Gledanje u nebo



Šank će da bude atrakcija: idejno rešenje, Dosad nas je opštinsko rukovodstvo savršeno podržavalo u svemu: Dragan Krstić, Bazen spreman za sezonu

Letnji šank vredan dva miliona dinara biće samo deo ovogodišnje ponude. Ostaje još da vreme posluži a direktor Dragan Krstić nestrpljivo čeka otvaranje 15. juna



 



Šank će da bude atrakcija: idejno rešenjeDo pre samo dva meseca, bilo je krajnje neizvesno hoće li uopšte ovog leta proraditi gradski bazen u Hanu, jedno od najposećenijih javnih kupališta na Jugu Srbije i, ako je suditi po utiscima gostiju, najatraktivnija vizuelna identifikacija za mnoge koji prođu autoputem iznad ove varošice.

Ako se zna da više od 75 odsto radno sposobnog stanovništva u Vladičinom Hanu nema zaposlenje, lako je zaključiti da će biti daleko više onih koji se neće usuditi ni da razmišljaju o letovanju od onih koji će to sebi moći da priušte.

NOVE INSTALACIJE

Dakle, kupanje na gradskom bazenu kao spas od vrućina, ali i jedinu dostupnu varijantu odmora, tradicionalno će konzumirati Hančani ali i žitelji više mesta iz okruženja jer je ovo jedini olimpijski bazen južno od Leskovca.

Dosad nas je opštinsko rukovodstvo savršeno podržavalo u svemu: Dragan KrstićS proleća se, prema rečima direktora i zaposlenih, kao obavezna i neodložna investicija, nametnula rekonstrukcija korita bazena i plave zone oko njega. Ideja je bila da se utvrdi ispravnost i zamene instalacije ispod bazenskog dna za koju se sumnjalo da je dotrajala. Nije se ni znalo koliko će rekonstrukcija koštati zato što za punih trideset godina rada, niko nikada nije proveravao u kvakvom stanju je ceo sistem koji je još onda ugrađen.

Odlučili su da sami na nekoliko mesta otvore dno, a ovaj hrabar poduhvat se pokazao kao pametan potez.

Dragan Krstić, direktor Sportskog centra „Kunjak“, u čijoj je nadležnosti i bazen, kaže kako se ispostavilo se da je neka slovenačka firma, koja je izvodila ove radove, postavila plastične cevi koje imaju neograničeno dug rok trajanja što znači da se planirani troškovi rekonstrukcije gotovo pa duplo smanjuju.

– Sami smo se latili posla, iznajmili mašinu za peskiranje i počeli 10. aprila.

Bazen spreman za sezonuBazen počinje da radi 15. juna i nema pomeranja rokova. Samo da nas vreme posluži,  odkad su počeli radovi pa do danas, zbog kiša smo imali svega šest radnih dana a peskiranje, skidanje stare farbe, krpljenje rupa i farbanje koje nam tek predstoji, može da se radi samo ako je podloga suva. Završili smo mali bazen, koji će ove godine po prvi put imati zaseban sistem za filtriranje, pumpu i kanalizacioni odvod – objašnjava Krstić.

Pričajući sa ovim čovekom vaš reporter konstatuje  da on sa savršenim mirom i samopouzdanjem, ali i lakoćom, bez nepotrebnog objašnjavanja naširoko, što je inače manir onih koji više pričaju nego što rade, najavljuje nove i još veće investicije, razrađene do najsitnijih detalja, zaokružene i idejno i finansijski. U čitavom poslu Krstić ima veliku podršku lokalne samouprave:

– Kapitalne investicije nisu takve zbog količine novca koji će u njih biti uložen, naprotiv. Poenta je u njihovoj održivosti kroz vreme, onda kad ni ja više ne budem na ovom mestu, pa i daleko posle toga. Dosad nas je opštinsko rukovodstvo savršeno podržavalo u svemu, ali je važno da kažem da smo i sopstvene prihode u velikom delu opredelili ka unapređenju kvaliteta usluga. Poslovi koje ćemo odraditi ove godine, donosiće zaradu narednih bar dvadeset – ubeđen je direktor Krstić.

Posebna atrakcija na bazenu biće novi letnji šank sa 80 mesta, za koji je već urađen idejni projekat.

STARE CENE
Direktor najavljuje i novine u izdavanju karata, pa će tako dnevna karta koštati isto koliko i prošle godine – 150 dinara, ali se uvodi mogućnost kupovine popodnevne karte od 80 dinara, popusti za decu i mesečne karte koje će koštati 1.500. I ove godine neće izostati noćne igre na vodi i škola plivanja, a spremaju se i neki novi sadržaji za su koje gosti prošlog leta pokazali interesovanje.

Hanski bazen je poznat po tome što ga u jeku sezone dnevno poseti više od 800 kupača, pa isplativost ove investicije treba sagledati i iz tog ugla, svakako ne zanemarujući i noćne varijante zabave na otvorenom. Vrednost ove investicije je oko 1,9 miliona dinara što možda i deluje kao velika suma, ali ako se uzme u obzir da su u restoranu gotovo utrostručili prihode od nove godine do danas, i to isključivo mudrim planiranjem, uvek atraktivnim i inovativnim idejama u smislu menija ali i ponude zabavnih sadržaja, onda im treba verovati da će i od ovog šanka napraviti jedno od najatraktivnijih mesta za dobar provod.

– Pregovaram sa izvođačem da mu platimo tek po završetku kupališne sezone, očekujem podršku iz opštine, ali se već javljaju i potencijalni sponzori, renomirani brendovi alkoholnih i bezalkoholnih pića. Biće ovo dobar posao, videćete – uverava Krstić.

NOVA RADNA MESTA

Na spratu restorana smeštajni kapaciteti su uvek gotovo popunjeni. Imaju stalne goste, uglavnom predstavnike stranih firmi koje su angažovane na Koridoru 10, a odkad su izašli na buking, interesovanje gostiju je duplirano. Aktivni  su i u segmentu kongresnog turizma a važno je, kažu, da im se gosti uvek iznova vraćaju.

Čitav kompleks sportskog centra „Kunjak“ je nedavno dobio novu rasvetu što će terene za košarku, mini fudbal, teretanu na otvorenom, dečije terene, fudbalski stadion, ali i teren za odbojku na pesku koji će uskoro biti priveden nameni, čini zanimljivim u večernje sate. Uveliko se radi i na izradi projekta uređenja novih teniskih terena, što bi trebalo da zaokruži ponudu ovog, jednog od najuređenijih delova juga Srbije.

Kupališna sezona će otvoriti mogućnost za angažovanje spasioca, uglavnom svršenih difovaca, a ako se uzme u obzir i to da će novi letnji šank takođe iskazati potrebu za nekoliko radnika, prema najavama direktora, u sezoni će ovde posao naći desetak mladih ljudi.

– Još da počne leto, ali ne ovako varljivo kao u najavi – završava Krstić gledajući u nebo.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar