Jagodina novi izazov



, Konačno tamo gde zaslužuju



Ime i prezime: Nikola Savić
Rođen: 22.03.1999. godine Vranje
Visina: 170
Težina: 65
Mesto u timu: ofanzivni vezni i špic
Najveći pojedinačni uspeh: izbor u pionirsku selekciju FS RIS i prelazak u pionirsku selekciju superligaša FK Jagodina

U slučaju mladog Nikole Savića može se reći da ga mnogi veliki klubovi u Srbiji traže. Prvi je grizao Spartak iz Subotice, posle njih Radnički iz Niša, na kraju superligaš Jagodina. Prelomilo se pre desetak dana kada je na susretu pionira Jagodine i Dinama Nikola Savić postigao pogodak i imao pet uspešnih asistencija. Meč su, između ostalih, gledali Miloš Velebit, trener mlađih kategorija superligaša Jagodine, i Mladen Dodić,  šef stručnog štaba prvog tima. Po završetku susreta dva pomenuta fudbalska stručnjaka prišli su treneru pionira Dinama Jovi Ristiću i izrazili želju da mladog Dinamovog fudbalera vide u svojim redovima. Usledio je razgovor sa mladim Nikolom, njegovim roditeljima, pregovori su uspešno završeni i 14. jula u 10 časova Nikola Savić naći će se u svlačionici jagodinskog superligaša, zadužiće opremu i krenuti na prvi trening.



JOVA RISTIĆ, TRENER
SAVIĆ JE VANZEMALjAC
– Nije nikakvo čudo što se Savić našao na meti velikih timova. Ima fantastičnu brzinu, odličan je u duelu, sjajno šutira levom i desnom nogom, vrhunski je tehničar, dobar je u asistencijama i odličan je u promeni ritma iz ofanzive ka defanzivi i suprotno. To su primetili treneri Velebit i Dodić i izrazili želju da Savić dođe u Jagodinu. Najkraće rečeno, Nikola je pravi biser, čeka ga velika karijera, jer iskazao se kao mlad igrač koga drugovi iz milošte, ali sa velikim pravom zovu «vanzemaljac».

 

Konačno tamo gde zaslužujuFUDBAL: PČINjSKA OKRUŽNA LIGA

Hančani u Niškoj zoni

Utakmicama poslednjeg 30. kola spuštena je zavesa na takmičenje u Pčinjskoj okružnoj fudbalskoj ligi. Prvi na cilj stigli su fudbaleri Morave koji su osvojili šampionsku titulu i od jeseni će se takmičiti u Južnoj grupi Niške fudbalske zone, zajedno sa klubovima sa područja Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog i Nišavskog okruga, kao i sa klubom sa područja Kosova i Metohije. U slučaju da vranjanski Dinamo izbori plasman u Srpsku ligu kroz baraž, u tom slučaju i tim Vojske Srbije – Granizona u Vranju, Nebeski anđeli, će takođe ući u ovaj rang takmičenja. Iz lige niko ne ispada, jer od ovog nivoa takmičenja nema nižeg. Hančani su iz 28 odigranih susreta izašli 25 puta kao pobednici, a samo tri puta doživeli su poraz, sakupivši na kraju 75 bodova, uz ubedljivu gol razliku od 111:19. Hančani su tako posle tri provedene sezone u najnižem rangu takmičenja ponovo u Niškoj zoni gde im je i mesto, jer klub je osnovan daleke 1929. godine i poseduje izvanrednu infratsrukturu kao malo ko na jugu Srbije.

Rezultati poslednjeg 30. kola: Trešnjevka – Morava 2:7, Nebeski anđeli – Mladost(S) 3:0, Pčinja – Besa 2005 3:0, Vranjska Banja – Mladost (B) 1:5, Čelik – OFK Pavlovac 3:1, Levosoje – Vihor 2:2, Biljača – OFK Alakince 3:4. Slobodan je bio FK Ternoci iz Velikog Trnovca.
Tokom sezone takmičenje u Okružnoj fudbalskoj ligi zbog teške finansijske situacije napustio je bujanovački OFK As.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar