i poraza, isključivo sam ja sastavljao tim i odgovarao za rezultat. Milinković me pokrivao zbog licence. Iskreno želim Radniku uspeh u novom šampionatu, sa željom da se plasira u elitnu Jelen super ligu – zaključio je mladi stručnjak iz Čačka.

 

KADETSKA LIGA FS RIS

Hristić presudio

TIMOK – DINAMO 1:2 (1:1)

Igrano na pomoćnom terenu Timoka u Zaječaru. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Milan Rašić (Zaječar) 8. Strelci: Miloš Nikolić u 2. minutu za Timok, a Nikola Stošić u 30. i Marko Hristić u 51. za Dinamo.

TIMOK: Miloš Petrović 7, Dušan Petrović 6 (od 68. Ivković 6), Liksarević 7, Jeremić 6 (od 55. Nešić 7), Radicović 7, Milošević 6, Sava Petrović 6, Nikolić 7, Kostadinović 7 (od 86. Svetozarević -), Jelenković 7.

DINAMO: Anđelković 7, Mitić 7, Stojanović 7, Stajić 7, Milenković 7, Stoiljković 8, Cvetković 7, Jeftić 7, Stošić 8 (od 86. Atanasković -), Hristić 8, Arsić 7 (od 82. Krstić -).

Igrač utakmice: Vladimir Stoiljković (Dinamo).

 

Još jedan uspehBENČ PRES: DRŽAVNO PRVENSTVO U PARAĆINU

Jovanoviću i Ristiću po srebrna medalja

Igor Jovanović i Miloš Ristić iz vranjskog kluba Olimp osvojili su srebra prošle nedelje u Paraćinu na Prvenstvu države u benč presu na kome je učestvovalo 150 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Jovanović je u kategoriji do 90 kilograma podigao 187,5 kg, a Ristić, u kategoriji do 100 kilograma, je podigao 167,5 kilograma. Ranku Radanu, predsedniku i treneru vranjskog Olimpa pripala je diploma za učešće na ovom takmičenju. Na ovom prvenstvu u ulozi sudije našla se članica ovog kluba Tanja Zlatanović koja ima sve izglede da Grad Vranje, kao i Nacionalni savez za pauer lifting, dobije prvog ženskog državnog sudiju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar