Marko Dimčić proglašen za najuspešnijeg na šampionatu



Spremni za Lazarevac, Zadovoljstvo, Uspeh u komšiluku

Spremni za LazarevacPoznata beogradska sportska arena «Šumice», prošle nedelje bila je mesto okupljanja najboljih kik boksera iz Srbije u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji. Ukupno 173 takmičara iz 39 klubova izlazilo je na ring, a među njima bilo je i petoro Vranjanaca, tri u pionirskoj i dva u seniorskoj koji su se nadmetali sa protivnicima u disciplini kik lajt kontakt. Briljirao je mladi Marko Dimčić u kategoriji 47 kilograma koji je posle četiri sjajne pobede, osvojio jedini zlatnu medalju i bio proglašen za najuspešnijeg mladog takmičara prvenstva Srbije za pionire. Srebrnu medalju u kategoriji 47 kilograma osvojila je pionirka Natalija Jović, dok je bronzano odličje pripalo Aleksandru Antiću u kategoriji 32 kilograma. Seniori Miloš Cvetković (69 kg) i Ljiljana Ristić (55 kg) ostali su bez medalja.



U subotu i nedelju vranjski kik bokseri nastupiće u Lazarevcu koji je domaćin prvenstva države u B i A klasi disciplina lou kik. Put Lazarevca krenuće pet najboljih takmičara iz oba vranjska kluba.

 



ZadovoljstvoMMA BORILAČKI SPORT

Zlato za Dušana Ilića

Na internacionalnom MMA turniru u Nišu takmičari iz Vranja uspeli su da doguraju do finala gde su odradili tri finalne borbe. Dušan Ilić za protivnika je imao Makedonca Tihu Naumovskog iz kluba Sveti Jovan Krstitelj iz Skoplja i njega je daroviti Vranjanac savladao na poene, posle čega se okitio zlatnom medaljom. Milan Stanković za svog protivnika imao je domaćeg takmičara Nikolu Djokića iz niškog Oktagona. Stanković je doživeo poraz, dok je Miloš Kostić trijumfovao nad Aleksandrom Stojkovićem iz Bačke Palanke i to u prvoj rundi. Treneri vranjskog kluba «Iron MMA team» Slađan Stanojković i Zoran Mladenović zadovoljni su postignutim rezultatima svojih takmičara, jer su, kako kažu, imali ozbiljne protivnike i pružili su odlične borbe, pokazavši svu raskoš ovog atraktivnog sporta.

 

Uspeh u komšilukuKARATE: PREŠEVO OPEN 2014

Vranjancima 14 medalja

Na prvom međunarodnom karate turniru «Preševo open 2014» pored dvanaest klubova iz Srbije, Kosova i Metohije i Albanije, našli su se i karatisti iz Karate kluba Vranje sa svojih dvanaest takmičara. Osvojili su ukupno 14 medalja od kojih je devet zlatnog sjaja, četiri srebrnog i osvojeno je jedno bronzano odličje. To je vranjskim borcima donelo prvo mesto na ovom međunarodnom takmičenju i veliki pehar, dar organizatora Karate kluba Lion iz Preševa.

Zlatom su se okitili Vojin i Andrej Nakić, Tamara Misirlić, Anđelija Jovanović, Merlinda Pejčić, Stefan ristić, Jelena Stanković, Milan Veselinov i Luka Mitov. Srebrne medalje pripale su Bogdanu Stojkoviću, Petru Iliću, Milanu Veselinovu i Merlindi Pejčić, dok je bronzano odličje otišlo na grudi Balše Zupančića.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar