Druga liga kao cilj



Ženska i muška selekcija, Sunčica Savić

Ženska i muška selekcijaSrđan i Predrag Nikolić, diplomirani košarkaški treneri sa odgovarajućom licencom, dugo su razmišljali kako da veliko interesovanje devojaka u našem gradu za košarku pretoče u delo koje se zove klub. Znali su da su nekadašnje mlade Vranjanke ranih osamdesetih godina prošlog veka pokušavale nešto slično, ali im poduhvat nije pošao za rukom. Nisu bili obeshrabreni tom činjenicom već su krenuli ozbiljno sa pripremama oko formiranja kluba. Za dvoranu gde će igrati opredelili su se za objekat koji je u vlasništvu Medicinske i Hemijsko – tehnološke škole u gradu, ali  nisu ni slutili da će im trebati skoro godinu dana da pribave sve neophodne dozvole za boravak u toj hali. Zahvaljujući ogromnoj pomoći Gordane Jovanović, direktorke Medicinske škole i Nenada Mišića, direktora Hemijsko – tehnološke škole ovaj problem je rešen i krenulo se sa upisom igračica. Odziv je bio ogroman i ono što je iznenadilo dvojicu iskusnih trenera je da su pored devojaka počeli da se prijavljuju i mladići, tako da u ovom trenutku postoji ženska i muška selekcija kluba. Srđan Nikolić sa zadovoljstvom ističe :



– Nismo očekivali ovako veliko interesovanje devojaka iz našeg grada. Ali, očikledno je da mnogo njih voli košarku. U ovom trenutku mi imamo 22devojke, od kojih je 19 iz osnovnih i srednjim škola, a svega tri su studentkinje. Vrlo su talentovane, uz to vredne i marljive, svakim danom napreduju u tehnici, kreću da igraju letnju ligu sa klubovima iz okruženja i ja sam gotovo ubeđen da će one po okončanju takmičenja postati članice Druge ženske košarkaške lige Srbije i biće u društvu petnaest najboljih klubova u zemlji. Za sada se fiannsiramo isključivo od članarine, a pomažu nam i roditelji košarkašica pa naše aktivnosti se odvijaju bez većih problema. Međutim, na jesen trebaće nam sredstva kako bismo pokrili troškove takmičenja u Drugoj ligi, a u isto vreme i pokrili troškove muške selekcije koja će se sasvim sigurno posle letnje lige plasirati u Drugu regionalnu košarkašku ligu – grupa Istok. Za obe selekcije biće nam potrebno milion dinara i mi smo zahtev za pomoć uputili Gradskom veću, tačnije ministru za omladinu i sport Darku Filipoviću i svakoga dana očekujemo odgovor. Iskreno se nadam da će nam pomoći, jer su nam već pomogli ljudi iz Košarkaškog saveza Srbije – zaključuje Srđan Nikolić.

Sunčica SavićSUNČICA SAVIĆ



Prvak srbije u bodi fitnesu

Sunčica Savić osvojila je prvo mesto na Državnom prvenstvu u Ćupriji prošlog vikenda, i tako se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Menton.

Sunčica je pobedila u kategoriji  “Bikini  fitnes  model” +165 cm, a uspeh je ostvarila uz pomoć trenera i supruga Milana, čime je na najbolji način predstavila naš grad. Pre samo osam meseci ova sportistkinja done-la je na svet sina, kome i posvećuje svoju pobedu.

SELEKCIJA
Danijela Arsić, Dorotea Stošić, Vesna Stojilković, Milica Miljković, Tijana Stoilković, Isidora Cvetkov, Bogdana Mišić, Kristina Micić, Anđela Stošić, Dragana Kankaraš, Sara Arsić, Katarina Cvetkov, Milica Stanković, Tamara Nikolić, Anđela Aleksić, Emilija Trajković, Milica Paunović, Leontina Trajković, Anđelija Janković, Anđela Tomić, Saška Smiljković i Aleksandra Velinović.

DRESOVI I LOPTE STIGLI U KLUB
Zahvaljujući Košarkaškom savezu Srbije, tačnije direktorki ženske selekcije Ani Joković i Dejanu Tomaševiću, direktoru muške selekcije, u klub je pristiglo trinaest košarkaških lopti, tridesetak dresova, kao i pomoćna oprema. Pored nacionalnog saveza, klubu pomažu sponzori ,,Zlatna dvojka“ , ,,DOO Voćar saga“, ,,Plavi kamen“, ,,Pegazus“, a pomoć stiže i od Sportskog saveza grada.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar