TRAGEDIJA U DUŠEVNOJ BOLNICI



Pacijent specijalne psihijatrisjke bolnice u Gornjoj Toponici V.V. (80) iz Sokobanje preminuo je na Klinici za Neurohirurgiju od povreda glave koje je zadobio nakon pada kada ga je gurnuo drugi pacijent u ovoj ustanovi D.I. iz Vranja – prenose mediji. Incident se desio 5.maja na prijemnom muškom odeljenju bolnice u Gornjoj Toponici. Povređeni V.V. je odmah prebačen na neurohirurgiju u KC Niš gde je konstatovano akutno krvarenje na mozgu. Zadržan je na lečenju ali je posle 18 dana preminuo 23.maja. Načelnik Prijemnog odeljenja dr Zoran Svetozarević kaže da je do koškanja između pacijenata došlo spontano i da je D.I. koji je mlađi i jači odgurnuo V.V. koji je udario glavu u dovratak sobnih vrata.  „Incident se desio oko 7 časova izjutra, po završetku noćne smene. Oni su se pokoškali na kratko, to je trajalo sekund dva, nakon čega su dežurni tehničari odmah dotrčali i razdvojili ih. V.V. je imao manju posekotinu na slepoočnom delu i nije izgledalo kao da će se javiti neke teže posledice. Dežurni lekar mu je dao terapiju, snimili smo ga odmah i utvrdili da nema preloma. Bio je dezorijentisan ali se posle infuzije stanje malo popravilo. Preventivno je prebačen na neurohirurgiju gde je zadržan na lečenju“, kaže dr Svetozarević. On objašnjava da je V.V. je primljen zbog izrazitog nemira i agresivnosti 5.maja jer je dan ranije napao suprugu koju je hteo da udavi, pa je u pratnji policije doveden u bolnicu.



JAVNI RED I MIR
Muškarac srednjih godina uznemiravao je u ponedeljak uveče stanovnike centra Vranja i prolaznike, uzvikivajući nacionalističke parole i udarajući izloge lokala – javio je OK Radio. Više od dva sata u centru grada psovao je Makedonce, Amerikance i Bosance, udarajući pesnicom u izloge lokala. Prolaznike je zaustavljao i vređao, a u nekoliko navrata izleteo je ispred automobila u pokretu. Nakon što su stanari okolnih zgrada prijavili slučaj, interventna patrola policije došla je na lice mesta, legitimisala ga, a onda je kolima hitne pomoći prebačen na urgentno odeljenje vranjske bolnice. Kako je saopštila policija, protiv ovog čoveka biće podneta prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira. Teška saobraćajna nezgoda dogodila se u ponedeljak u naselju Raška u Vranju, kada je motorista pao s motora i tom prilikom zadobio teške telesne povrede.

 



SAOBRAĆAJKA

Vozač motora Suzuki K7, inače slovenački državljanin, zbog ozbiljnosti povreda smešten je na odeljenje ortopedije vranjske bolnice – piše OK Radio. Do nesreće je došlo, pričaju očevici, kada je motorista u Maričkoj ulici ispred Veterinarske stanice, pokušao da izbegne psa na ulici i tom prilikom je izgubio kontrolu nad motorom. Nakon pada, vozač je odleteo nekoliko metara niz ulicu. – Koliko sam mogao da primetim, motor nije imao registraciju, što znači da se koristi samo za trke. Dečko je brzo vozio i u jednom momentu je na put izleteo pas. Pokušao je da ga izbegne, počevši da ide volanom levo i desno, nakon čega je izgubio kontrolu i pao s motora. I on i motor leteli su desetak metara niz ulicu i na kraju je motor udario u parkirano vozilo pored prodavnice. Hitna pomoć je brzo došla i čujem da mladić ima prelome – priča meštanin tog dela grada koji se u trenutku nezgode našao na licu mesta. Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da je uviđaj u toku i da nikakve informacije policija za sada ne može da daje. Nezvanično saznajemo da je motor u vlasništvu jednog auto lakirera iz Vranja.

 

„GRADjEVINSKA MAFIJA“

Miroljub Mitić zvani Tunta, bivši načelnik Odeljenja za imovinske pravne poslove Grada Vranja i službenik tog kabineta Slavoljub Todorović zvani Bube privedeni su u petak višem tužiocu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

– Oni se terete da su u svojstvu ovlašćenih lica izdali dozvolu za sanaciju i adaptaciju poslovnog prostora „Vranjanka“. Na tom mestu je sada kineski tržni centar – rekla je Danijela Trajković iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Tržni centar nalazi se u glavnoj ulici u Vranju, a nekada je to bila prodavnica u sklopu firme „7. juli“.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da ne zna ništa vezano za ovaj slučaj, ali da će narednih dana preispitati rad Odeljenja za imovinsko-pravne poslove i rad inspekcijskih službi. Kako je kazao, najviše problema ima u tom sektoru.

Uprava kriminalističke policije MUP-a i PU u Vranju, u saradnji sa BIA uhapsila je novembra prošle godine sedam osoba, za koje se sumnjalo da su zloupotrebili službeni položaj gradeći bez građevinske dozvole, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 1,8 miliona evra.

Inače, Miroljub Mitić je penzioner, a Slavoljub Todorović je i dalje zaposlen u Gradskoj upravi u službi za imovinsko pravne poslove.

Pritvor im nije određen i proces će biti nastavljen u, kako nam je saopšteno, redovnom postupku.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar