Za Feniks 27 medalja



Na stazi uspeha, Zlatni R. Nedeljković, srebrna D. Sretenović i bronzani M. Nedeljković,

Na stazi uspehaKaratisti «Feniksa», koje trenira Slavica Nikolić, osvojili su ukupno 27 medalja, od kojih je 21 zlatna i po tri srebrne i bronzane, što je klubu donelo prvo mesto u generalnom plasmanu.



OSVAJAČI MEDALjA
Sa po dva zlata okitili su se Luka Marković, Lena Tasić, Vuk Ivanović, Nevena Novković, Staša Stošić, Mile Stošić osvojio je čak tri zlatne medalje, Nemanja Raletić prigrabio je dve zlatne i jednu srebrnu, Bogdan Trajković jednu zlatnu i jednu bronzanu, a zlato i bronza pripali su i Luki Antiću, Nikola Stojmenović osvojio je zlato i srebro, Andrija Novković samo srebro, Jana Vasiljević se okitila bronzanim odličjem, a po jednu zlatnu medalju osvojili su Dušan Kljajić, Mina Stošić i Lazar Trajković.

 



DIZANjE TEGOVA: SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE U INDjIJI

Mitić vicešampion države

mladi Vranjanac Danijel Mitić na upravo završenom seniorskom prvenstvu Srbije u Inđiji osvojio je vicešampionsku titulu, podigavši u trzaju 90, a u izbačaju 115 kilograma. Prvo mesto pripalo je domaćem takmičaru Bošku Miljušu koji je u trzaju podigao 93, a u izbačaju 120 kilograma. Iako ima svega 18 godina, Mitić iza sebe ima titulu juniorskog prvaka države. Od vranjskih takmičara treba pomenuti i Nikolu Antića (17 godina), koji je osvojio u generalnom plasmanu četvrto mesto, podigavši u trzaju 80, a u izbačaju 100 kilograma. Na petoj poziciji našao se mladi Danijel Aleksić koji je u trzaju podigao 60, a u izbačaju 70 kilograma. Trener vranjskih dizača tegova Ljubiša Stevanović povodom najnovijeg uspeha svojih takmičara kaže:

–  Možda je mogao Mitić da nadvisi sebe i savlada odličnog rivala, ali danonoćno putovanje vozom do Inđije je sasvim sigurno uticalo na rezultat. S obzirom da smo među najboljim klubovima u državi, o trošku nacionalnog saveza za dizanje tegova ćemo od 1. do 10. avgusta boraviti na pripremama u Loznici, zbog čega dugujemo veliku zahvalnost predsedniku, profesoru doktoru Milanu Mihajloviću.

 

Zlatni R. Nedeljković, srebrna D. Sretenović i bronzani M. NedeljkovićKIK BOKS: PRVENSTVO BALKANA U LOU KIKU I K – 1 STILU TEŠANj (BIH)
Nedeljković balkanski prvak
Zlatna pesnica Vranja i aktuelni reprezentativac Radomir Nedeljković, u kategoriji 67 kilograma – disciplina lou kik, osvojio je zlatnu medalju savladavši vrlo efektno sa 3:0 crnogorskog reprezentativca Remziju Dacija, na prvenstvu Balkana koje je prošle subote i nedelje održano u bosanskom gradiću Tešanj. Reprezentacija Srbije osvojila je 19 zlatnih, sedam srebrnih i osam bronzanih medalja i proglašena je za najuspešniju. Dragana Sretenović, aktuelna juniorska prvakinja Evrope koja se na ovom prvenstvu takmičila u kategoriji plus 70 kilograma, poražena je u finalu od reprezentativke BIH i morala se zadovoljiti srebrnom medaljom. Treći vranjski predstavnik Miroljub Nedeljković, u kategoriji 71 kilogram, u disciplini K-1 stil izgubio je još u polufinalu i okitio se bronzom. Inače, na ovom prvenstvu učestvovalo je petstotina takmičara iz 10 država Balkanskog poluostrva.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar