Čast i priznanje



Čast i obaveza: Veličković i Džemaili

Čast i obaveza: Veličković i DžemailiPetar Veličković, standradni prvotimac Dinama i Bujadin Džemaili iz bujanovačkog BSK-a, jedina su dvojica fudbalera sa područja Pčinjskog okruga koji su izborili status reprezentativca u selekciji Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije. Do sada su nastupili po tri puta, ostaje im još toliko mečeva, jer slede susreti selekcije sa odgovarajućim selekcijama zapadne Srbije, Beograda i Vojvodine. Veličković, uzdanica Dinama, predstavlja igrača kojeg bi poželeo svaki trener: daje golove, veliki je tehničar, uz to brz ko metak, a odličan je i paker. Kad je u pitanju Bujadin Džemaili, ovaj mladi igrač raskošnog talenta glavni je golgeter bujanovačkog BSK-a. Obojica vode na klupskoj listi strelaca, a radi podsećanja, Džemaili je u pobedi BSK-a nad Pukovcem od 7:1, dao pet golova. O iskustvu u reprezentaciji Istočne Srbije Veličković govori:



– Velika je čast biti u reprezentaciji. Za sada ide sve po planu, odigrao sam sva tri meča, još toliko me čeka i onda se nadam pozivu u amatersku selekciju Srbije.

Bujadin Džemaili na ovu temu kaže:



– Ovakvo priznanje samo mi godi. Zajedno sa fudbalerom Dinama iz Vranja Veličkovićem nastupam u reprezentaciji i moj je cilj da pružim što bolju igru. Odlično se snalazim i nadam se da će me selektor i dalje pozivati.

 

POPLAVE U SRBIJI ODLOŽILE SVA SPORTSKA TAKMIČENjA
Spasavanje ljudi i imovine preče od fudbala

Obilne kiše koje su su se sručile na našu zemlju izazvale su velike poplave u kojima su stradali gradovi poput Obrenovca, Krupnja, Bariča, Svilajinca, Batajnice, Kraljeva, Čačka, Lučana, Uba, Mionice, Loznice, Mačvanske i Sremske Mitrovice, Šapca, pa i samog Beograda koji je ugrožen. Specijalne jedinice MUP-a, Žandarmerije, Vojske Srbije, kao i građani, danonoćno spasavaju unesrećene u ovoj katastrofi. Vlada Republike Srbije prošlog četvrtka donela je odluku o uvođenju vanredne situacije u zemlji koja je na snazi i danas. Po toj odluci ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svim nacionalnim savezima uputio je dopis u kome kaže da se sva sportska takmičenja odlažu sve do prekida vanredne situacije. Svi susreti u zemlji krenuće 48 sati od prestanka odluke o vanrednoj situaciji.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar