Spas u poslednji čas



KMF Vranje, Jović, ,

KMF VranjeJovićUoči samog početka prvenstvene trke za bodove, trener Kluba malog fudbala Vranje Goran Jović najavio je žestoku borbu za opstanak u prvoligaškom društvu, izražavajući nadu da će klub sa uspehom izgurati osmu prvoligašku sezonu po redu. Ispostavilo se da je iskusni trener bio u pravu. Na kraju jesenje sezone, Vranje iz devet susreta ima samo jednu pobedu, dva remija i šest poraza, uz gol razliku 25:32 i svega pet osvojenih bodova, za pretposlednje mesto na tabeli.



Tokom pauze, svima je jasno da će biti žestoka borba za svaki bod. U posledenjem kolu, posle velike drame, Vranjanci slave pobedu nad Smederevom od 4:2, ostaju u ligi, jer u Nišu VIK Naisus igra nerešeno sa Zrenjanincima. Trener Goran Jović posle obezbeđenog opstanka govori:

DANIJEL STOŠIĆ, VODEĆI STRELAC
Ravno devet igrača Kluba malog fudbala Vranje se tokom sezone upisalo u listu strelaca. Kolo vodi Danijel Stošić sa 16 golova. Slede: Igor Stojanović sa 12, Predrag Nikolić sa 10, Dejan Krstić i Stefan Stevanović sa po 6, Nikola Stanojević i Nikola Dodić postigli su po 5 pogodaka, Vladica Veličković postigao je 2 gola, u listu strelaca upisao se i golman Žikica Ristić.



– Sada se liga proširuje na 12 klubova. Umesto dva, ispašće četiri kluba, pa moramo sasvim drugačije i upornije da radimo kako bismo zadržali status prvoligaša. Ne smemo se više kockati, uz to gubiti nerve. Jedini vranjski prvoligaš mora da dobije bolji tretman – upozorava Jović.

Iz lige ispadaju VIK Naisus iz Niša i Kolubara iz Lazarevca, a novi članovi su Fontana iz Čačka, Vintersport iz Niša, Deus iz Nove Pazove i Zemun. Od naredne sezone liga broji dvanaest klubova.

REKORD PROTIV NOVOG PAZARA
U jesenjem delu prvenstva kod kuće i na strani mečeve fudbalera Vranja posmatralo je ukupno 3200 gledalaca, u nastavku šampionata 2425, što ukupno iznosi 5625 gledalaca. Rekordna poseta bila je u petom kolu na susretu Novi Pazar – Vranje, gde je bilo 600 posetilaca. Najmanje posetilaca bilo je na meču trinaestog kola između Kolubare i Vranja, a na tribinama Sportske hale u Lazarevcu našlo se svega 25 navijača.

NIKOLA DODIĆ, GOLGETER VRANjANACA
MEČ SA SMEDEREVCIMA PAMTIĆU DOK SAM ŽIV
– Mi smo pobedili sa 4:2, u Nišu je bilo nerešeno 1:1 i mi smo zahvaljujući boljem međusobnom skoru ostali u ligi. Bilo je dosta dramatično, dao sam tri gola, proglasili su me svi herojem, ljudi su me pozdravljali na ulici i čestitali mi, tako da ću ovaj susret pamtiti dok sam živ.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar