Dejan Osmanović predsednik kluba



Cilj nam je Niška zona: Osmanović,

Cilj nam je Niška zona: OsmanovićDejan Osmanović Kaleja jednoglasno je, na osnivačkoj skupštini FK Roma, izabran za predsednika novog kluba u sali Mesne zajednice «Panađurište». Voljom svih petnaest članova osnivačke skupštine, Siniša Demić postao je potpredsednik, a Nijaz Bajramović generalni sekretar. Izabran je i Upravni odbor od sedam članova koga čine Dejan Osmanović, Nijaz Bajramović, Siniša Demić, Ljubiša Bajramović, Slavoljub Asanović, Ljubiša Kurtić i Selver Ajetović, dok tročlani Nadzorni odbor čine Bibo Ramadani, Tane Selimović i Denis Bajramović. Novoizabrani predsednik kluba Dejan Osmanović obratio se prisutnim rečima:



– Osnivanjem Fudbalskog kluba Roma nastavljena je tradicija Fudbalskog kluba Radnički koji se nedavno ugasio i zato je naša obaveza da u godinama koje dolaze prerastemo u jedan ozbiljan klub koji neće biti puki član Okružne fudbalske lige, već ćemo učiniti sve da se domognemo Niške fudbalske zone. U svemu tome pomoći će nam grad čiji smo žitelji, a veliku pomoć očekujemo i od naših Roma koji rade u inostranstvu. Fudbaleri će nositi dresove crveno-žute boje i sada nam ostaje da u najkraćem roku kompletiramo sve neophodne papire koji su potrebni da bi bili zavedeni u Agenciji za privredne registre gde ćemo se registrovati. U međuvremenu, ja ću sa najbližim saradnicima odabrati igrače koji će od jeseni braniti boje FK Rome u Pčinjskoj okružnoj ligi. Za početak nećemo imati mlađe selekcije, jer za to nemamo dovoljno vremena, a već od naredne godine startovaćemo sa selekcijama petlića i pionira – istakao je Osmanović zahvaljujući se na poverenju koje mu je ukazano.

 



DRAGAN STOJANOVIĆ DIPLOMIRAO NA TRENERSKOJ ŠKOLI FS RIS

Firga trener sa B licencom

Najpoznatiji fudbaler iz sela Pavlovac nadomak Vranja Dragan Stojanović Firga posle blistave fudbalske karijere, koju je gradio u vranjanskom Dinamu, Radničkom iz Niša, Jumku, dugi niz godina bio je trener i igrač mesnog kluba OFK Pavlovac. Sa C licencom koju je posedovao, shvatio je da mora da napreduje. Pre nekoliko meseci, Fudbalski savez Regiona Istočne Srbije organizovao je trenersku školu i među prvima prijavio se Stojanović, čvrsto rešen da postane trener sa B licencom. Zamišljeno – učinjeno!

– Znanje koje sam stekao, koristiće mi da još bolje spremim kadetski tim Dinama, a ako da bog da jednog dana povedem i prvi tim Dinama. 

Kod profesora Stanimira Joksimovića i trenera Slobodana Halilovića, Dragana Pantelića i Miloša Djurasovića uspešno je odbranio teorijski i praktični deo. Najpre, morao je da u knjiškom delu odbrani rad sa temom «Selekcije mlađih kategorija fudbalera», a u praktičnom da objasni način funkcionisanja tima u situaciji ofanzive i defanzive na centralnom delu terena u poziciji jedan na jedan. Stojanović je dobio najvišu ocenu i čestitke od profesora i trenera koji su ga proglasili za najuspešnijeg polaznika trenerske škole. Sa B licencom, Stojanović može da trenira mlađe selekcije od okružne pa do najvišeg ranga takmičenja, a kad su u pitanju seniorske ekipe od okružne pa sve do Srpske lige. Sada sa uspehom vodi mlađe selekcije Fudbalskog kluba Dinamo. Nakon najmlađih kategorija, popularni Firga prošle jeseni vodio je omladinski pogon Dinama i po okončanju jesenje trke za bodove omladinci su bili treći na tabeli. U međuvremenu, Stojanović je prekomandovan za trenera kadeta. Sa desete pozicije, uspeo je da ih dovede na treću poziciju, beležeći u prolećnom šampionatu sve same pobede.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar