Vranjanci drugoligaši



Samo jedan poraz, Čekamo pomoć grada

Samo jedan porazPosle trodnevnih borbi, odbojkaši Vranja i Dubočice iz Leskovca, novi su članovi Druge lige – grupa istok. Vranjski odbojkaši krenuli su katastrofalno. Uspeli su da kao domaćin u susretu sa Dubočicom iz Leskovca uzmu samo jedan set i zasluženo pretrpe poraz od 1:3. U drugom susretu, odbojkaši Vranja lako su savladali tim Ozrena iz Soko Banje sa 3:0, a u poslednjem, odlučujućem susretu i Borac SFS iz Paraćina istim rezultatom, što je bilo dovoljno za plasman u drugoligaško društvo. Leskovački odbojkaši bili su nadmoćni u sva tri susreta: savladali su Vranje sa 3:1, sa istim rezultatom i Borac iz Paraćina, dok su meč sa Ozrenom iz Soko Banje dobili u taj breku – 2:3.



Odbojkašice Mladosti nove su članice Druge lige – grupa istok. Na kvalifikacionom turniru u Soko Banji, od 9. do 11. maja, pobedile su sve svoje protivnice: Paraćinke su savladane sa 3:1, odbojkašice Kuršumlije sa 3:2, a sa istim rezultatom savladane su i devojke iz OK Desetka, da bi na kraju trijumfovale su nad domaćim Ozrenom sa 3:1. Zajedno sa Vranjankama, i odbojkašice niške Desetke su novi drugoligaši, dok odbojkašicama Kuršumlije, Paraćina i Ozrena ostaje da naredne godine ponovo pokušaju ulazak u elitni rang. Uspeh vranjanske mlađarije koju predvodi trener Miško Petrov, s tim je veći jer ovaj mladi sastav nije imao podršku Grada i sada je red da se ovim talentovanim devojkama pomogne kako bi u drugoligaškom nadmetanju na dostojan način reprezentovale Vranje.

Čekamo pomoć gradaONE SU UŠLE U ISTORIJU
Evo imena devojaka koje će ući u najlepše stranice klupske istorije: Emilija Stošić, Tamara Nedeljković, Anđela Stefanović, Anđela Mladenović, Miljana Stojković, Ivana Cvetanović, Emilija Mihajlović, Sara Stojanović, Tamara Mihajlović, Milica Trajković, Hristina Gobelnik, Ivana Petrović, Marija Stanisavljević i treneri Miodrag Petrov i Zoran Ristić.



VIKTOR PETROV, KAPITEN OK VRANjE
ZASLUŽILI SMO DRUGU LIGU
– Jako smo loše krenuli. Nismo igrali najbolje i izgubili smo od Dubočice sa 1:3. Iz tog poraza izvukli smo pouku da više ne smemo da se kockamo i jedini način da prođemo kvalifikacije bio je da zabeležimo dve naredne pobede. Odigrali smo oba meča fantastično, i zasluženo ćemo od jeseni igrati u Drugoj ligi nakon dvogodišnjeg odsustvovanja.

MIODRAG PETROV, TRENER ŽOK MLADOST
ZASLUŽENO SMO DRUGOLIGAŠI
– Otišli smo na kvalifikacioni turnir u Soko Banju sa željom da se plasiramo među prve dve ekipe koje odlaze u drugu ligu. Devojke su igrale fantastično, zabeleživši svih pet pobeda i ja im ovim putem najiskrenije čestitam. Istorijski uspeh naših devojaka trebalo bi konačno da Grad prihvati na pravi način kako bi smo nesmetano od jeseni branili boje našeg Vranja.

 

FESTIVAL MINI RUKOMETA

Svi su pobednici

Takmičenje u mini rukometu, koje je započeto pre nekoliko meseci, nastavlja se četvrtim kolom koje je na programu u nedelju, 18. maja u Sportskoj hali u našem gradu. Pored  najmlađih učesnika iz ženskih rukometnih klubova Vranje, Morava iz Vladičinog Hana, Naise iz Niša i Niške Banje, nadmetaće se i mladi iz rukometnih klubova Mladost iz Vranja, Meteora iz Leskovca, Topličanina i Hisara iz Prokuplja, Jastrepca iz Blaca i niških klubova Mladost 2012, radnički 1951, Železničar 1949, kao i mladi rukometaši iz kluba Bela Palanka. U ovom nadmetanju nema pobednika i poraženih, jer svi koji izađu na praket su pobednici. Za sve ekipe po završetku takmičenja biće dodeljene diplome i pehari, a svaki pojedinac dobiće medalju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar