Goleada za rastanak



Spremni za baraž sa Ozrenom

Spremni za baraž sa OzrenomDINAMO – BSK 6:5 (3:2)



Igrano na stadionu Pamučnog kombinata Jumko. Gledalaca: 300. Sudija: Milan Krstić (Leskovac) 8. Strelci: Nikola Djokić u 26, Stefan Simonović u 28, 35, 54. i 55, Nikola Vojinović u 48. za Dinamo, a Bujamin Džemaili u 10, 70. iz jedanaesterca i 75, Stefan Ristić u 10. i Miloš Mitić u 90. za BSK.

DINAMO: Milan Vojinović 7, Jović 7 (od 63. Mihajlović 7), Stanković 7, Dimić 7, Cvetković 7, Ilić 7, Simonović 8, Stoiljković 7 (od 46. Janjić 7), Nikola Vojinović 7, Djokić 7, Savić 7 (od 75. Petrović -).



BSK: Vidosavljević 6, Stefan Krstić 6, Stojanović 7, Aleksandar Krstić 7, Tasić 6, Jovanović 6, Dimić 6 (od 58. Djorđević 7), Stojković 6 (od 46. Murati 7), Stefan Ristić 7 (od 46. Mitić 7), Dejan Ristić 7, Džemaili 7.

Igrač utakmice: Stefan Simonović (Dinamo).

VANREDNA SKUPŠTINA FK DINAMO
FK Dinamo, za petak je zakazao vanrednu sednicu Skupštine kluba na kojoj će biti izabrani organi upravljanja na čelu sa predsednikom, generalnim sekretarom, članovima Upravnog i Nadzornog odbora. Na dnevnom redu naći će se i predlog za izmenu i dopunu Statuta kluba, a rasprava će se voditi i povodom izveštaja o radu za minulu godinu.

Fudbaleri Dinama, koji su ranije obezbedili baraž za popunu Srpske lige, i Bujanovčani koji su prebrinuli brigu oko opstanka, potpuno su rasterećeni ušli u komšijski okršaj. Otuda čak 11 golova u mreži jednog i drugog tima. Fudbaleri BSK iskoristili su dominaciju koju su imali u prvih dvadeset minuta i preko Bujamina Džemailija i Stefana Ristića došli u voćstvo od 2:0. Vranjanci su se brzo oporavili i Nikola Djokić u 26. minutu smanjuje na 1:2, dva minuta kasnije Stefan Simonović izjednačuje, a isti igrač u 35. minutu postiže drugi gol i na odmor se otišlo sa 3:2 u korist Dinama. U nastavku Nikola Vojinović posle duže pauze postiže pogodak, a Stefan Simonović sa dva prelepa gola u 54. i 55. minutu dovodi Dinamo u voćstvo od 6:2. Međutim, uporni Bujanovčani se ne predaju. U 70. minutu Zvonimir Stanković u svom šesnaestercu u padu igra rukom i sudija Milan Krstić je opravdano pokazuje na belu tačku, odakle je siguran Džemaili – 6:3. Samo pet minuta kasnije mladi Stefan Mihajlović pravi prekršaj ispred šesnaesterca a golgeter Bujanovčana Džemaili šalje loptu preko živog zida u same rašlje za 6:4. Kada su svi mislili da je dosta golova, usledio je još jedan i to u poslednjem, 90. minutu kada lep centaršut Miloš Mitić glavom pretvara u pogodak za konačnih 6:5. Vranjancima je tako pošlo za nogom da dva puta savladaju Bujanovčane – jesenas sa 2:0, a sada sa 6:5.

Posle 30 odigranih kola, Dinamo se našao na drugoj poziciji sa 60 bodova, čak pet manje od prvoplasiranog Radana iz Lebana koji je obezbedio ulazak u Srpsku ligu grupa istok, i to direktno, dok će Dinamo to morati da uradi u baražu sa Ozrenom iz Soko Banje. Što se tiče Bujanovčana, ovo im je bila jedna od najlošijih sezona. Poraz od Dinama bio je sedmi po redu proletnji neuspeh, pa nije čudo što su se našli na trinaestoj poziciji na tabeli sa svega 34 osvojena boda.

ZBOG IGRANjA NIKOLIĆA ODUZET JEDAN BOD
Zbog igranja fudbalera Dinama Stefana Nikolića sa dva žuta kartona u meču sa Vlasinom u Vlasotincu, koji su domaćini dobili sa 3:2, a na osnovu žalbi fudbalskih klubova Balkanski iz Dimitrovgrada i Svrljiga, disciplinska komisija lige Fudbalskom klubu Dinamo oduzela je jedan bod.

Rezultati poslednjeg 30. kola: Zaplanjac – Balkanski 3:0, Rudar Alpos – Lužnica 7:5, Topličanin – Pusta reka 1:1, Pukovac – Vlasina 2:0, Sloga (L) – Budućnost 4:2, Svrljig – Bukovik 3:1, Dinamo – BSK 6:5, Radan – Napredak 1:0.
Radan iz Lebana se plasirao u Srpsku ligu istok, Dinamo iz Vranja ide u baraž za popunu Srpske lige sa Ozrenom iz Soko Banje, a iz lige su ispali Topličanin iz Prokuplja, Budućnost iz Popovca kod Niša i Pusta reka iz Bojnika.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar