Izlazak iz agonije



Optimizam pred sledeću sezonu

Nakon tri godine od ispadanja iz Druge muške lige, u klubu čvrsto rešili da se vrate na staze stare slave



 



Optimizam pred sledeću sezonuKošarkaški klub Jug, osnovan 1973. godine, iako spada među klubove sa najdužom tradicijom u Vranju, nekoliko sezona tavori. Prošle godine su opstali u prvoj Regionalnoj ligi pošto je zbog nedostaka finansija Naisus iz Niša odustao od takmičenja, a ove su se spasili pobedom u poslednjem kolu. Goran Smiljković, sportski direktor kluba otkriva detalje strategije za izlazak iz krize:

– Stalna neizvesnost oko opstanka u ligi nas je umorila. Svima nam je preko glave, i nama u upravi, ali i košarkašima da se stalno nalaze u grču iz meča u meč i da preživljavaju dramu. Zbog toga smo doneli zajednički stav da se stvari moraju menjati iz korena. Uradili smo projekat povratka u Drugu mušku košarkašku ligu Srbije, gde smo igrali dve sezone. Ulazimo u četvrtu godinu igranja u nižem rangu i moramo sve učiniti da iz ovoga izađemo i plasiramo se u Drugu ligu gde igraju i naše komšije iz Vladičinog Hana – kaže na početku razgovora sportski direktor košarkaša Juga.

Šta je osnova strategije?

– Tri, odnosno četiri igrača su nam potrebna da bi uz postojeći sastav dobili na kvalitetu. Potrebni su nam jedan odličan centar, zatim bek šuter, potom jedan dobar krilni centar i bilo bi dobro da dovedemo jedog pleja. Tih igrača ima na tržištu u našem okruženju, nisu previše skupi.

Šta će biti sa trenerom Dejanom Petrovićem?

Kad je u pitanju Dejan Petrović, i on se kao i svi mi u klubu potpuno iscrpeo. Stresne situacije su učinile svoje i on sam je rekao da više nije u stanju da pod ovakvim okolnostima vodi ekipu, što praktično znači da pored igrača moramo angažovati i novog trenera. To neće biti neki veliki problem, jer postoje ozbiljni treneri koji imaju radnu dozvolu i mi ćemo sve učiniti da takvog stručnjaka dovedemo u Vranje.

Koliko će koštati oprecaija renoviranja kluba?

– Za takmičenje prvog tima, putovanja, licenciranje igrača,hranarine kao i sudijske troškove, trebaće nam ravno tri miliona dinara, odnosno 240.000 dinara mesečno. U ovaj iznos nisu uračunati troškovi takmičenja naše kadetske selekcije i tu bi trebalo još novih 500.000. Dakle, sa 3,5 miliona dinara košarkaški klub Jug može da funkcioniše na svim nivoima potpuno mirno.

Da li ste podneli projekat finansiranja Gradskom veću?

– Sve smo u pismenoj formi poslali Gradskom veću i oni će doneti konačnu odluku. Očekujem da se to desi u narednih desetak dana kako bismo počeli da i konkretno funkcionišemo, mislim tu pre svega na posao oko dovođenja igrača i trenera sa strane.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar