Na meti superligaša



Traže ga Spartak i OFK Beograd

Traže ga Spartak i OFK Beograd



PROFIL:
Ime i prezime: Marko Hristić
Rođen: 9. maja 1998. Vranje
Visina: 180 sm
Težina: 62 kg
Mesto u timu: polušpic
Klub: FK Dinamo

Talentovani Marko Hristić svoju fudbalsku karijeru započeo je u Dinamu. Posle osnovne fudbalske škole, dobija dres petlića, kasnije pionira, a od prošle sezone kadeta ovog kluba sa velikim uspehom. Iako igra na poziciji polušpica, Hristić se nadavao golova. Izuzetno brz, uz to odličan tehničar, lako dolazi u poziciju da se upiše u listu strelaca. Lagan kao peruška, sa lakoćom nadmudruje svoje protivnike i mnogi mu predviđaju bogatu fudbalsku karijeru. Takvo mišljenje podgrevaju i veliki klubovi koji se interesuju za njega, pre svih, superligaš iz Subotice Spartak Zlatibor voda, a želeli bi da ga vide i u mlađim pogonima OFK Beograda. Ni komšiluk ne ostaje ravnodušan, odavno njegovu igru prate skauti zaduženi za Radnik i novog prvoligaša iz Mrštana, Moravac Orion. Glavne odlike su mu tehnika, snažni udarci i levom i desnom nogom, odlična igra glavom, izražena mogućnost igre na obe strane terena i fantastična brzina. Ono što mu nedostaje manjak mišićne mase koja mu je nophodna u duelima sa snažnijim protivnikom od sebe.



DRAGAN STOJANOVIĆ, TRENER
BIĆE VELIKI IGRAČ
– Nema sumnje da je Hristić talentovan. Mnogo nam znači u ekipi, ima sve odlike modernog fudbalera i na njemu je da taj svoj talenat neguje svakodnevnim radom. Samo tako će biti u prilici da nastupi za neki veliki klub. Mora biti uporan, jer samo tako se postaje veliki fudbaler, u protivnom, sve pada u vodu.

 

PČINjSKA OKRUŽNA LIGA
Odigrana samo dva meča
Obilne kiše koje su padale minulih dana, glavni su razlog što su odigrana samo dva susreta 26. kola Pčinjske okružne lige. Tereni koji su zbog dobre drenaže amortizovali veliku količinu vode, omogućili su odigravanje meča u Vranjskoj Banji i Belom Polju. Banjčani su na svom terenu pretrpeli težak poraz od tima Vojske Srbije Nebeskih anđela – 1:6. Poraz je doživeo, takođe na svom terenu, Čelik iz Belog Polja koga je savladao lider na tabeli Morava iz Vladičinog Hana sa 4:1.

FUDBAL: HUMANOST NA DELU

Legende i najmlađi za poplavljene

Susretom petlića Dinama i OFK u četvrtak od 15 časova na Gradskom stadionu, kreće akcija Fudbalskog kluba Dinamo oko pomoći ugroženima od nedavnih poplava u našoj zemlji. Posle ovog susreta, na Gradski stadion istrčaće pioniri OFK Vranja i Vranjske Banje, a na kraju biće odigran susret veterana vranjskog Dinama i Vranjske Banje. Kako nam je rekao Jova Ristić, inicijator ove akcije, svaki fudbaler za pomoć ugroženima daće po 150 dinara, a FK Dinamo će posebnim novčanim iznosom uvećati pomoć.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar