Karanfil devojče bez bikinija



Rukovodstvo opštine Vranjska Banja nedavno je, u okviru projekta za privlačenje investitora koji bi doprineli razvoju Banje kao turističkog mesta, objavilo vodič za potencijalne investitore, sa predstavljenim atraktivnim lokacijama i svim neophodnim informacijama.



Na koji način priručnik može uticati na interesovanje investitora?

– Ne radi se samo o priručniku već o celom projektu na kojem smo radili prethodnih meseci. U ovom jedinstvenom vodiču za investitore predstavljene su sve slobodne lokacije za izgradnju objekata koje su u državnom vlasništvu i predviđene su generalnim urbanističkim planom. Radi se o površini od 15 hektara, a jedna od najatraktivnijih lokacija je prekoputa hotela Železničar jer je u strogom centru i tu prolazi toplovod. Širom Evrope budžet se puni zahvaljujući banjskom turizmu, a ovde se ništa godinama nije dešavalo. Kroz Vranjsku Banju je između dva rata u jednoj sezoni prolazilo 100.000 ljudi, cilj je da se vrati stari sjaj.



Koliko su realni izgledi da Vranjska Banja u skorijoj budućnosti postane privlačnija investitorima i turistima?

– Nama je u interesu da projekat privlačenja investitora uspe, zbog toga smo i intenzivno na njemu radili nekoliko meseci unazad. Izrada ovog vodiča je prvi korak, a radi se i na obogaćivanju programa za Banjsko kulturno leto koje se do sada uglavnom svodilo na manifestaciju Dani Karanfila. Konstantno smo u pregovorima sa investitorima, ali sada nije vreme da se o tome govori. Naš cilj je da od ovog leta obogatimo program kako bi Vranjska Banja zaista postala turističko mesto. Banjsko kulturno leto 2014. je još jedna prilika za privlačenje turista, i ono obuhvata Dan Banje, proslavu opštinske slave i vašar Sv. Ilija, takmičenje frulaša, Dečije kulturno leto, Likovnu koloniju koja će biti održana od 11. do 17. avgusta i naravno,  Dane karanfila, čiji će koncept ove godine biti drugačiji.

Šta će biti drugačije na Danima Karanfila?

– Sam koncept ove manifestacije će biti promenjen. Od ove godine neće moći da se takmiče maloletne devojke, već će starosna granica biti 18 – 26 godina. Pored toga, devojke se neće šetati u bikiniju, već će nositi haljine, jer cilj takmičenja jeste da titulu ponese devojka sa stavom, stasom i licem. Muzički gost biće grupa Valentino, a o ostalim dešavanjima će javnost biti obaveštena. Biće za svakog po nešto.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar