Neka je berićetno!



Iako ima svega 11 godina, već je dobitnica velikog broja nagrada i priznanja u oblasti likovne umetnosti



 



Katarina Tasić, učenica petog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Vranju, laureat je ovogodišnje nagrade za likovni rad na konkursu „Moj zavičaj“, u konkurenciji stvaralaca od devet do 12 godina.

Nagrada ima internacionalni značaj, kao manifestacija čiji su organizatori Dečiji pravoslavni časopis „Svetosavsko zvonce“ i Međunarodni fond jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve (Odeljenje za Srbiju). Veliki nagradni konkurs pod naslovom „Moj zavičaj“ podeljen je u nekoliko medijskih žanrova, kao i po uzrastu kandidata. U konkurenciji su bili likovni radovi, literarni radovi, te video, film i muzika. Tema je, kaže se u propozicijama, bila slobodna: „Opišite, stavite u stih, note, prikažite nam vaš zavičaj“.

Naša Katarina Tasić je u kategoriji do 12 godina, za svoj likovni rad dobila prvu nagradu, u vidu diplome i prenosivog računara (tablet). Katarina je i pored velike konkurencije i velikog broja poslatih radova iz Srbije, sa Kosova i Metohije, Republike Srpske, Crne Gore, kao i iz dijaspore, u svojoj grupi osvojila zlatnu medalju, a njena nastavnica likovnog vaspitanja Biljana Filipović-Stojanović je dobila zahvalnicu za učešće na konkursu.

Dodela nagrada najboljim učesnicima konkursa „Moj zavičaj“, uz svečani prijem, održana je u Ruskom domu u Beogradu. Manifestaciju je otvorilo uredništvo časopisa „Svetosavsko zvonce“ i Njegovo preosveštenstvo Episkop lipljanski G. Jovan, a počasni gost je bio Njegova ekselencija ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, dok je program ulepšao pevač Željko Vasić, uz prisustvo velikog broja dece, prosvetnih radnika i mnogobrojnih zvanica.

Katarina Tasić je, inače, od malena pokazivala izuzetno interesovanje i talenat za crtanje, i tu je ljubav razvijala dodatno u Školi animiranog filma ŠAF u Vranju. Iako ima svega 11 godina, već je dobitnica velikog broja nagrada i priznanja u oblasti likovne umetnosti. Kaže da je veoma srećna i ponosna na svoj uspeh, te će joj ovo visoko međunarodno priznanje poslužiti kao podstrek za dalji rad i stvaralaštvo.

Neka je srećno i berićetno!

 

Balkan Streets Festival

Nakon prvog održanog humanitarnog koncerta i nastupa bendova i DJ-eva, 11.06.2014. godine u Letnjoj pivnici Street, humanitarne aktivnisti u najavi Balkan Streets Festivala se nastavljaju 20. i 21. juna u Irish Pub-u Shamrock. Ovog puta u humanitarnoj akciji ce na se pridružiti britanski DJ Scotty MasterPeace iz Mančestera, Velika Britanija i mladi američki kantautor Brian Smith.

U skladu sa elementarnim nepogodama koje su nanele životne neprilike stanovništvu centralne Srbije, ovom prilikom ćemo, umesto ulaznice, za pomenuti događaj, prikupljati pomoć u vidu neophodnih životnih namirnica za stanovništvo Krupnja, a listi prioriteta je konzervirana dugotrajna hrana koja se može čuvati van frižidera.

Program:
20.06.2014. godine, Irish Pub Shamrock, sa početkom u 22.30h
– DJ Protone (RS)
– DJ Scotty MasterPeace (UK)
https://soundcloud.com/scotty-masterpeace

21.06.2014. godine, Irish Pub Shamrock, sa početkom u 22.30h
– Brian Smith (USA)
https://soundcloud.com/phenaum

Kontakt osoba: Jelena Velikinac, asistentkinja, 063/7002-760

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar