Ana Nedeljković šampion države



Bolja i od starijih od sebe, Biće šanse za popravni

Bolja i od starijih od sebeAna Nedeljković, desetogodišnja Vranjanka, postavila je nov državni rekord, podigavši u trzaju 23 kilograma, a u izbačaju ravno 30 na Prvenstvu Srbije u dizanju tegova.



Ovaj uspeh, na takmičenju u disciplinama trzaj i izbačaj, u Baču 11. Maja, doneo joj je titulu prvaka države za ovu godinu u njenoj uzrasnoj kategoriji. Ana je popravila svoj dosadašnji rekord iz prošle godine, koji je iznosio21 + 28 kilograma. Rekord je poboljšan za puna četiri kilograma i nema sumnje da će ga biti teško oboriti. Njen trener Ljubiša Stevanović kaže:

– Mala Ana je još jednom dokazala da je u Srbiji najbolja. Iako je šampionat u Baču bio do 15 godina, Nedeljkovićeva je sa lakoćom ostvarila rekord, ostavivši iza sebe protivnike iz Loznice i Beograda. Ako ovako nastavi, siguran sam da će za četiri godine napraviti evropski rezultat.



 

Biće šanse za popravniKIK BOKS: SVETSKI KUP U SEGEDINU

Vranjanci bez medalja

Proteklog vikenda u mađarskom gradu Segedinu održan je Svetski kup u kik boksu koji je okupio rekordan broj takmičara. Među njima, bila je i selekcija Srbije koja je brojala ravno 36 članova. Naši momci i devojke, juniori i seniori, nadmetali su se u dve discipline, lou kiku i K – 1 stilu i u zemlju se vratili sa 26 odličja. Osvojeno je deset zlatnih, pet srebrnih i jedanaest bronzanih medalja. Vranjski kik bokseri koji su branili boje naše zemlje, ostali su bez medalja. Dragana Sretenović, Fazlija Redžepi i Slađan Dragišić ispali su u eliminacionim borbama, najviše je dogurao Miroljub Nedeljković koji je u osmini finala pobedio beloruskog reprezentativca, a u četvrtfinalu pretrpeo poraz od reprezentativca Poljske.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar