Radnik na korak do opstanka



U Petrovcu na Mlavi dovoljan remi

Istovetnim rezultatom kao i jesenas, Radnik slavio pobedu golovima Stavrića, Jovanovića i Milosavljevića, a juče u Petrovcu na Mlavi igrali u poslednjem prvoligaškom kolu sa domaćom Slogom



 



U Petrovcu na Mlavi dovoljan remiRADNIK – SINĆELIĆ (Beograd) 3:0 (2:0)

Igrano na Gradskom stadionu u Surdulici. Gledalaca: 2000. Sudija: Petar Piper (Čačak) 8. Pomoćnici: Srđan Minić (Rača) i Dučan Jakovljević (Čačak). Strelci: Stavrić u 2, Jovanović u 44. i Milosavljević u 63. minutu. Žuti kartoni: Gajić (Radnik), Jovanović (Sinđelić).

RADNIK: Puletić 7, Rajović 7,5, Ožegović 7,5 (od 85. Petrović -), Krstić 8, Gajić 7,5, Djurđević 7 (od 77. Rnić -), Stavrić 7 (od 25. Jovanović 8,5), Osei 7,5, Stojanović 7,5, Milosavljević 7,5, Jeremić 7.

SINDjELIĆ: Bubanja 7, Čolić 6,5, Radivojević 6 (od 80. Mirković -), Djorđević 6,5, Ivanov 6 (od 68. Pitulić 6), Krčmarević 6,5, Teofanov 6, Popadić 6 (od 68. Stojanović 6), Stevanović 6,5, Jovanović 6,5, Mihajlović 6,5.

Igrač utakmice: Jovan Jovanović (Radnik).

Surdulički prvoligaš u pretposlednjem kolu šampionata Prve lige slavio je ubedljivu pobedu nad beogradskim Sinđelićem od 3:0 i završio ogroman posao oko opstanka u ligi. Sada Radnik ima veliku šansu da i dalje bude prvoligaš, a konačna odluka pala je juče u Petrovcu na Mlavi, gde je Radnik igrao sa domaćom Slogom. U slučaju nerešenog rezultata, Surduličani sa 38 bodova ostaju u ligi, u slučaju poraza opet mogu da opstanu, a mogu i da ispadnu, što zavisi od ostalih konkurenata.

Što se tiče meča u Surdulici, fudbaleri Radnika vrlo rano su došli u voćstvo, Stavrić je već u drugom minutu matirao Bubanju – 1:0, a na minut pre kraja prvog poluvremena, u listu strelaca upisao se Jovanović. U nastavku, Surduličani su dodali gas i rezultat tog pritiska je i gol Milosavljevića u 63. minutu za konačnih 3:0. Interesantno je da je sa istim rezultatom jesenas u Beogradu Radnik takođe zabeležio pobedu kao gost.

MILAN STAVRIĆ, RADNIK
OSTAJEMO U LIGI
– Fantastično smo odigrali meč protiv rivala iz Beograda. Meni se posrećilo da već u drugom minutu postignem pogodak, zatim je sve išlo lakše i mi smo zasluženo dobili ovaj meč. Ovom pobedom, imamo 37 bodova koji su nam dovoljni za opstanak u ligi, što je bio i naš osnovni cilj.

Rezultati pretposlednjeg, 29. kola: Sloga (K) – Teleoptik 1:0, Borac – Proleter 2:0, Mladost (L) – Jedinstvo Putevi 4:1, Dolina – Metalac 1:0, Smederevo – BSK 0:3, Radnik – Sinđelić 3:0, Timok – Sloga (PM) 1:1, Bežanija – Inđija 0:0.
Juče u poslednjem, 30. kolu igrali su: Teleoptik – Bežanija, Inđija – Timok, Sloga (PM) – Radnik, Sinđelić – Smederevo, BSK – Dolina, Metalac – Mladost (L), Jedinstvo Putevi – Borac, Proleter – Sloga (K).

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar